Görüş Bildir
Haberler
Kelebek Etkisi Testi: Bir Seneyle Neler Kaçırabileceğini Tahmin Ediyoruz!

Kelebek Etkisi Testi: Bir Seneyle Neler Kaçırabileceğini Tahmin Ediyoruz!

Dünya kelebek etkisini göz ardı edenlerin hüsranlarıyla dolu...

1. Öncelikle çok temel bir soruyla başlayalım: Kelebek etkisine inanır mısın?

2. Peki kelebek etkisinin gerçek olduğunu düşünelim ve hayatın başka bir şekilde biçimleniyor. Şunlardan hangisi olmak isterdin?

3. Şimdi şu duruma cevap vermeni istiyoruz! Üniversite sınavında iyi bir puan yapmışsın, iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüne girebiliyorsun. Ancak tercih yapmayıp, seneye hazırlanıyorsun. Neden yapıyorsun bunu kendine? :)

4. Tamam biraz da seni tanımak istiyoruz. Tanımaya da eğlenceli bir soruyla başlayalım: Kendini şurada biri olarak tagleyecek olsan, bu hangisi olurdu?

4. Tamam biraz da seni tanımak istiyoruz. Tanımaya da eğlenceli bir soruyla başlayalım: Kendini şurada biri olarak tagleyecek olsan, bu hangisi olurdu?

5. Şimdi de bu soruda kendini biraz eleştirmeni istiyoruz! Hangi özelliğini sevmiyorsun?

6. Kelebek etkisine geri dönelim... Hayattaki en büyük pişmanlığın nedir?

7. Son olarak, şu sıfatlardan hangisi sana daha yakın?

Hayatının Aşkını Kaçırabilirsin!

Dedin ki 'Ben bir yıl daha hazırlanacağım üniversite sınavına, bu puanla bir yere giremem.' Ama sen onu dedikten sonra ne oldu biliyor musun? Yıllardır beklediğin, sana hayatının aşkını yaşatacak o kişi var ya, işte o girdi üniversiteye. Sen tekrar sınavlar, dersler uğraşırken o üniversite hayatının ilk yılında muhteşem arkadaşlar edindi, yeni insanlar tanıdı. Bu insanlardan birinden de çok etkilendi ve o kişiyle birlikte olmaya başladı. Sen bir yıl sonra o kişiyle tanıştın ama onun çoktan bir yıllık bir ilişkisi vardı ve artık onun kalbini kazanman imkansız. Yani sen bir yıl daha çalışırım dediğin için aşkını kalbine gömmek zorunda kaldın! Kısaca 1 sene daha beklersen kelebek etkisiyle birçok şeyi ıskalayabilir, birçok fırsatı kaçırabilirsin, hayatının aşkı da buna dahil! Ama Işık Üniversitesi'nin ek yerleştirmesiyle hayata bir an önce başlama olasılığın var! Buradan detaylı bilgi alabilirsin!

Hayatının İşini Kaçırabilirsin!

Dedin ki 'Ben bir yıl daha hazırlanacağım üniversite sınavına, bu puanla bir yere giremem.' Bir yıl daha hazırlandın, çalıştın, didindin ve sonunda bir yere girdin. Okumaya başladın, öyle böyle de okudun. Yıllardır hayalini kurduğun bir şirket var ve bu şirkete girmek inanılmaz zor. Ya bir torpil bulacak ya da o şirkete elveda diyeceksin yani. Mezun olmana bir yıl kala bu hayalini kurduğun şirket yeni mezun alımı yapacağını ve özel bir eğitim düzenleyerek kendi çalışanlarını kendi yetiştireceğini söyledi. Ama bu sadece bir yıl için geçerli olacak ve senin mezun olmana daha bir yıl var! Yani sen yakalayamıyorsun bu fırsatı! Ah be, gördün mü? Eğer sınava hazırlanmak uğruna bir yılını harcamasaydın belki de o yıl mezun olup o fırsatı sen de yakalayacak ve hayalini kurduğun şirkette muhteşem bir kariyer hayatına adımlarını atacaktın! Kısaca 1 sene daha beklersen kelebek etkisiyle birçok şeyi ıskalayabilir, birçok fırsatı kaçırabilirsin. Ama Işık Üniversitesi'nin ek yerleştirmesiyle hayata bir an önce başlama olasılığın var! Buradan detaylı bilgi alabilirsin!

Hayatının En Eğlenceli Yıllarını Kaçırabilirsin!

Dedin ki 'Ben bir yıl daha hazırlanacağım üniversite sınavına, bu puanla bir yere giremem.' Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdin. Tercih yapmadın, buldun güzel bir kurs kaydoldun. Gidip geliyorsun derslere her gün, çalıştıkça çalışıyorsun. Fakat bu nasıl bir şanstır ki, o yıl inanılmaz bir yıl oldu bir anda! Hayalini kurduğun gruplar, şarkıcılar şehrine geliyor; seninle aynı yıl sınava girip de tercih yapmış olan arkadaşların üniversite hazırlık yılında olmanın rahatlığıyla o konser senin bu konser benim geziyor. Sen de sosyal medyada onların eğlenmelerini izleye izleye kafayı yiyor, kelimenin tam anlamıyla pişmanlıktan mahvoluyorsun! Bunlar da öyle konserler ki on yılda bir anca olur yani! Bir daha yakalaman imkansız. Ama iş işten geçti öyle değil mi? Kısaca 1 sene daha beklersen kelebek etkisiyle birçok şeyi ıskalayabilir, birçok fırsatı kaçırabilirsin. Ama Işık Üniversitesi'nin ek yerleştirmesiyle hayata bir an önce başlama olasılığın var! Buradan detaylı bilgi alabilirsin!

Hayatının Dostlarını Kaçırabilirsin!

Dedin ki 'Ben bir yıl daha hazırlanacağım üniversite sınavına, bu puanla bir yere giremem.' Bir yıl daha üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdin. Tercih falan yapmadın, güzel bir kursa yazıldın. Gidip geliyorsun her gün derslerine. Sen bunları yaparken belki de hayatında sahip olabileceğin en muhteşem dostlar çoktan üniversite hayatına başladı ve başka insanlarla dost oluyor. Üniversite dostlukları başkadır, lise ve çocukluk dostlarına benzemez. Daha kalıcı, daha sağlamdır. 'Ne olacak canım, bir yıl sonra gider tanışırım yine onlarla' diyorsun şu an değil mi? Hayır işte, o işler öyle olmuyor. Bir yılda ne yollar kat ediyor insanlar. O samimiyeti, o güveni yakalayabilir misin? Hiç sanmıyoruz. Zaten bir yıl sonra girsen üniversiteye etrafındaki insanlar hep senden küçük olacak, nasıl sağlayacaksın kafa uyumunu? Çok zor, dediğimiz gibi işler lisedeki gibi olmayacak artık. Bir yıl ile kaçırdın ömürlük dostları! Kısaca 1 sene daha beklersen kelebek etkisiyle birçok şeyi ıskalayabilir, birçok fırsatı kaçırabilirsin. Ama Işık Üniversitesi'nin ek yerleştirmesiyle hayata bir an önce başlama olasılığın var! Buradan detaylı bilgi alabilirsin!

Detaylar için tıklayınız.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Aslan

Arkadaş bi reklam yapacaksınız diye bu kadar da kolpalık yapılmaz . Bir yıl daha hazırlanmam üni sınavına dedim sonuç Hayatının Dostlarını Kaçırabilirsin çı... Devamını Gör

Gülçin Özyılmaz

Ya gerizekalılar reklam için yapmayacağınız şey yok! Tekrar niye sınava gireyim dedim 1 sene sonra üniversiteye niye gidiyorsun diyor.

Aylin Eniş

sırf reklam icin yapilan bi test ilk defa onedio bu kadar batirabilirdi yani