Görüş Bildir
Haberler
Kedi Olsan İsmin Ne Olurdu?

etiket Kedi Olsan İsmin Ne Olurdu?

İncecik balkon demirlerinde ortopedik yataktaymışçasına rahatlıkla yatan, bunu nasıl yaptıklarına anlam veremediğimiz kediler. Kucağımızda mır mır kendini sevdirirken aniden neye sinirleniyorsa artık patiyi atıp kaçan kediler. Gece karanlığında boşluğa bakıp pır pır pır konuşup patileriyle boşluğa saldırarak ödümüzü koparan kediler. Sakar, akıllı ve çok havalılar!

Bakalım sen bir kedi olsaydın ismin ne olurdu?

1. İlk soruyla başlayalım. Sence bir kedi olsan seni tanımlayan özellik hangisi olurdu?

2. Sence insanınla aranda nasıl bir ilişki olurdu?

3. Peki kendine oynamaktan hiç bıkmayacağın bir kedi oyuncağı seç bakalım.

4. Şimdi de bir kedi olsan uyumayı en çok seveceğin bir yer seç.

5. Kedilerle fareler ezelden düşmandır. Senin farelerle aran nasıl olurdu?

6. Son olarak bu çizgi film kedilerinden birini seçmeni isteyeceğiz.

Gölge Etme Başka İhsan İstemem Senden Patik!

Gölge Etme Başka İhsan İstemem Senden Patik!

Rahatına düşkün, tembellikle bir dünya markası, yatacak bir yer bulsun da poposunu sığdırabilmesi yeter, hemen kıvrılıp yatıverir. Yemeyi içmeyi pek sever, tam bir film gurusu; iyi müzikten de anlar. Eğer bir kedi olsaydın ismin Patik olurdu ve tüm bu özellikleri sonuna kadar taşırdın. İnsanın ne demiş, aman fare mi geçmiş, köpek mi havlamış, seni hiiiiiç alakadar etmezdi. İnsan versiyonunda da ılımlı, iyi huylu ve rahatına düşkün biri olmalısın. Gerçek bir birlikte film izlenecek dostsun!

Ay Kuş Mu Geçti Ponçik!

Ay Kuş Mu Geçti Ponçik!

Meraklı mı meraklı, en sevdiği oyuncağının peşinden koşarken televizyonları devirir, bir oraya zıplar bir buraya. Sahibine, yabancılara karşı bir kediden beklenmeyecek kadar sevgi dolu. Bir kedi olsaydın ismin Ponçik olurdu. Yaptığın yaramazlıklar etrafına neşe saçan ve minnoş bir kedi olduğun için rahatlıkla göz ardı edilirdi. İnsanı sabahın köründe oyun oynamak için uyandırırsın. İnsan versiyonunda da ortamların neşe kaynağı olmalısın. Nasıl eğlenileceğini bilirsin. Meraklı kişiliğin arada bir başını belaya soksa da hayatla ilgili pek çok yeni şey öğrenmeni sağlar.

Patilerime Bir Kolonya Molonya Bir Şey Sürün Pisik!

Patilerime Bir Kolonya Molonya Bir Şey Sürün Pisik!

Huysuzlukta yerini kimse tutamaz, fareymiş, köpekmiş, yabancı bir kediymiş, kafanın tasını attırdıklarında ortadan kaybolsalar iyi olur, yoksa onları pati manyağı yaparsın! İnsanına sadıksındır, yine de içten içe onu kölen olarak görmekten çekinmezsin. Sessiz, sakin, kendini sadece canı istediğinde sevdiren, öbür türlü kendine gizli kapaklı bir köşe bulup kafasını dinleyen Pisik! İnsan versiyonunda da öfke kontrolünü öğrensen iyi olur. Sevdiklerine karşı koruyucu bir tavrın vardır ve boş beleş muhabbetlere hiç mi hiç gelemezsin. Kafan ağrır!

Asalet Timsali Pamuk!

Asalet Timsali Pamuk!

İnsanın senin kölendir, gelsin karnını doyursun, kumunu temizlesin, suyunu falan eksik etmesin canım, Allah Allah, senin pencere önünde uzakları seyretmek gibi mühim bir işin var! Öyle yabancı kedilerle falan muhatap olmakla hiç vakit kaybetmezsin. Fakat evini korumayı da damarlarında akan asil kana bir borç bilirsin. Farelerin azılı düşmanı, insanının en güçlü korumasısındır. İnsan versiyonunda da asil tavırlarınla dikkat çekersin, sana hizmet edilmesinden keyif alırsın.