Görüş Bildir
Haberler
Kaza Kırım Ne Demek, Kaza Kırım Ne Anlama Geliyor?

Kaza Kırım Ne Demek, Kaza Kırım Ne Anlama Geliyor?

R.G.
05.03.2021 - 10:21

Bitlis'e bağlı Tatvan'da askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, ilk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiğini, kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimatın verildiğini kaydetti. Peki helikopterlerin kaza nedenleri arasında yer alan kaza kırıma uğraması ve kaza kırım ekibi ne demek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Helikopterler düşük irtifadan kaynaklı meteorolojik değişimlere ve hava olaylarına karşı daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle helikopterlerin, yüksek gerilim hatları, ağaçlar, binalar ve direkler gibi engellere çarparak kaza-kırıma uğraması riski oldukça fazladır.

KAZA-KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK?

Kırımı uğramak sözü havacılık terimlerinden biridir. Helikopterin kırıma uğramasının sebepleri farklılık göstermektedir. Helikopter kırıma uğraması, helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesi anlamına geliyor. Bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı hadisedir. Bu tarz olaylarda can kaybının olmaması kırım anlamına gelir. Can kaybının olması durumunda olay 'kırım' değil 'kaza' şeklinde ifade edilir.

KAZA KIRIM EKİBİ NE DEMEK?

Uçak ve helikopter kazalarının nedenini, nasıl geliştiğini, ortaya çıkan hasarı herkes ve her şeyden önce inceleyen ekip. Havacılıkta tüm kazalara ilk müdahale eden, her havacılık biriminde (havaalanı, üs, teknik bakim merkezi) bulunan, yetkili kişilerden oluşan ekiptir. Kaza mahallini ilk inceleyip raporu veren bu birimdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın