Görüş Bildir
Haberler
Kaz Dağları İçin Yapılacak Büyük Miting İptal Edildi: 'Şimdi Mili Birlik ve Bütünlük Oluşturmak Gerek'

Kaz Dağları İçin Yapılacak Büyük Miting İptal Edildi: 'Şimdi Mili Birlik ve Bütünlük Oluşturmak Gerek'

Kaz Dağları için cumartesi günü yapılması planlanan “Su ve Vicdan Mitingi” iptal edildi. Organizasyon komisyonunu, iptal kararının Suriye'de yürütülen operasyon nedeniyle alındığı belirtilerek, “Şimdi milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekmektedir” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaz Dağları’nda doğa tahribatına neden olan altın madeni faaliyetlerinin durdurulması amacıyla gerçekleştirilen eylemler doğrultusunda önümüzdeki cumartesi günü büyük miting yapılması kararlaştırılmıştı.

"Karar ortak akılla alındı"

"Karar ortak akılla alındı"

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre,“Su ve Vicdan Komisyonu” büyük mitingin iptal edildiğini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Kararın, tüm bileşenlerin ortak aklına dayanılarak alındığının belirtildiği açıklamada, “Ülkemizin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeniyle milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekliliği ve içinde bulunulan hassasiyet göz önüne alındı. Marmara Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediye Başkanı’nın görüşmesi sonucunda iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi ve iptali yönünde karar alındı” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Miting erteleme kararı, madencilik faaliyetlerine gerekçe oluşturmamalı"

"Miting erteleme kararı, madencilik faaliyetlerine gerekçe oluşturmamalı"

Bununla birlikte, açıklamada uyarıda da bulunularak, “İnsani ve vicdani olarak almış olduğumuz miting erteleme kararı, ruhsatın yenilenmesi ve madencilik faaliyetlerinin devam etmesi için bir gerekçe oluşturmamalıdır. Kirazlı Balaban'da sürdürülen madencilik faaliyetlerine derhal son verilmeli, maden ruhsatı yenilenmemelidir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Su ve Vicdan Mitingi”nin ileri bir tarihte yapılacağı da vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
98
54
17
11
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslan Atasoy

Çevrenin tahrip edilmesini protesto etmek ne zamandan beri Milli Birlik ve Bütünlüğe aykırı oldu ! Ülkemizin ormanlarını,ağaçlarını,tabiatını savunmak yanlış... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

milli birlik ve beraberlik için zamlara, faytonlara binilmesine, ormanların talan edilmesine, tacizlere, yolsuzluklara karşı kimse bir şey söylemesin lütfen.

Sedat Yılmaz

onlar neden milli birlik ve beraberlik için maden arama faaliyetlerini durdurmuyorlar?