Görüş Bildir
Haberler
Kayıp Devam Ediyor: Akıllı Telefon Satışlarındaki Düşüş Önlenemiyor

Kayıp Devam Ediyor: Akıllı Telefon Satışlarındaki Düşüş Önlenemiyor

Bahadır
20.07.2023 - 12:40

Son bir buçuk yıldır devam eden akıllı telefon satışlarındaki düşüş, 2023 yılının ikinci çeyreğinde de devam etti. Canalys'e göre %11'lik bir gerileme yaşandı. Düşüşe rağmen sektörün zirvesinde Samsung yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandemi dönemi ile birlikte başlayan kayıp hala devam ediyor

Pandemi dönemi ile birlikte başlayan kayıp hala devam ediyor

Akıllı telefon pazarı, 2020 yılında yaşanan düşüşün ardından 2021 yılının ilk çeyreğinde önemli bir toparlanma yaşadı. Ancak, bu toparlanma oldukça kısa sürdü. 2021 yılının ikinci çeyreği, ciddi biçimde kayıpla kapandı. Araştırma şirketi Canalys'in aktardığı bilgilere göre, akıllı telefon satışları son altı çeyrektir istikrarlı bir şekilde düşüş eğiliminde ilerliyor.

2023'ün ikinci çeyreğinde kayıp yüzde 11

2023'ün ikinci çeyreğinde kayıp yüzde 11

Önceki çeyrekte yaşanan %12'lik düşüşün ardından pazarda sadece %1'lik bir iyileşme görüldü, ancak ne yazık ki düşüş trendinin önüne geçilemedi. Akıllı telefon üreticilerinin zorlu bir dönemle karşı karşıya olduğunu zaman diliminde rekabet giderek artıyor.

Yaşanan kayıplara rağmen Samsung lider

Yaşanan kayıplara rağmen Samsung lider

Akıllı telefon pazarında liderlik koltuğunda, yüzde 21 pazar payı ile Samsung bulunuyor. Samsung'un güçlü performansı ve geniş ürün yelpazesi, pazardaki etkinliğini sürdürmesini sağlamış durumda.

Samsung'u yakından takip eden şirketler arasında, yüzde 17 pazar payı ile Apple bulunuyor. Apple, yılın ilk çeyreğinde yüzde 21 pazar payına sahipti ancak ikinci çeyrekte pazar payında yüzde 4'lük bir düşüş yaşadı.

Üçüncü sırada ise yüzde 13 pazar payı ile Xiaomi yer alıyor. Xiaomi, pazardaki rekabeti sıkı tutarak önemli bir pazar payına sahip olmayı başardı.

Dördüncü ve beşinci sırayı yüzde 10 ve yüzde 8 pazar payları ile sırasıyla Oppo ve Vivo takip ediyor. Bu iki marka da yüksek kaliteli ürünleri ve tüketici odaklı yaklaşımlarıyla pazarda varlıklarını güçlendirmeye çalışıyor

Satışlardaki düşüşün sebebi ne?

Satışlardaki düşüşün sebebi ne?

Akıllı telefon pazarındaki genel düşüşe rağmen, yenilenmiş akıllı telefon pazarı önemli bir büyüme kaydederek bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında artış gösterdi. Rapora göre, akıllı telefon satın almak isteyen tüketiciler artık daha uygun fiyatlı modelleri tercih etmeye başlamış durumda. Bu eğilim, son yıllarda ülkemizde de adından sıkça söz ettiren yenilenmiş akıllı telefonların, tüm dünyada daha da popüler hale gelmesine neden oluyor. 

Yenilenmiş akıllı telefonlar, tüketicilere daha uygun fiyatlı bir seçenek sunmanın yanı sıra, çevresel açıdan da daha sürdürülebilir bir seçenek olarak görülüyor. Birçok şirket, son zamanlarda artan fiyatlar yüzünden yenilenmiş telefon kategorisine daha fazla ağırlık vermeye başladı demek mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın