Görüş Bildir
Haberler
Katar'a 3 Yıldır Uygulanan Ambargo Kalkıyor, 4 Arap Ülkesi Anlaştı

Katar'a 3 Yıldır Uygulanan Ambargo Kalkıyor, 4 Arap Ülkesi Anlaştı

Batuhan
05.01.2021 - 09:55

Körfez ülkeleri tarafından teröre destek verdiği gerekçesiyle Katar'a uygulanan ambargo Suudi Arabistan'ın kara, deniz ve hava sınırlarını pazartesi akşamından itibaren açmasıyla son buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır 2019 Haziran'ından itibaren Katar ile olan kara, hava ve deniz sınırlarını kapatmış, bu ülkeyle ekonomik ilişkilerini kesmişti.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

"Körfez İşbirliği Konseyi çatlağında bir atılım yaşadık"

"Körfez İşbirliği Konseyi çatlağında bir atılım yaşadık"

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah, yaptığı televizyon konuşmasında Kuveyt ve Katar emirlerinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirtti.

'Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldı.' ifadelerini kullanan Kuveytli Bakan, Katar ile Suudi Arabistan arasındaki tüm meseleleri çözüme kavuşturma konusunda uzlaşıldığını aktardı.

Trump yönetiminden adının açıklanmaması koşuluyla Reuters'e konuşan üst düzey bir yetkili de söz konusu krizi çözmek için salı günü Suudi Arabistan'da bir anlaşma imzalanacağını belirterek 'Körfez İşbirliği Konseyi çatlağında bir atılım yaşadık' dedi.

Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner Suudi Arabistan'a gidiyor

Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner Suudi Arabistan'a gidiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile müttefik olan 4 Arap ülkesinin Trump yönetiminin son döneminde böyle bir karar almasıysa dikkati çekti. Anlaşma gereği Katar da kriz nedeniyle uluslararası hukuk çerçevesinde açtığı davaları geri çekecek.

Bu kapsamda Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner ve 3 kişilik bir heyet Suudi Arabistan'a gidecek.

Türk Dışişlerinden memnuniyet açıklaması

Türk Dışişlerinden memnuniyet açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının açılmasına yönelik kararın memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Bakanlık, 'Körfez İhtilafının Çözümüne Yönelik Kaydedilen Gelişmeler' hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 'Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılmasına yönelik alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz.' ifadesi kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kriz dönemi Türkiye'den Katar'a destek

Kriz dönemi Türkiye'den Katar'a destek
www.dw.com

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de 'terör gruplarını desteklediği' ve İran ile yakın ilişkiler kurduğu gerekçesiyle Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Kriz döneminde Türkiye ise Katar'a destek çıkarak, bazı gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini hava yoluyla bu ülkeye göndermişti. Kuveyt ise krizin başından bu yana çözüm için taraflar arasında ara buluculuk çabaları yürüttü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Erdinç

it iti ısırmaz. olan yine bize olur.

Pasif Kullanıcı

Eyvah eyvah akp ne bok yicek şimdi 🤦‍♂️