Görüş Bildir
Haberler
Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş Saldırıya Uğradı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş Saldırıya Uğradı

Emre Ordu
06.08.2022 - 16:57 Son Güncelleme: 06.08.2022 - 17:00

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce darp edildi. Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken polis saldırganları bulmak için çalışma başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı.

Motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilen saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken yüzünde darp sonucu morarma ve şişlikler olan Sarıtaş'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Emniyetin özel ekip kurarak olayı çok yönlü araştırdığı bildirildi.

Saldırı ortak açıklamayla kınandı

Saldırı ortak açıklamayla kınandı

Tepki çeken saldırıya dair, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Ve Karadeniz Platformu, Kartal Cemevi’nde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Haydar Baki Doğan okudu. 

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunup yargıya teslim edilmesini isteyen Doğan, açıklamanın devamında şunları söyledi: 

“Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız. Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz. Bu topraklarda tarih boyunca Aleviler hiçbir toplumun hiçbir kesimine karşı önyargı taşımamış ve zalim olmamış ve dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla eşit yurttaşlık temelinde ortak yaşam kurma için mücadele etmiştir. Kamuoyuna çağrımızdır; Türkiye’de farklı düşünenlere karşı geliştirilen linç girişimleri ve saldırıların takipçisi olup, bu saldırıların ve nefret suçların son bulması için çözüm üretelim! Bundan sonra herhangi bir cemevine veya yöneticilerimize karşı saldırılar son bulsun. Muharrem oruçlarının tutulduğu bugünlerde ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı bu kaosa karşı birlik beraberlik içinde her canımızla lokmalarımızı pay etmeye devam edeceğiz. Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin güzel deyimi ile gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım.”

Soylu'dan geçmiş olsun telefonu

Soylu'dan geçmiş olsun telefonu
İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, evinin önünde saldırıya uğrayan Selami Sarıtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soylu'nun, saldırının faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldığını, en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceğini söylediği kaydedildi.

Ankara'da cemevleri saldırıya uğramıştı

Geçtiğimiz hafta Ankara'da Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne peş peşe saldırı düzenlenmişti. Saldırılarla ilgili üç kişi gözaltına alınırken bir kişi tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
53
19
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Devşirme Sırp Kuyucu Murat Paşanın torunları iş başında. Hoca Ahmed Yesevi'den günümüze Anadolu'da Alevilik Türk Milletinin İslam'ı benimseyip yorumlaması il... Devamını Gör

Halil Değerli

Dikkat.... .... Sistematik olarak bir gerginlik yaratma çabasındalar... .... Seçim yaklaştıkça kaos arttırma çabasındalar... .... Dikkat... .... 🤪🤪🤪😡😡😡😠😠😠👻👻👻 Devamını Gör

Seçim öncesi sanki yeni bir "... verin 400 milletvekili bu iş huzur içinde çözülsün.." söylemi için uygun zemin hazırlanıyor. Gerçi artık vaat edebilecekleri... Devamını Gör