Görüş Bildir
Haberler
Karar Yerinde

Karar Yerinde

silviya alaskarova
24.10.2014 - 14:33 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 14:52

Karar Yerinde

Karar yerinde

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) kredi kartıyla altın alımına 4 taksit yapılabilme imkânı vermesi kuyumcuları az da olsa sevindiren bir haber oldu. Konuyla ilgili olarak ise Afyon Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman bir basın toplantısı düzenledi.

Afyon Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman düzenlediği basın toplantısında şunlara değindi. “Malumunuz hükümetimiz birkaç gün önce sektörümüzü direk olarak ilgilendiren bir karar aldı. Daha evvel yanlış uygulamalara engel olmak için bu kararın tam zıttını almış, yıllardır uyguladığımız kredi kartlarına taksit uygulamasını kaldırmıştı. Her geçen yıl iş hacmimizin azalması sektördeki daralmaya, bu alınan karar tuz biber ekmiş, meslektaşlarımız bu alınan karardan çok etkilenmişti. Ama çok şükür ki hükümetimiz gerekli inceleme ve araştırmaları yaptıktan sonra bu konuda hayırlı bir adım atmış, sektörümüzde uygulanmasını yasakladığı taksitlendirmeye 4 taksit sınırı getirerek, birkaç gün önce resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle birlikte tekrar taksitli altın satma olanağı doğmuştur” dedi.

“Karar Keşke Yaz Döneminde Alınsaydı”

Büyükduman; “Meslek olarak, meslektaşlarımız olarak konuya baktığımızda yapılan yanlışlığın, yanlış adımın düzeltilmesini çok yerinde ve doğru bir karar olarak buluyoruz. Keşke bu karar zamanlama açısından mevsim olarak ölü sezon dediğimiz kış sezonuna gelmeden, yazın işlerin hareketli olduğu dönemde alınsaydı. Ama işin doğrusunu söylemek gerekirse zararın neresinden dönülürse kardır düşüncesiyle bu kararın sektörümüze, meslektaşlarımıza çok olumlu etkiler getireceği kanaatindeyiz. Zira takdir ederseniz günümüzde hayat şartlarımızın çok zor olduğu dönemde cebine nakit miktarda para koyup düğün yapabilecek aile sayısı sınırlı. Hepimiz tüketiciyiz yeri geliyor, toplu alışverişlerimizde kredi kartı kullanıyoruz. Bunun tekrar taksitlendirilmesi 4 taksit olmasını bile olumlu olarak buluyoruz. Hükümetimiz sektörle ilgili çok önemli bir karar almıştır. Bu kararın milletimize, ülkemize meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bizleri Zamanlı Zamansız Denetlesinler”

Son olarak bu iyi niyetli kararı kötü niyetli olarak kullananlara dikkat çeken Büyükduman; “Meslek dışında mesleki faaliyet dışında tefecilikle bu işi kullanan maalesef kuyumcular var ülke genelinde. İlimizde bugüne kadar bize ulaşmış çok ciddi bir şey yok. Zannederim ki hükümetimizin bu taksitlendirmeyi kaldırmasında ki en önemli etken kanun dışı etik dışı hareketlerdir” dedi. Maliye bakanlığına, emniyet genel müdürlüğüne çağrıda da bulunan Büyükduman; “Bizleri zamanlı zamansız denetlesinler, eğer kuyumcu gözüküpte böyle kanunsuzluk yapan arkadaşlarımız varsa lütfen bunları ayıklasınlar. Biz tamamen onlarla omuz omuza beraber her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

“Kuyumculuk Üvey Evlat Gibi Görülüyor”

Büyükduman; “Bu karardan önce Türkiye’de bir takım sektörlerin altın alıp satmasına izin verildi. Bankalar gibi finans kurumları gibi hatta PTT gibi. Ben şöyle değerlendiriyorum. Devlet babadır, çocuklarına eşit davranmak zorunda. Kuyumculuk mesleğinden başka gelir kaynağı olmayan kuyumcular dışında altın alım satımının diğer kurumlara verilmesi bence babanın evlatları arasında ayrım yaptığı, bir takım evlatlarını koruyup bir takım evlatlarına sırf gelir kaynağı altın olmasına rağmen bunu çok gördüğü yönündedir. Kuyumculuk mesleğimizi üvey evlat olarak görülmesi hepimizi üzmektedir. Umarım hükümetimiz böyle bir durumunda düzeltilmesi için çalışma yapar. Bize göre herkes işini yapsın, banka bankacılık yapsın. Kuyumcu olan kuyumculuk yapsın altın alıp satsın. Bu yanlışlığında düzeltilmesini devletin babalık vasfını yerine getirip, evlatları arasında bir ayrım yapmamasını, birinin para kazanmasına müsaade ederken, birinin ekmeğiyle oynamasını rica ediyorum” dedi.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0