Görüş Bildir
Haberler
Karaman'daki İstismar Davasında 508 Yıl Hapis

Karaman'daki İstismar Davasında 508 Yıl Hapis

Deniz Gök
19.04.2016 - 22:02 Son Güncelleme: 20.04.2016 - 23:37

Karaman'da 10 çocuğa 'cinsel istismarda' bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 600 yıla yakın hapis istemiyle yargılanan Muharrem B., çıktığı ilk duruşmada 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya cezaevinden telekonferans aracılığıyla katılması beklenen sanık sürpriz bir şekilde gizlice duruşma salonuna getirildi. İstismarın yaşandığı evlerin bağlı olduğu Ensar Vakfı ve KAİMDER'in müdahillik istekleri mahkeme tarafından kabul edildi. Avukatların soruşturmanın genişletilmesi talepleri ise reddedildi. İfadesinde hakkındaki tüm suçlamaları reddeden sanık 'Çocuklara cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı' diyerek beraatını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti herhangi bir indirime gitmedi ve Muharrem B'ye toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İşte gün boyunca Karaman'da yaşanalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Yarın Haber

Karaman’da kentin en önemli okullarından birinde görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde barınan 10 çocuğa 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklanmıştı. 

600 yıla yakın hapisle cezalandırılması talep edilen Muharrem B. bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

'Çocuklara cinsel istismarda bulunmadım, kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attılar' diyen sanık, polisin kendisine baskı uyguladığını savundu. 'Suçsuzum' dedi. Mahkeme Muharrem B.'yi 503 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı.

Duruşma salonuna gizlice getirildi...

Duruşma salonuna gizlice getirildi...

Sanık Muharrem B.'nin tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden (SEGBİS) telekonferans yolu ile duruşmaya katılacağı söylenmişti.

Ancak duruşmaya katılan avukatlar Muharrem B.'nin gizli bir şekilde duruşma salonuna getirildiğini söylediler.

Muharrem B.'yi hiçbir avukat savunmak istemedi

Muharrem B.'yi hiçbir avukat savunmak istemedi

Muharrem B.'yi hiçbir avukat savunmak istemedi. 

Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz, 'Avukat arkadaşlarımız sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. İki gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suçlamaları reddetti, beraatını istedi

İfadesi alınmaya başlanan Muharrem B. suçlamaları reddetti ve beraatını istedi.  'Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi' diye konuşan sanık Muharrem B., bunun üzerine Emniyet'teki ifadesinde her şeyi anlattığını söyledi ve suçsuz olduğunu savundu.

'Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı' diyen sanık, 'Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum'' diye ekledi.

Sanık Muharrem B.'nin son savunması yaparken bir ara babasız büyüdüğünü söyleyip ağlayarak, 'Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm. Bu yüzden de çocuklara hep babalık yapmaya çalıştım.' dedi.

Muharrem B. bir avukatın sorusu üzerine ise 'Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarından tek sorumlu bendim' cevabını verdi.

Müdahil avukatların soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ensar Vakfı, KAİMDER ve bakanlığın müdahillik talebi kabul edildi

Ensar Vakfı, KAİMDER ve bakanlığın müdahillik talebi kabul edildi

Davaya mudahil olması kabul edilen Ensar Vakfı'nın başkanı Cenk Dilberoğlu

Ensar Vakfı, KAİMDER ve 13 baronun yanı sıra Eğitim İş, İHD, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahillik talebi kabul edilirken, milletvekili, STK, ve şahısların talebi ise reddedildi.

Ensar Vakfı'nın Karaman'daki şubesine Türk bayrağı asıldı...

Ensar Vakfı'nın Karaman'daki şubesine Türk bayrağı asıldı...

Adliye önünde protesto: Tecavüzcüleri korumayın

Adliye önünde protesto: Tecavüzcüleri korumayın
zete.com

Valilik dün kentte dava süresince her türlü gösteri, basın açıklaması, yürüyüş ve eylemin yasaklandığını duyurmuştu. 

Kente giriş çıkışlarda kimlik kontrolü yapılırken, özelikle Karaman Adliyesi çevresinde TOMA ve bariyerlerle geniş güvenlik önemleri alınmıştı.

Mağdurlara destek için kente gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, adliye binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki güvenlik noktasında durduruldu. 

Adliyeye daha fazla yaklaşmalarına izin verilmeyen yaklaşık 200 kişilik grup  ‘Ensar vakfı kapatılsın’, ‘Tecavüzcüleri korumayın’, ‘Tecavüzcüyü koruyan bakanlar istifa’ şeklinde sloganlar attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve karar açıklandı: 508 yıl 3 ay hapis

Ve karar açıklandı: 508 yıl 3 ay hapis

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'hürriyeti tahdit', 'kasten yaralama' ve 'müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

İlk duruşmada biten davada mahkeme herhangi bir indirime gitmedi.

Adliyeden çıkarılırken gazetecilerin görüntü almaları kalkanlarla engellendi

İstismar olayı nasıl ortaya çıkmıştı?

İstismar olayı nasıl ortaya çıkmıştı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın ayrıntılarına ulaştığı iddianameye göre olay çocuklardan birinin okula gitmek istememesi üzerine götürüldüğü psikoloğa, yurtlarda yaşananları anlatmasıyla ortaya çıktı. 

İddianamedeki bilgilere göre Muharrem B., 2012 ve 2015 yılları arasında Ensar Vakfı ile KAİMDER'e ait yurtlarda kalan çocuklardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntüler izleterek tacizde bulundu.

Mağdur öğrencilerin ifadelerinde Muharrem B.'nin 2015- 2016 öğretim yılı başında Ereğli'de ev kiralayıp 5 öğrencinin kaydını buraya aldırdığı, hafta sonları eve gelip öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu, bazı öğrencileri de kendi köyüne götürüp cinsel istismarı sürdürdüğü belirtildi. 

Muharrem B.'nin tecavüz ettiği çocuklara 'Bunlar aramızda sır olarak kalsın, kimseye anlatma'' dediği de belirtildi.

"10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum"

"10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum"

Ayrıca sanık Muharrem B.'nin ifadesinde, 'Ben eşcinselim, 10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım, tedavi olmak istiyorum' dediği belirtildi.

Ensar ve KAİMDER'e dokunulmayacak mı?

Ensar ve KAİMDER'e dokunulmayacak mı?

Muharrem B. hakkındaki cezanın açıklanmasının ardından Ensar Vakfı ve KAİMDER'e yönelik atılan tweetlerde bu dernekler hakkında herhangi bir işlem yapılmaması eleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman Valisi ve Muharrem B. aynı karede

Karaman Valisi ve Muharrem B. aynı karede

Yasalara göre ilk ve ortaokul öğrencileri için yurt açma yetkisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunuyor. Bunun dışında kalan dernek ve vakıflara ait yurtlar yasa dışı sayılıyor. 

'Evlerden haberimiz yoktu' diyen Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü bu illegal evlere göz yummak ve korumakla eleştiriliyor.

Ancak Karaman Valisi Murat Koca ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında şu ana kadar herhangi bir inceleme ya da işlem yapılmış değil.

Avukat Sera Kadıgil, kararın ardından Ensar ve KAİMDER'in akıbetine ilişkin konuştu

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında konuşan Avukat Sera Kadıgil bu vakıf evlerinin illegal olduğunu, hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem de hükümetin bu konuda sorumlu olduğunu ifade etmişti.

Kadıgil, Vali ve İl Milli Eğitim müdürü hakkında soruşturma açılması gerektiğini de söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Saymaz'ın yetkililer hakkındaki sözleri gündeme oturmuştu

Gazeteci İsmail Saymaz'ın istismar olayına ilişkin bir televizyon programında söylediği sözler de gündeme oturmuştu

Saymaz, Ensar Vakfı ve KAİMDER’in açtığı yurtların kaçak olduğu için suç işlendiğini, evlerden ve söz konusu vakıflardan haberdar olmadıklarını savunan Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün doğruyu söylemediğini, siyasi sorumluların hesap vermesi gerektiğini söylemişti. S

Saymaz; 'Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı'nın önüne yatmışlardır' demişti.

Sanığa verilen cezayı yeterli buluyor musunuz?

Ensar Vakfı, KAİMDER ve kamu görevlilerinin ceza almaması sizce doğru mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marbling

Çok akıllıca, adamı diyorum yani, ben eşcinselim 10 yaşından beri hemcinslerime ilgi duyuyorum, tedavi olmak istiyorum diyor.. Nasıl korkunç bir yönlendirme ... Devamını Gör

hebele hübele

Tarihimizin sanırım en hızlı karar verilen davası olabilir. Olayı örtbas edebilmek için tek kişinin üzerine yıkılmışa benziyor.

ken takabayashi

milletin haberi yok bu olaylardan, kimsenin kulagi orda olmayacak. basin organlarinin %98i hükümete calisiyor. bu zihniyete o cocuklarin icine seytan girmis... Devamını Gör