Görüş Bildir
Haberler
Karaman'da Cinsel İstismarla Suçlanan Öğretmen Meslekten İhraç Edildi

Karaman'da Cinsel İstismarla Suçlanan Öğretmen Meslekten İhraç Edildi

Karaman'da çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılan öğretmen M.B. meslekten ihraç edildi. Öğretmen hakkında hazırlanan iddianamede 600 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman'da çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğretmen M.B.’nin YDK tarafından meslekten ihraç edildiğini açıkladı.

Karaman'daki bu skandal, Ensar Vakfı ve KAİMDER'e bağlı evlerde kalan bir ortaokul öğrencisinin istismar olayını ailesine anlatması ve ailenin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıkmıştı. 

Başlatılan soruşturmada Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B.'nin, gönüllü olarak bu vakıf ve derneklerin kiraladıkları evlerde ders verdiği, çok sayıda erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu bilgisine ulaşılmıştı. 

Polis tarafından gözaltına alınan öğretmen Muammer B. sorgulanırken, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 erkek öğrencinin tecavüze uğradığına ilişkin hastaneden rapor alınmıştı. Sorgusunun ardından geçen 4 Mart günü adliyeye sevk edilen öğretmen Muammer B. tutuklanmıştı.

Gizlilik kararı verilmişti

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı, tecavüze uğradığı öne sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için gizlilik kararı vermişti. 

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, öğrencilere istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin sınıf öğretmeni hakkında; 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'hürriyeti tahdit', 'kasten yaralama' ve 'müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından hazırlanan ve 600 yıl hapis cezası istenen iddianameyi kabul etmişti.

İlk duruşma 20 Nisan'da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman Barosu'ndan yapılan açıklama: 'Vakıflarımız şehrimizin ayrı ayrı birer değeridir'

Karaman Barosu'nun konuya ilişkin yaptığı 'Derneklerimiz vakıflarımız ve her türlü sivil toplum kuruluşumuz şehrimizin ayrı ayrı birer değeridir' ifadelerini içeren açıklamanın ardından özellikle sosyal medyada, baronun davayı yönlendirmeye çalışacağı ve suçu öğretmene yıkarak Ensar Vakfı'nı aklamaya çalışacağı yorumları yapılıyor.

MEB ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

onca resmin içinde elinde Türk bayrağı olanı seçip galeri resmi yapmak ta tetikçilikten çok metresçiliğe benziyor, keşke bozkurt işareti yapsaydıda bayram et... Devamını Gör

Asiye Zorlu

aynen bile algı yönetimi .

deli-sabit

Şerefsizin başka resmi yok muymuş ki Türk bayraklarıyla millî kahraman gibi gözümüze sokmuşsunuz?