Görüş Bildir
Haberler
Karakterlerinin Ölmesini İsteyerek Senaristlerin ve Yapımcıların Eteklerini Tutuşturan Aktörler

Karakterlerinin Ölmesini İsteyerek Senaristlerin ve Yapımcıların Eteklerini Tutuşturan Aktörler

Dikkat! Bolca spoiler içerir.

Sinema ve televizyon dünyasında işler her zaman istendiği gibi gitmeyebiliyor. Bazen aktörler oynadığı karakterlerle ya baştan bağ kuramıyor ya da o bağ bir süre sonra kopuyor. Bazen de sadece sıkılıyorlar. Sizler için dizilerde ve filmlerde karakterlerinin öldürülmesini isteyen aktörleri derledik (Bazılarının isteği iyi ki yerine getirilmemiş).

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/article/7...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Samuel L. Jackson / Mavi Korku (1999)

1. Samuel L. Jackson / Mavi Korku (1999)

Samuel L. Jackson’ın Mavi Korku’daki ölümü film tarihindeki en etkileyici ölümlerden biri olmayı başardı. Senaryonun orijinalinde karakterin öleceği belliydi fakat bu karakterin konuşmasından sonra gerçekleşecekti. Ancak diyaloğu okuyan Jackson, yönetmen Renny Harlin’e bu kısmı yapmak istemediğini söyledi ve ne kadar erken ölürse o kadar iyi olacağına karar verdi. Böylece Jackson’ın karakterinin aniden öldüğü versiyon ortaya çıktı. Sonuçtan çok memnun kalan Jackson, bunu “şimdiye kadarki en iyi ölüm” olarak nitelendirdi.

2. Jamie Lee Curtis / Korku Bayramı 2 (2002)

Jamie Lee Curtis, H2O’nun, Micheal Myers’ın  ölümüyle sona ereceğini zannediyordu fakat sözleşmeyle ilgili sorunlar yüzünden film Myers’ın ölümüyle bitemedi. Curtis’in de çekim sırasında öğrendiği üzere Myers hayatta kaldı ve bundan sonrası belirsizdi. Bunun üzerine Curtis, Korku Bayramı 2’de Micheal’ın ve kendisinin hikayesini sona erdirmek amacıyla Laurie’nin ölmesini istedi.

3. Dean Norris / Breaking Bad (2008- 2013)

3. Dean Norris / Breaking Bad (2008- 2013)

Hank Schrader’in dizideki favori karakterlerden biri olduğu sırada Norris, karakterin son sezonun ortasında öldürülmesini istedi. Ancak, son sezon iki kısma ayrıldığından dolayı Norris dizinin sonuna kadar kalmak zorunda kaldı. Norris, Breaking Bad’in son sezonunun çekimlerini bitirebilmek için bir sitcom’da oynama fırsatını geri çevirdi.

4. Adewale Akinnuoye-Agbaje / Lost (2004-2010)

Bay Eko’yu oynayan Adewale Akinnuoye-Agbaje, Hawaii’de yaşamaktan ve Lost’u çekmekten bunalmıştı ve bu durum gün geçtikçe onu daha çok mutsuz ediyordu. Annesi ve babasının da ölmesiyle, Akinnuoye-Agbaje bir an önce Londra’ya dönmek istedi. Yönetici yapımcılar Damon Lindelof ve Carlton Cuse, oyuncunun diziden ayrılmasından hiç memnun değillerdi fakat isteğine saygı duydular ve karakterini, üçüncü sezonun başında öldürdüler.

5. Sophie Turner / Game of Thrones (2011- 2019)

5. Sophie Turner / Game of Thrones (2011- 2019)

Sophie Turner, karakteri Sansa Stark’ın dizi bitmeden önce öldürülmesini istedi çünkü karakterinin ölümünün unutulmaz ve etkileyici olmasını istiyordu. Turner, bir röportajında “Hayatta kalmak istemiyorum” dedi. “Game of Thrones’ta havalı bir ölüm sahneniz yoksa ne anlamı var ki?”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Isaac Hayes / South Park (1997- )

2006’da Isaac Hayes, dokuz yıl Chef’i seslendirdikten sonra, dizinin yaratıcıları Scientology’i eleştirildiği için gücendi ve ayrılmak istedi. 1993’ten beri bu akımın savunucusu olan Hayes’in sözleşmesi feshedildi ve karakteri onuncu sezonda öldürüldü.

7. Harrison Ford / Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü (1983)

7. Harrison Ford / Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü (1983)

Jedi’nin Dönüşü’nü çekmeden önce Harrison Ford, orijinal Star Wars üçlemesinin son bölümünde karakteri Han Solo’nun öldürülmesini istediğini söyledi ancak George Lucas Ford’la aynı fikirde değildi. 30 yıl sonra, Güç Uyanıyor’da bu isteğine kavuşan Ford: “Yaklaşık 30 yıldır Han Solo’nun ölmesini istiyordum. Ondan bıktığım ya da sıkıcı olduğu için değil, diğer karakterler için yaptığı fedakarlık filme duygusal bir derinlik katacaktır” dedi.

8. Chyler Leigh / Grey's Anatomy (2005- )

Chyler Leigh, beş yıl boyunca Grey’s Anatomy’de Lexie Gray karakterini canlandırdı ve sekizinci sezonda diziye veda etti. Leigh, diziden ailesiyle daha fazla zaman geçirmek ve hayatına devam etmek amacıyla ayrılmak istedi. Diziden sorumlu Shonda Rhimes: “Bu kolay alınan bir karar değildi ama Chyler ve ben bunun üzerine çok düşündük ve Chyler’ın karakterinin yolculuğunun bitmesi için doğru zamanın geldiğine karar verdik.”

9. Bill Murray / Zombieland (2009)

9. Bill Murray / Zombieland (2009)

Bill Murray aslında Zombieland’de ölmeyecekti, filmde ölü olacaktı. Filmdeki bir sahnenin anlamlı olabilmesi için ünlü birinin zombi olması gerekiyordu. Bunun üzerine Woody Harrelson’a bu sahnede oynayacak birini tanıyıp tanımadığını sordular ve Harrelson, Murray’i önerdi. Senaryoya bayıldığını söyleyen Murray, daha fazla sahnesinin olup olamayacağını sordu ve böylece Murray’nin komik ölüm sahnesi yazıldı.

10. Michelle Trachtenberg / Kara Noel (2006)

Vampir Avcısı Buffy’den tanıdığımız Michelle Trachtenberg, bir korku filminde oynamak istiyordu. 2006 yapımı Kara Noel’de oynamayı kabul etti fakat tek bir şartı vardı: Karakteri ölecekti. Filmdeki karakteri, Melissa, orijinal senaryoda hayatta kalıyordu, o yüzden yapımcıların senaryoyla oynamaları gerekti. Fakat en sonunda Trachtenberg istediğini aldı ve karakterinin kafası buz pateniyle kesildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Milo Ventimiglia / Gilmore Girls (2000- 2007)

11. Milo Ventimiglia / Gilmore Girls (2000- 2007)

Jess Mariano karakteri dizide ölmedi ancak karakteri canlandıran Milo Ventimiglia’nın isteği yerine getirilseydi, her şey çok daha farklı olacaktı. Diziden ayrılırken, Ventimiglia, karakterinin şiddetli ve kanlı bir biçimde öldürülmesini istedi ve verdiği bir röportajda şunları söyledi: “ Diziye geri dönmeyi çok isterdim ama bu olmayacak. Jess’i en başta öldürmeye çalışan bendim ama kabul etmediler. Otobüs çarpsa ya da boynuna bıçak saplanarak ölse havalı olacağını düşündüm.”

12. David Koepp / Kayıp Dünya: Jurassic Park (1997)

Senarist David Koepp, Jurassic Park’ın ilk devam filminde kendine de bir rol verdi ve kendini “Şanssız Piç” olarak adlandırdı. Filmde, karakter, T. Rex’ten kaçmaya çalışıyor ancak bunu başaramıyor ve T. Rex tarafından öldürülüyor. Üstelik David Koepp kendi yazdığı filmde kendi karakterini öldüren tek senarist değil: David Hayter ve Peter Jackson da aynısını yapmıştı.

13. Sigourney Weaver / Yaratık 3 (1992)

13. Sigourney Weaver / Yaratık 3 (1992)

Ellen Ripley’nin ölümüyle, Yaratık 3 filmi, üçlemenin son filmi olması gerekiyordu. Filmin sonunda Ripley, gezegeni yaratıktan kurtarmak için kendi hayatını feda ediyor. Sigourney Weaver karakterinin ölmesini bilerek istemiş çünkü daha sonra çıkacak filmlerin iyi olmayacağını düşünmüş ve bu filmlerde o karakteri canlandırmaya devam etmek istememiş.

14. Johnny Depp / Liseli Polisler (2012)

Jonah Hill, Johhny Depp’e  Liseli Polisler’in film versiyonunda Tom Hansen rolünü canlandırması için teklif götürdüğünde, Depp bunu iki şartla kabul edeceğini söyledi; ilki TV dizisindeki rol arkadaşı Peter DeLuise de Doug Penhall olarak geri dönecekti, ikincisi ise her iki karakterin ölmesiydi. Senarist Micheal Bacall bunun üzerine “Hikayeye bir son vermek istedi. Buna çok saygı duydum. Kesinlikle bana ait olmayan harika bir fikir” dedi.

15. Kal Penn / House (2004- 2012)

15. Kal Penn / House (2004- 2012)

2009’da, House dizisinde oynadığı sırada, Beyaz Saray’da bir işe başlayan Kal Penn, yeni işine daha fazla vakit ayırabilmek adına karakteri Dr. Lawrence Kutner’ın ölmesini istedi. Bunun üzerine dizinin yapımcıları ve senaristleri Dr. Kutner’ın ölüm sahnesini yazmak zorunda kaldılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Charlton Heston / Maymunlar Cehennemine Dönüş (1970)

Charlton Heston, Maymunlar Cehennemine Dönüş filmi için dönmeye pek hevesli değildi ancak yapımcı Richard D. Zanuck sonunda onu geri dönmeye ikna etti. Heston’un dönmek için ilk şartı karakterinin filmin başında ölmesiydi. İkincisi ise filmden alacağı paranın hayır kurumlarına bağışlanmasıydı. Film çekilmeye başlamadan önce Zanuck ve Heston yeni bir fikir buldular: Film, Heston’un karakterini aramakla geçecekti ve Heston filmin sonunda ölecekti. Bu şekilde Heston’ın projeye çok fazla zaman ayırmasına gerek kalmayacaktı ve dünyayı yok ederek daha fazla Maymunlar Cehennemi filmi olmayacağını garantilemeye çalıştılar. Fakat tüm bunlara rağmen Maymunlar Cehennemi filmleri ve hatta dizileri çekilmeye devam edildi.

17. Mischa Barton / The O.C. (2003- 2007)

17. Mischa Barton / The O.C. (2003- 2007)

The O.C.’nin üçüncü sezonundaki en şok edici anlardan biri Marissa Cooper’ın (Mischa Barton) ölümüydü. Mischa’nın oynadığı karakter, dört ana karakterden biriydi ve dizideki kilit unsurlardan biri Marissa’nın Ryan’la olan ilişkisiydi. Ancak reytingler istenilenden daha düşüktü ve eleştirmenler Marissa’yı hayranların aksine pek sevmiyordu.  Ayrıca perde arkasında da sorunlar vardı: Barton, kendisinin setteki bazı erkekler tarafından zorbalığa uğradığını söylüyordu. Yapımcılar, karakterin diziden ayrılmasına karar verdiğinde Barton’a iki seçenek sundular; Ya Marissa daha sonra diziye geri dönebilecek şekilde çıkartılacaktı ya da öldürülecekti. Sözleşmeyle ilgili sorunlar yüzünden ikincisi daha mantıklı geldi.

18. Denise Crosby / Star Trek: The Next Generation (1987- 1994)

Star Trek: The Next Generation’ın ilk sezonunu çekerken, Denise Crosby, karakteri Tasha Yar’ın dizideki rolünün hep sınırlı olacağından ve karakter gelişiminin yansıtılamayacağından endişeliydi. Bunun üzerine yapımcılardan sözleşmesinin feshedilmesini istedi. Crosby bu konu hakkında: “Mutsuzdum. O diziden ayrılmak için sabırsızlanıyordum. Bu bir gecede alınan bir karar değildi. Bu kadar çok bölüm çektiğim için minnettardım ama sonraki yılları orada aynı üniformayla, aynı pozisyonda geçirmek istemiyordum” dedi.

19. Dan Stevens / Downton Abbey (2010- 2015)

19. Dan Stevens / Downton Abbey (2010- 2015)

Dan Stevens, üç yıl boyunca Downton Abbey dizisinde Matthew Crawley karakterini canlandırdı. Ancak, üçüncü sezonun sonunda Stevens, kariyerine sahnede ve filmlerde rol alarak devam etmek istediğine karar verdi ve bu sebeple Stevens’ın karakteri bir araba kazasında öldü.

20. John Francis Daley / Bones (2005- 2017)

Dizideki kalıcı karakterlerden biri olmasına rağmen, Dr. Lance Sweets, karakteri canlandıran John Francis Daley’nin isteği üzerine öldürüldü. Daley, dizi çekimleri sırasında yönetmenlik teklifi aldı ve bu fırsatı geri çeviremeyeceğini fark edip diziden ayrılmaya karar verdi. Bunun üzerine, Bones dizisindeki karakterinin hikayesini yarıda kesmemek adına, onuncu sezonda, Dr. Lance Sweets ölümcül bir saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Jeffrey Demunn / The Walking Dead (2010-)

21. Jeffrey Demunn / The Walking Dead (2010-)

Esaretin Bedeli filmiyle tanınan yönetmen Frank Darabont, The Walking Dead’i televizyona uyarlarken, oyuncu kadrosuna daha önce beraber çalıştığı birkaç oyuncuyu dahil etti; aralarında Yeşil Yol ve Esaretin Bedeli’nde beraber çalıştığı Jeffrey DeMunn da vardı. Ancak, Darabont, bir yıl sonra işinden kovuldu. Darabount’a nasıl davranıldığını gören DeMunn, bu duruma sinirlendi ve artık dizinin bir parçası olmak istemediğine karar verdi. Bir röportajında “ Dale’in ölümü benim kararımdı. Frank’in diziden kovuluş şekline çok öfkelendim. Bir hafta boyunca nefes alamadım” dedi.

22. Julian Glover / Game of Thrones (2011- 2019)

Daha önce Yıldız Savaşları ve Indiana Jones gibi filmlerde yer alan Julian Glover, Game of Thrones’tan sıkıldı. Dizinin oyuncu kadrosu git gide genişleyince, onun karakterine daha az sahne düşmesinden yakınan Glover “Karakter olarak tamamen reddediliyordum. Dizide oynamak hiç eğlenceli değildi. Bu yüzden gittim ve ‘ Artık bunu yapmak istemiyorum’ dedim. Bunun üzerine Pycelle, bir grup çocuk tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tam da benim istediğim türden bir çıkış oldu” dedi.

23. T.R. Knight / Grey's Anatomy (2005-)

23. T.R. Knight / Grey's Anatomy (2005-)

Dr. George O’Malley karakterini oynayan aktör T.R. Knight, dizinin yapımcısı Shonda Rhimes ile çalışmanın gün geçtikçe daha zor olmaya başladığını gördü ve aralarındaki iletişimde sıkıntılar olduğunu belirtti.  Beşinci sezondaki ekran süresinin ne kadar az olduğunu gören Knight, diziden ayrılmak istedi ve bunun üzerine karakteri Dr. O’Malley’e otobüs çarptı.

24. Nicola Duffett / Eastenders (1985-)

Bir pembe dizide oynamak bazı aktörlerin hayallerini süslerken diğerlerinin kabusu olabiliyor. Nicola Duffett için ikincisi oldu. Dizideki sahnelerinin tümünde ya öylece duran ya da sadece “Nigel nerede?” diye soran bir karakteri canlandıran Duffett, senaryo editörüne gidip karakterini öldürmesi için yalvarmış.

25. Josh Charles / The Good Wife (2009- 2016)

25. Josh Charles / The Good Wife (2009- 2016)

The Good Wife’ın beşinci sezonunun ortasında Will Gardner’ın beklenmedik ölümü, dizinin hayranlarını hem üzdü hem de şok etti. Bu karar tamamen Will karakterini canlandıran Josh Charles’a aitti. Sözleşmesinin süresi biten Charles, kariyerinde yeni şeyler denemek istediğinden dolayı altıncı sezon için dönmemeyi tercih etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. John Diehl / Miami Vice

John Diehl, ilk bölümden itibaren Miami Vice’ın bir parçasıydı ancak bir süre sonra dizide oynamaktan sıkılmaya başladı. Kariyerine tiyatroyla devam etmek ve daha yaratıcı işlerde çalışmak isteyen Diehl, New York’a taşınmaya karar verince senaristlerden karakterini öldürmelerini istedi. Bir röportajında, Diehl, “ Eğer sanatçı olmak istiyorsam yapmam gereken şey bu. Vice’I bıraktığım için üzgün hissediyorum ama yoluma devam edeceğim için çok heyecanlıyım” dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın