Görüş Bildir
Haberler
Kalp Kırıklığının Nasıl Geçeceğini Söylüyoruz!

etiket Kalp Kırıklığının Nasıl Geçeceğini Söylüyoruz!

26.04.2018 - 17:14

Onedio, her derde deva!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın?

3. Kırık bir kalbin gerçekten iyileşebileceğine inanıyor musun?

4. Peki sen kırdın mı hiç kalp?

5. Senin kalbini kim kırdı bir de onu söyle bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toplum baskısı hakkında ne düşünüyorsun?

7. Aşk acısı deyince hangi dizi karakteri geliyor aklına?

8. İnsanlara duyduğun güveni puanla bakalım.

9. Sonsuz hakka sahip olmak istediğin şey ne olurdu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kendine bir meşgale bulmalısın!

Sen öyle hassas ve narin bir insansın ki, herkesi bu kadar düşünürken sana bu yapılanlar kesinlikle haksızlık. Sen de bunun farkında olduğun için bir türlü bu kalp kırıklığının acısından kurtulamıyorsun.  İnsanlara bu kadar ince yaklaşırken onların bu kadar canını yakmalarını hazmedemiyorsun doğal olarak. Fakat bu şekilde düşünerek bir yere varamayacağını da söyleyelim. Bu konuyu böyle irdeledikçe bir sonuca varamayacaksın. O yüzden önce kendine bir meşgale bulman gerekiyor. Yani kendini işine ya da eğitimine her zamankinden daha da fazla odaklamalısın. Ya da yaparken keyif aldığın bir hobin için daha fazla vakit yaratmalısın. Bunun seçimi sana kalmış. Zihnini ne kadar meşgul edersen senin için o kadar iyi olur emin ol. Hem bu sayede yaptığın şeyde de başarın artacaktır. Daha fazla sorumluluk sahibi biri olacaksın. Bunun da elbette sana güzel yansımaları olacak. Hadi bakalım bir şans ver kendine :)

Kızgınlığını bırak, onu affet!

Kabul ediyoruz, bu pek kolay bir şey değil. Genelde her zaman söylemesi kolaydır ama eyleme dökmeye gelince işler sarpa sarar. Affedebilmek herkesin yapabileceği türden bir davranış değil. Fakat biz senin karakterinin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Bunu yapabileceğine de eminiz. Kızgınlığını sürdürmen sana bir şey kazandırmayacak, acıdan başka... Çünkü kızgınlığını bastırmadığın sürece onu aklından hiç çıkaramayacaksın. Her gün daha da fazla yanmaya devam edecek canın. Kalp kırıklığından da maalesef kurtulamayacaksın. Senin yapman gereken tek bir şey var o da; affetmek. Kalbini bu kadar kıran, canını yakan bu kişiyi affettiğinde her şeyin yavaş yavaş düzeldiğini göreceksin. En azından içinde o uzun zamandır aradığın huzura kavuşacaksın. Kızgın kalarak geçirdiğin vakitte kendini üzmekten başka ne yaptın? Sana ne getirdi bu, üzüntüden başka? Artık yapabileceğin en güzel şey affetmek, böylece sen de artık bu acıdan kurtulacaksın.

Kaçma, onunla yüzleş!

media.giphy.com

Senin bu kalp kırıklığından kurtulman için artık onunla yüzleşmen gerekiyor. Burada bahsettiğimiz şey kalbini kıran kişiyle yüzleşmen değil elbette... Senden beklediğimiz, acının kendisiyle yüzleşmen. Yani olanların artık yaşandığını ve eskiye dönüp bir şeyleri değiştirme şansının olmadığını kabul etmelisin. Acının varlığını artık inkar etmekten vazgeçmen gerekiyor. Sürekli kendini suçluyorsun ve nerede hata yaptığını düşünüyorsun. Senin bir hatan olmadığını bir kabul edelim önce. Hayatta iyi, kötü her çeşit insan var. Herkesi kendin gibi sanmaktan vazgeçmelisin. Her tanıdığın insana yıllardır tanıyormuş gibi güvenmekten de vazgeçmelisin. Karşına yanlış biri çıktı ve canını yaktı. Bunun nedenini artık sorgulama ya da bunu düzeltmeye çalışma. Çünkü artık olan oldu. Senin yapman gereken yaşadığın şeyleri kabul etmen ve acının da var olduğunu inkar etmemen.

Önce iste!

Sen kalp kırıklığını kendinde bağımlılık haline getirmişsin. Yani acı çekmekten keyif alıyorsun... Her zaman olumsuza odaklıyorsun kendini, hayatta iyi şeylerin var olduğunu inkar ediyorsun. Hâl böyle olunca da, acılar ve kalp kırıklıkları peşini bırakmıyor tabii. Kendini iyileştirmek için hiç çabalamıyorsun. Yalnızca yaşadığın kötü şeyleri tekrar tekrar düşünüp kendini sürekli bir mutsuzluğun içine sokuyorsun. Sence de bu çok yanlış değil mi? Bu alışkanlığından artık vazgeçmen gerekiyor, bunu sen de çok iyi biliyorsun. Kabul ediyoruz, senden yapmanı istediğimiz şey çok kolay değil. Yani insan ister istemez kendini hep acının odağında buluyor. Kendimizi negatifliğe odaklamak hep daha kolay geliyor bize. Eğer iyi düşünürsek boşa umutlanıyormuşuz gibi hissediyoruz. Fakat bunun bir sonu yok. Bu şekilde devam edersen kendine yazık edersin sadece. Etrafındaki negatifliklerden kurtul ki, hayatına olumlu şeyler de girebilsin. Bunun için de önce istemen gerekiyor. Sana güveniyoruz, bunu yapabilirsin :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
509
224
83
67
66
25
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Verda Aydın

5. soruda yazana göre “dostların” olamaz “dost sandıkların” olmalı..

Pasif Kullanıcı

Çok Haklısın.

okcomputer

Kızgınlığını bırak, onu affet! ortada affedecek insan mı var bi sorsana onedio

nazox

keşke #5 soruya platoniğim diye bir seçenek koysaydınız

Sude Doğan

Bende o şıkkı aradım.🤔