Görüş Bildir
Haberler
Kalabalıklaşan Şehirlerde Yaşanabilir Evlere Sahip Olmak Mümkün Mü?

Kalabalıklaşan Şehirlerde Yaşanabilir Evlere Sahip Olmak Mümkün Mü?

Türkiye büyükşehirlere olan yoğun göç ile dengesiz bir nüfus dağılımıyla uzun süredir karşı karşıya.

Bu soruna bir de sığınmacıları ve yurtdışından ülkemize gelen göçmenleri eklersek nüfus artışından kaynaklı kalabalıklaşma sorunu daha da katlanıyor. Bu durum özellikle büyük şehirlerdeki yaşam kalitesini de her geçen gün olumsuz etkileyerek daha da zor bir noktaya taşıyor. Özellikle İstanbul’da artık rahat bir alan bulmak, nefes almak, özgürce hareket edebilmek imkansız hale geldi. Artan talebe karşılık yetersiz arz, fiyatların aşırı yükselmesine sebep olur. İstanbul gibi şehirlerde talebi karşılayamayan ev sayısı da kira fiyatlarını çok hızlı bir şekilde yukarıya taşıdı. Tabii ki bu da daha yaşanabilir evler bulmayı ve tutmayı fazlasıyla zorlaştırdı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daralan Evler Yaşamı Da Daraltıyor!

Şehirlerde akıl almaz seviyelere çıkan kira fiyatları, mecburen daha küçük ve genellikle yeterli alana sahip olmayan evlerde yaşamayı da mecbur kılabiliyor. Daha dar evlerde yaşamak ise yalnızca evinizi değil tüm hayatınızı sınırlandırabilir. Ev aslında zaten yeterince kalabalık ve yorucu geçen şehir hayatından kaçabileceğimiz yerlerin başında geliyor. Ancak akşam evinize döndüğünüzde de kalabalık, dar ve boğucu bir ortamda olmak mental bir yorgunluğu da ortaya çıkarabiliyor. Günün karmaşasından kaçarak kafa dinleme noktamız olacak olan evimizde yeni bir yorgunlukla karşılaşmak kaçınılmaz olabiliyor.

Eee Enseyi Karartmaya Başladık Mı?

İlk bakışta oldukça olumsuz olan bu tablo ile yüzleştikten sonra ümidinizi yitirmiş olabilirsiniz. Şehirlerde yaygın bir şekilde bu sebeplerle ortaya çıkan mental çöküşlerle karşılaşılıyor. Ancak yine de enseyi karartmamak gerek. Her sorunun bir çözümü olduğu gibi bu çıkmazın da bir kapısı var elbette.

Alışveriş Çılgınlığına Dur Diyerek Başlayın!

Kapitalist ekonomik yapının bir getirisi olarak sürekli bir şeyler alma eğilimine sahip olmaya başladık. Dün belki varlığından bile haberdar olmadığımız ihtiyaçlara sahibiz artık. Bu durum da sürekli artan bir satın alma durumunu ortaya çıkarıyor. Ancak aldığımız her şeyi rahatça kullanacağımız alanlara sahip olmadığımızı yukarıda bahsettiğimiz şeylerden çıkarabiliyoruz. Var olan eşyalara zor yeten yaşam alanlarımıza dahil ettiğimiz yeni şeyler, elimizdeki alanları da iyice daraltmamıza sebep oluyor. Bu yüzden mümkün olan en minimal alışveriş yaklaşımına geçmemiz gerekiyor. Bir ürünü satın almadan önce buna gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını ve evimizde bu eşya için yeterli alanımızın bulunup bulunmadığını değerlendirerek işe başlayabiliriz. Bu da gereksiz alan kayıplarını önleyerek evlerimizi daha yaşanabilir bir hale getirme yolunda atacağımız ilk adım olabilir.

Fazlalıklardan Kurtulun!

Alışveriş çılgınlığına son vermiş ve evinizi gereksiz eşyalarla doldurmayı durdurmuş olabilirsiniz ama şimdi sıra, daha önemli noktada. Hali hazırda gereksizce yer kaplayan onlarca şeyden kurtulmak… Birçok ev belki hiç kullanılmayan ya da bugüne dek birkaç kere yerinden oynamış eşyalarla dolup taşıyor. Evinizde daha fazla alan elde edebilmek için öncelikle bu eşyalardan kurtulmak gerekiyor. Elbette eşyaların bir kısmı zamanı geldiğinde ihtiyacınız olabilecek şeylerden, zaman zaman kullanmaktan keyif aldığınız ürünlerden veya hatırası olan eşyalardan oluşuyor olabilir. Bu yüzden biraz gerçekçi bir yaklaşımla öncelikle ihtiyacınız olamayan eşyalardan kurtulmaya ve daha sonra vazgeçemediğiniz eşyaları depolamaya yönelik alternatifler üretmeye odaklanmak gerekiyor.

Vazgeçemediğiniz Eşyalar İçin Depolama Yardımı Alın!

İhtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulduktan sonra, vazgeçemediğiniz ancak evinizin içerisinde olmasa da olur dediğiniz eşyalarınızı depolamak için bir eşya depolama hizmetine yönelmeniz etkili bir çözüm olacaktır. Eşya depolama hizmetleri, vazgeçemediğiniz ve fazla eşyalarınızı hem güvenle depolamanıza hem de evinizde alan yaratmanıza olanak tanıyacaktır. Bu sayede hem sevdiğiniz ve zaman zaman ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı saklamaya devam edebilir hem de bu eşyalara gerektiğinde kolayca ulaşabilirsiniz. Eşya depolama hizmeti kullanarak evinizde yaşama yer açıp, eşya yığınları ile boğuşmadan özgürce yaşayabileceğiniz bir ortam inşa edebilirsiniz. Üstelik geç olmadan PratikDepo ile tanışmanız halinde, eşya depolama hizmetinin yanında sundukları ayrıcalıklı evden eve nakliyat, parça eşya taşıma ve ikinci el eşya alım satım hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

PratikDepo İle Evinize +1 Oda Katın

PratikDepo; fazla eşyalarınızı evinizden hiç çıkmadan depolamanıza imkan sağlayan, yenilikçi bir mobil eşya depolama hizmetidir. Eşya depolaması için özel olarak üretilmiş ahşap konteyner depoları evinize kadar getirir ve eşyalarınızı deponuza yerleştirdikten sonra siz deponuzu tekrar çağırana dek eşyalarınızı muhafaza eder. PratikDepo, +1 Oda hizmeti ile evinizde ekstra bir depolama alanı varmışçasına hafifletir, alanınızı genişletir. +1 Oda hizmetinde eşyalarınıza ihtiyaç duyduğunuzda deponuzu evinize çağırıp alacaklarınızı alabilir ve yerlerine yenilerini ekleyebilirsiniz. Özellikle mevsimsel eşyalar, hobi ve spor malzemeleri gibi şeyler için büyük bir kolaylık sağlayan bu hizmetle, deponuzu üç ayda bir kez ücretsiz olarak evinize çağrılabilme imkanına da sahip olabilirsiniz.

Eşyalanız İçin İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey PratikDepo’da!

PratikDepo, sunduğu profesyonel eşya depolama çözümlerine ek olarak, evden eve nakliyat ve parça eşya taşıma hizmetleri ile ikinci el eşya alım satımı yapabileceğiniz PratikDepo 2.el platformunu da bünyesinde barındırıyor. Bu yönüyle evinizdeki eşyalar için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm hizmetleri kapınıza getiriyor.☺️

Dar Değil Minimal Evlere Merhaba!

Evet içerisinde olduğumuz mevcut durum metre karesi daha küçük evlerde yaşamayı zorunlu hale getirebiliyor. Ancak birkaç basit adım ile evinizi size daha rahat hareket etme özgürlüğü sağlayacak bir hale getirebilirsiniz. Bu yolculukta ihtiyaç duyabileceğiniz tüm hizmetler içinse PratikDepo’nun sunduğu profesyonel çözümlere güvenebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın