Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Yakın Arkadaşlarına Bile Sormaya Çekindiği İç Çamaşırlarıyla İlgili Soruları Tek Tek Cevaplıyoruz!

etiket Kadınların Yakın Arkadaşlarına Bile Sormaya Çekindiği İç Çamaşırlarıyla İlgili Soruları Tek Tek Cevaplıyoruz!

Aylin Çakar
11.07.2019 - 11:08 Son Güncelleme: 29.03.2022 - 10:44

Kadınların en yakın arkadaşlarıyla bile paylaşmaya çekindiği iç çamaşırları hakkında akıllarda kalan sorular ve cevaplarını sizler için derledik. Bakalım sizin aklınızdaki sorunun yanıtı burada var mı? Detaylar için içeriğe...👇

1. Aynı iç çamaşırı birkaç gün üst üste giyilebilir mi?

1. Aynı iç çamaşırı birkaç gün üst üste giyilebilir mi?

İç çamaşırlarınızı yıkamayı unuttuğunuz zaman aynısını giymenin sakıncası yoktur. Unutma gibi bir durum söz konusu değilse ama yine de iç çamaşırınızı değiştirmeye üşeniyorsanız ve giydiğiniz külot da temiz görünüyorsa sağlığınıza zararı olmaz. Ancak, iç çamaşırınızın üstünde akıntı veya kirlilik varsa ve cinsel organınızı rahatsız ediyorsa üst üste aynı iç çamaşırını giymek enfeksiyona sebep olabilir. Spor yaptığınız veya çok fazla terlediğiniz gün, iç çamaşırınız ıslandıysa ve akıntınız fazla geldiyse yine aynı şekilde enfeksiyona sebep olabilir ve değiştirmeniz önerilir.

2. İç çamaşırı giymeden pantolon giymek mümkün mü?

2. İç çamaşırı giymeden pantolon giymek mümkün mü?

Bu sorunun cevabı evet... Ancak, iç çamaşırı sadece nemi emen ince kumaştan yapıldığı için bunu sadece sporda uygulamak mümkün. Bazen, spor yaparken aşırı sürtünmeden dolayı vücudunuzda tahriş oluşmaması için iç çamaşırınızı soyunma odasında bırakmanız gerekebilir. Eğer vücudunuz zaten tahriş olmuşsa iç çamaşırınızı çıkarmayın ve pamuklu iç çamaşırı kullanmaya özen gösterin.

3. Gardıroplarda kaç tane iç çamaşırı olmalı?

3. Gardıroplarda kaç tane iç çamaşırı olmalı?

Aslında bu sorunun kesin bir cevabı yok. Bu, tamamen yaşam tarzınıza bağlı... Spor yapıyor musunuz? Ne kadar sıklıkla çamaşır yıkıyorsunuz? Ne tarz kıyafetler giyiyorsunuz? Sorulara verdiğiniz cevaplara göre size uygun olan ve sizi iyi hissettirecek sayıyı bulabilirsiniz. Bir kadın, dolabında ortalama 34 külot bulunduruyor ve içlerinden 14'ü özel günler için ayrılanlardan oluşuyor. Geri kalanı ise giyilen kıyafetin modeli, rengi ve kumaşına göre değiştiriliyor.

4. Hangi zamanlarda sütyen giyilmeli veya giyilmemeli?

4. Hangi zamanlarda sütyen giyilmeli veya giyilmemeli?

Vücudunuza rahatlık hissi vermek özellikle yaz aylarında anlaşılabilir. Sütyen giymemeniz yasak diye bir kural kesinlikle yok ve özellikle son yıllarda, kadınların kendi istekleri doğrultusunda sütyen giyip giymeme kararı kadınlar tarafından destekleniyor. Hatta 2014 yılında #freethenipple hashtagi altında yeni bir kampanya başlatılmıştı. Yani bu sorunun kesin olarak bir cevabı yok. Sizler nasıl rahat hissediyorsanız öyle gezmekte özgürsünüz. Eee sonuçta memelere özgürlük...

5. Farklı bedenlerde sütyen giymenin bir sakıncası var mı?

5. Farklı bedenlerde sütyen giymenin bir sakıncası var mı?

Sütyen bedenleri, matematiksel standartlarda olmadığı için birçok kadın faklı bedenlerde sütyen giyebilir. Zaten sütyen bedenleri marka ve bölgeye göre de değişiklik gösteriyor. Örneğin; Avrupa'da 34 beden olan sütyen Amerika'da 75 beden olarak geçiyor. Bunun sebebi ise; farklı ülkelerin ölçüm yaparken farklı metot kullanması.

6. Sütyen seçerken yapılan en büyük hata ne?

6. Sütyen seçerken yapılan en büyük hata ne?

Bu konuda yaptığımız en büyük hata, doğru bedeni seçmek oluyor. Örneğin; 75A bedeni dar gelen bir sütyende 75B almak yerine 80A almamız gerekir.

7. Neden sütyenler sürekli yukarı çıkıyor veya askısı düşüyor?

Bu sorun, bir önceki maddede bahsettiğimiz hatadan dolayı meydana geliyor. Eğer sütyenin askısı çok uzun fakat kalıbı çok küçükse bu tarz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinizde, sütyenin askısını kısaltabilirsiniz. Askılar, sütyende en çabuk şekil değiştiren kısım olduğu için her yıkamadan sonra sütyeninizi bedeninize göre ayarlamalısınız.

8. Sütyenle uyumak sağlığa zararlı mı?

8. Sütyenle uyumak sağlığa zararlı mı?

Bazı insanlar, sütyenle uyumanın memeleri desteklediğini ve şekillerini kaybetmemelerini sağladığını söylüyor fakat bu efsanenin gerçek tarafı yok. Sütyeniniz yumuşak bir yapıya sahipse çok sık olmama şartıyla sütyenle uyuyabilirsiniz. Sütyenle yatarken rahat hissetmiyorsanız, sütyeniniz vücut ısınızı arttırabilir, kan dolaşımınızı düşürebilir ve uykunuzu bölebilir. Bu durumda, uyurken giydiğiniz pijama da çok önemli olduğu için kumaşını vücudunuza nefes aldıracak tür olan pamuk ve ipekten seçmenizi tavsiye ederiz.

9. Hangi kumaş türü iç çamaşırı için en iyi seçenektir veya seçilen kumaşın önemi var mıdır?

9. Hangi kumaş türü iç çamaşırı için en iyi seçenektir veya seçilen kumaşın önemi var mıdır?

İç çamaşır kumaşı tabii ki önemlidir fakat bu konu hakkında bilmeniz gereken birkaç nokta daha var. Pamukla yapılan kıyafetler hava akımını sağladığı için ve nemi emdiği için her zaman en iyi seçenektir. Doğal materyallerden yapılan iç çamaşırları da sizi enfeksiyondan koruyacaktır fakat sentetik kumaşların da her zaman vücuda zarar verdiği anlamına gelmez. Bazı çeşit sentetik kumaşlar vücudunuza sürekli zarar vermez. Örneğin, spor için kullanılan kumaşlar teri emer ve vücut ısınızı dengede tutar. Siz de rahat bir şekilde spor yapabilir ve daha verimli olabilirsiniz.

10. Asimetrik memelere sahip olan kadınlar nasıl sütyen seçmeli?

10. Asimetrik memelere sahip olan kadınlar nasıl sütyen seçmeli?

Bu problemi çözmenin birkaç yolu var. İlk olarak elastik kumaştan yapılmış sütyen seçebilirsiniz. Böylece küçük farklılıkları ayarlamış olursunuz. İkinci seçenek ise; büyük memenize uygun sert kalıplı sütyen almak. Diğer bir çözüm ise, destekleri çıkarılabilen destekli sütyen almak ve büyük olan memenin süngerini çıkararak meme boyutlarını eşitlemek olacaktır. Eğer sağlık sorununuz varsa sizi rahat hissettirecek özel sütyen kullanmanız gerekir.

11. Sütyenler kurutucuda kurutulabilir mi?

Hepimizin, iç çamaşırlarının yıkanacak uygun programları hakkında bilgisi var. Bazı durumlarda elde yıkama da kabul görülebilir. Ancak, bu sorumuzun yalnızca yarısını cevaplıyor çünkü doğru metotla kurutulmayan sütyenleriniz mahvolabilir. Sütyenlerin şeklini bozacak derecede yüksek ısıda yapılan kurutmaları kesinlikle önermiyoruz. Bu yüzden sütyen kurutmasında kullanacağınız en iyi yöntem elektronik bir cihaz kullanılmadan yapılan doğal havalandırma yöntemiyle kurutma olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
563
140
87
53
39
39
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birbilenesor

Kadınlar ; bunları geçekten " en yakın arkadaşlarınıza" bile sormaya çekiniyor musunuz ?

esen-miray-yilmaz

Kıyafetimin kumaşı altından bir şey belli olmuyorsa kullanmıyorum. Belli eden kumaşlarda bayağı, adi bir görüntü oluşuyor bence o zaman kesinlikle kullanırım... Devamını Gör

Osman Değirmenci

Biz yıllarca burda #MemelereÖzgürlük diyelim. Elin Gavuru #freethenipple diyince ünlü olsun.