Görüş Bildir
Haberler
KADES Uygulamasıyla İlgili Merak Edilenler: KADES Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl İndirilir?

KADES Uygulamasıyla İlgili Merak Edilenler: KADES Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl İndirilir?

Elif
25.11.2022 - 17:06

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kadın Acil Destek uygulaması (KADES) ile kadına şiddetin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Türkiye'de yaşayan her kadının telefonunda bulunması gereken bu uygulamanın kullanımı ise oldukça kolay. Peki KADES nedir, ne işe yarar? KADES uygulaması nasıl indirilir? Detaylar içeriğimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KADES Nedir?

KADES Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senelerde kullanıma sokulan KADES uygulaması, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. KADES uygulaması ile kadınlara ve çocuklara karşı fiziksel ile cinsel şiddetin önlenebilmesi amaçlanıyor.

Şiddet gören ya da herhangi bir yerde tehdit hisseden vatandaşlar bu uygulama üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ihbarda bulabiliyor.

KADES Nasıl Çalışır?

KADES Nasıl Çalışır?

KADES uygulaması, hem android hem de ios işlemci sistemi olan telefonlara indirilebiliyor. Play Store'dan ya da Apple Store'dan indirilen KADES uygulamasına T.C Kimlik numarası ve gerekli bilgilerin girilmesi gerekiliyor. Daha sonra telefona aktivasyon kodu ile uygulama aktifleşiyor.

Herhangi bir tehlike anında uygulamada bulunan pembe renkli büyük KADES ya da yardım iste butonuna dokunulduğunda, konum bilgisi açılarak 155 Polis  İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne iletiliyor. Konum bilgisinden sonra en yakın polis ekipleri olaya müdahale edebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın