Görüş Bildir
Haberler
Kaç Yıl Cezaevinde Yatacaksın?

etiket Kaç Yıl Cezaevinde Yatacaksın?

Bihruz Tekinalp
13.02.2019 - 16:21 Son Güncelleme: 14.11.2021 - 15:11

Gereği düşünüldü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha önce hiç suç sayılabilecek bir harekette bulundun mu? (Eğer daha fazlasında bulunduysan kendine en yakın olanı seç)

2. Arkadaşların nasıl birileri?

3. Herhangi bir şeye bağımlılığın var mı?

4. Otokontrolün nasıl? (Mesela, çok yapmak istediğin veya sürekli yaptığın bir şeye karşı kendini durdurman)

5. Bugüne kadar aldığın terbiye nasıldı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Okuldayken hiç belaya bulaştın mı?

7. Varsayalım ki ciddi bir suç işledin; sence yakalanır mıydın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Müebbet!

Müebbet!

Gereği düşünüldü! Ağırlaştırılmış müebbet.  Verdiğin cevaplardan içindeki suçluyu çıkarmış oldun. Belki elinde olmayan nedenlerden dolayı birtakım sorunlara bulaşmak zorunda kaldıysan da kendi otokontrolünü, yani, nefisini tutup kendine bir şekilde 'dur' diyebilirdin. Belki bazen öyle bir noktaya geliyorsun ki gözünü kırpmadan sonucu kötü olacak bir durumun içine bodoslama girebiliyorsun. Sanırım bu, kendine 'dur' diyememenden ileri geliyor. İşte sivil hayatta kendine dur diyememenin ceremesini parmaklıklar ardında mahkum haklarından mahrum bırakılmış bir vaziyette ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılarak çekerdin.

30 yıl!

30 yıl!

Gereği düşünüldü! Verdiğin cevaplara göre 30 yıl cezaevinde yatacaksın. Dile kolay neredeyse bir asır boyunca hep aynı yerde kutu gibi bir hücrenin içinde hayatının geri kalanını geçirmiş olacaksın. Sanırım sen de kendine 'dur' diyemeyenlerdensin. Duvarında kalan günlerini yazmaya kalksan yer kalmazdı doğrusu.

5 yıl + şartlı tahliye

5 yıl + şartlı tahliye

Gereği düşünüldü! Sen iki arada bir derede; elinde olmadan belki ufak tefek kötü şeylere bulaştın; ama sonunda pişman olacağını gayet iyi biliyordun. Yani sen muhtemelen iyi halden yırtıp şartlı tahliye edilirdin. Sen cezaevinin Adalet Bakanlığı'nın sosyal dinlenme tesisi olmadığının bilincindesin; ancak neyin iyi, neyin kötü; nerede ve ne zaman kendine 'dur' diyebileceğini tam kestiremiyorsun.

10 yıl!

10 yıl!

Gereği düşünüldü! Verdiğin cevaplara göre 10 yıl cezaevinde yatardın. Ama belki de cezanın 2/3'sini yatarak geçirirdin geri kalanını ev hapsi olarak tamamlayabilirdin.

2 yıl!

2 yıl!

Gereği düşünüldü! Verdiğin cevaplara göre 4 yıl cezaevinde yatardın. Sen daha çok küçük sayılabilecek suçlardan dolayı cezaevinde yatardın. Kamu alanında duvara yazı yazarken veya graffiti yaparken yakalanırdın muhtemelen. Hatta cezaevinde 2 yıl yatmak bile senin için ağır kaçar. Muhtemelen 'iyi hâl'den hemen yırtardın.

Cezaevinde hiç yatmayacaksın!

Cezaevinde hiç yatmayacaksın!

Evet, verdiğin cevaplara göre sen cezaevinde yatacak kadar herhangi bir kötülüğün içine bulaşmamışsın. Hayatın hep rafine bir çevre içerisinde beladan ve kötülükten uzak biçimde geçmiş. O kadar temiz bir hayatın var ki hayatında ne bir arkadaşının oyuncağını izinsiz almış ne de bakkaldan gofret aşırmışsın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
204
67
58
35
31
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Celil Yavuz

niye böyle bi içerik var ?

guzelyurdakul

bildirim gelir gelmez ilk tepkim Allah korusun oldu

Rebelwildfree

Cezaevinde hiç yatmayacaksın diyor işte bu.