Görüş Bildir
Haberler
Kabul Edilemeyen Makyaj Hataları

etiket Kabul Edilemeyen Makyaj Hataları

Derya Bırlayoli
14.03.2015 - 14:21 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 18:18

1. 1-Cilt renginizden bir veya bir kaç ton açık-kapalı fondoten kullanmak.

Cilt renginizden açık veya kapalı fondoten kullanmak cildinizde maske etkisi yaratır.Bu pürüssüz bir cilt görünümüne değil aksi takdirde yüzünüzde komik bir görünüm sağlar. Cildinize uygun ton fondoten seçmek için fondoteni elinizde değil yüzünüzün tam boynunuzla birleştiği yerde deneyin.Yüzünüz daha çok güneş gördüğü için elinizden daha koyudur.Eğer sürdüğünüz fondoten yüzünüzde kayboluyorsa bu sizin için doğru bir fondotendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2-Panda görünümlü gözler.

Göz altınızda ki morlukları kapamak için sürdüğünüz kapatıcılarınızın yüzünüzden 2-3 ton açık olmamasına dikkat edin. Kapatıcınızın rengi aşırı açık ton ise bu göz altınızda ki mor halkaların daha çok görünmesine yol açacaktır. Cildinizden yarım-bir ton açık olan kapatıcıyı sürdüğünüzde morluklar daha iyi gizlenecektir.Göz altınızı aydınlatmak istiyorsanız daha açık tonlu kapatıcıyı üstüne hafifçe sürebilirsiniz.

3-Aşırı sürülen allık !

Şirin gözükeyim derken komik gözükmeyin. Allığınızı elmacık kemiklerinize hafif bir şekilde uygulayın.Allığı tüm yanaklara sürmeyin.Yoğun allık yerine hafif bir allık sizi daha şirin gösterecektir.

4- Simsiyah kaşlar.

Kaşlarınızı olduğundan koyu bir renge boyamak mı ? Yapmayın,korkunç görünüyor. Kaşlarınzdan yarım ton koyu bir kaş farını veya kaş kalemini kaşınıza kısa çizgiler şeklinde uygulayın.Bu kaşınızı hem daha dolgun hemde doğal gösterecektir.

5- Olduğundan kalın gösterilmeye çalışılan dudaklar.

Dudaklarımı kalın göstereyim derken aşırıya kaçmayın. Özellikle koyu renkli rujlarda hiç yapmayın ! Ten rengi veya daha yumuşak tonlu rujlarda dudağınızdan bir kat daha kalın çizgi çekmek koyu renkli rujlardan daha doğal görünecektir.

6-Dişlere bulaşan rujlar !

' Aaa cınım dişine ruj bulaşmış .s.s '. Duymak istemeyiz değil mi ? Kesinllikle evden çıkmadan kontrol edin ve evet belki biraz tuhaf olacak ama gerçekten pratik ; İşaret parmağınıza dudağınıza sokup çıkarmak dişlerinize rujun bulaşmasını engelleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7- Dudak kenarlarına sürülmemiş ruj.

Rujunuzu tüm dudağınıza sürün. Dudak kenarları gibi bölgeler  boş kalınca hoş bir görüntü olmuyor. Özellikle kırmızı rujlarda !

8- Göz kapaklarına bulaşmış rimel.

Göz kapağınıza bulaşmış rimel yine hoş durmayan görüntülerden biri. Rimelinizi sürdükten hemen sonra kontrol etmeyi unutmayın. Eğer silmekle uğraşmak istemiyorsanız herhangi bir kartı rimelinizi sürerken göz kapağınızda tutun. Bu rimelin bulaşmasını engelleyecektir.

*BONUS* Aşırı makyaj !

Güzel olayım derken palyaço oluyorsunuz. Olmuyor. Günlük  yapacağınız makyajlarınızda abartıya kaçmamaya dikkat edin bu hem insanları rahatsız edecek hemde sizin komik görünmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
23
13
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Can

Sebi bebi :/