Görüş Bildir
Haberler
K-pop Dünyası Yasta: SHINee'nin Yıldızı ve Milyonların Sevgilisi Jonghyun İntihar Etti

etiket K-pop Dünyası Yasta: SHINee'nin Yıldızı ve Milyonların Sevgilisi Jonghyun İntihar Etti

Fulin
20.12.2017 - 01:10

K-pop devi SHINee'nin sevilen üyelerinden Jonghyun geçtiğimiz gün Seul'de ölü bulundu. Genç sanatçının ölümü öncesinde içinde bulunduğu ağır depresyon ve buna bağlı olarak paylaştığı mesajlar ölüm sebebinin intihar olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SHINee K-pop akımının en önemli temsilcilerinden biri.

SHINee K-pop akımının en önemli temsilcilerinden biri.

2008 yılında bir araya gelen SHINee, K-Pop'un hem Uzak Doğu'da hem de tüm dünyada sahip olduğu popülaritenin baş mimarlarından. Super Junior, Big Bang, Girls Generation' ve 2AM ile 2000'lerin sonunda dünyaya yayılan bu akımın ilk temsilcilerinden biri oldular.

K-pop'ı müziğin ötesinde bir yaklaşım ile bu kültürün takipçilerine hitap ediyor.

SHINee de sadece çıkarttığı albümler ve çıktığı turneler ile anılan bir grup değil. Özellikle yer aldıkları TV show'ları ve dizileriyle de bu kültürün en önemli temsilcilerinden biri olduklarını kanıtlamış durumdalar.

Önceki akşamüstü grubun lider isimlerinden Kim Jonghyun'un ölüm haberi geldi.

Önceki akşamüstü grubun lider isimlerinden Kim Jonghyun'un ölüm haberi geldi.

1990 doğumlu ünlü şarkıcı Seul'ün Gangnam Mahallesi'nde bulunan evinde bilincini kaybetmiş bir şekilde bulundu. Bu halde hastaneye kaldırılan genç yıldızın hayatını kaybettiği plak şirketi tarafından açıklandı. Ölüm nedeni henüz tam olarak açıklanmasa da, zehirli bir gaz ya da tozla intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Ölüm haberi ile yürekleri dağlayan Jonghyun kimdi?

Tam adı Kim Jong-hyun olan 1990 doğumlu K-pop figürü, 2008 yılında Kore'nin ünlü müzik programı Inkigayo'da ilk kez SHINee ile sahne aldı ve buradaki performansı ile bu gruba seçilmesinin doğru bir karar olduğunu kanıtladı. Küçük bir bilgi olarak, K-pop grupları genel olarak büyük prodüksiyon şirketlerinin projesi olarak yetenekli gençler arasından seçilen başarılı adayların bir araya getirilmesi ile kuruluyor. SHINee de tam olarak bu şekilde yaratılmış bir K-pop grubu.

Jonghyun 2015'ten beri solo olarak da çalışmalarda bulunuyordu.

2015 yılından bu yana iki toplama albüm, bir EP ve bir de stüdyo albümü yayınlayan Jonghyun inanılmaz verimli bir dönem geçiriyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geri plana bakınca ise bunun yaşanacağı belliydi.

Jonghyun’un kız kardeşi genç şarkıcıdan bunalım dolu mesajlar aldığını ve en son Pazartesi günü veda mesajını gördükten sonra acil yardım hattını aradığını bildiriyor.

Jonghyun bir intihar notu ile hayata elveda dedi.

“Bu hayat bana göre değil. Diyorlar ki, hayata karşı durmak ve ünlü olmak çok zor. Neden bu hayatı seçtim? Çok eğlenceli ve ancak buraya kadar sürdürebileceğim bir mucize.' 

Grup arkadaşları ve müzik yazarlarına göre Jonghyun bir süredir çok derin bir depresyondaydı.

Şöhret ile dolu neredeyse 10 yılın ardından Jonghyun'un grup arkadaşları ve önemli K-pop müzik yazarları, genç yıldızın mental ve duygusal anlamda derin bir çöküntü içinde olduğunu ve bunu onunla her görüştüklerinde anladıklarını belirtiyorlar.

Verdiği son röportajda aslında her şeyi açık açık söylüyor.

'Bu depresif hisler ile hayatımı devam ettirebileceğimi düşünmüyorum. Sıradan insanlar bu tip hisler ile hayatlarının ikinci yarısında mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Büyümek bir anlamda bunlarla mücadele ve hayatta kalabilme anlamına geliyor. Bu şartlar değişince maalesef sıkışıyorsunuz ve ölüyorsunuz. Ne kadar acıtırsa acıtsın büyümek zorundasınız. Korkup, durursanız; sonunda kaçınılmaz bir şekilde olgun olmayan bir ruh hali ile kalıveriyorsunuz.' 

Böylesine önemli bir toplumsal figürün bu sebeple hayatını kaybetmesi Kore'de tartışmalara yol açtı.

Kore'nin OECD ülkeleri arasında en yüksek depresyon kaynaklı intihar oranına sahip ülke olması, bu ölüm ile birlikte ülkenin en büyük gündem maddesi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jonghyun da be yazık ki bu istatistiklerin bir parçası oldu.

Kore'de yaşanan her 10 bin ölümden 3'ü depresyon kaynaklı intihar sebebiyle gerçekleşiyor.

Hayranlar da bu ani olay karşısında üzüntülerini gizleyemedi.

Seni hiç unutmayacağız! 😢

Seni hiç unutmayacağız! 😢
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2386
292
157
54
51
33
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kore'de insanları mükemmelliğe zorlayan bi yapı var mı gerçekten? Sanırım aynı durum Japonya için de söz konusu. Hatta Çin için de. El kadar bebeleri ağlata ... Devamını Gör

ağaç

Evet, Asya taraflarının güzelliğe karşı takıntıları var fakat Kore bu konuda hepsini geride bırakmış durumda. Öyle şeyler okudum ve gördüm ki anlatsam bu nef... Devamını Gör

Tuncay Demirel

k pop bizim için iyi hoş ama demekki içindekiler için öyle değil adamları şekilden şekile sokuyorlar ve üzerlerinde büyük bir baskı vardır bence adam buna da... Devamını Gör

Captainjackiee

Ölümün dili dini ırkı yok ölümün tek ortak noktası acısıdır.Bunu idrak edemiyorsanız boş fikirlerde bulunmayın 27 yaşında gencecik bir İnsan'dan bahsediyoruz... Devamını Gör