Görüş Bildir
Haberler
Juno Jüpiter'in Yörüngesine Girmeye Hazırlanıyor

Juno Jüpiter'in Yörüngesine Girmeye Hazırlanıyor

Onedio Medya
02.07.2016 - 11:41 Son Güncelleme: 02.07.2016 - 14:58

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) ait uzay aracı Juno'nun 4 Temmuz'da Jüpiter'e varması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in sırlarını çözmek için yola çıkan Juno'nun gezegene varmasına çok az kaldı.  Bir basketbol sahası büyüklüğündeki Juno, 5 Ağustos 2011'de uzaya fırlatılmıştı.

Juno, Jüpiter'in yoğun radyasyonlu çevresine yaklaşınca, motorunu yavaşlatarak gezegenin yörüngesine girecek.

Her şey planlandığı gibi giderse, Juno, dev gezegenin kutupları etrafında bir yıl boyunca turlayacak ve gezegenin güney ve kuzey ışıklarını incelemek için bulutların içine girecek. Kayalık bir gezegen olan Dünya'nın aksine Jüpiter çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz devi.

Juno'nun görev süresi, 2018'de sona erecek. Juno'nun görevini tamamladıktan sonra Galileo gibi dev gezegenin üzerine düşürülmesi planlanıyor.

Apple'dan Juno için özel film müziği

Apple'dan Juno için özel film müziği
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple da Juno'nun tarihi misyonunu kutlamak üzere özel film müziği hazırladı.

NASA ve Apple ortaklığında, Juno misyonunu kutlamak üzere hazırlana 'Hedef: Juno' (Destination: Juno) projesi, Pasadena'daki NASA yerleşkesi JPL'de (Jet Propulsion Laboratory) tanıtıldı.

Apple Müzik Başkan Yardımcısı Robert Kondrk ve Juno misyon Şefi Scott Bolton tarafından basına tanıtılan 'Visions Harmony' (Görsellerin Uyumu) adlı kısa filmde, uzayı keşfetme ve müzik tutkusu arasındaki bağ etkileyici görsellerle anlatılırken, Jüpiter'den yayılan elektromanyetik seslerden ilham alınıyor.

Weezer ve Nine Inch Nails grubunun üyesi Trent Reznor'un 'Juno' ve 'Amerika'yı seviyorum' parçalarına yer verilen film müziği, iTunes aracılığıyla müzikseverlerle buluşuyor. Apple Müzik ve iTunes üzerinden ücretsiz olarak sunulan projede, ayrıca Quin ve Corinne Bailey Rae'nin canlı performansları bulunuyor.

DW ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
24
9
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bekleyen Kız

Ya böyle haberlere bayılıyorum! Fazla güzel! Bir de Jüpiter bu! Kendim gidecekmiş gibi heyecanlandım... :')

Bekleyen Kız

Uzay başlı başına bir sır. O yüzden haberin içeriği ne olursa olsun heyecandan ölüyorum ben. İki gün sonra alırız haberleri artık, ben de çok merak ettim. :)