Görüş Bildir
Haberler
Jason Derulo, Yeni Çıkış Yapan Müzisyenleri %100 Müzik’in Katkılarıyla Sahneye Davet Ediyor

Jason Derulo, Yeni Çıkış Yapan Müzisyenleri %100 Müzik’in Katkılarıyla Sahneye Davet Ediyor

yuzdeyuzmuzik
08.08.2022 - 17:55

Jason Derulo, %100 Müzik’in katkılarıyla yarının yıldızları, bugünün yükselen sanatçılarına mentorluk desteği sundu. Genç katılımcılar mentorluk sırasında Jason Derulo ile üzerinde beraber çalıştıkları şarkıları yayınlamaya başladı. 'Take the Stage' kapsamında gerçekleştirilen mentorluk programı ile ilgili Jason Derulo ile yapılan söyleşi burada.

Son birkaç gündür çıkış yapan sanatçılara mentorluk(akıl hocalığı) yapıyorsun. En başında bu kampanyaya ilgi duymanı ne sağladı?

Bildiğin üzere, hayatım boyunca pek çok şey yaptım, hayat benim için ilginç bir yolculuk oldu çünkü her zaman “Zamanım geldi.” diye düşünüyordum, tabiri caizse, bir sürü hayal kırıklığı ve suratıma çarpan kapı oldu. Yani bir şeyi, diğer insanlara deli olduğunuzu düşündürtecek kadar istemenin ne demek olduğunu biliyorum. Bu mentorluk programını ilk duyduğumda, özellikle bu programın uluslararası olduğunu öğrendiğimde, bayağı havalı bir fikir olduğunu düşünüp bir parçası olmak istedim. Çünkü, yükselen bir sanatçıyla çalışıp, yolculuklarında bir şekilde yardım edebilmenin harika bir şey olduğunu düşünüyorum.

Senin gibi kendini kanıtlamış sanatçıların, endüstriye girecek yeni yeteneklere yardım etmesinin bu kadar önemli olmasının sebebi nedir?

“Önemli”nin burada doğru kelime olduğundan emin değilim, ancak ne kadar güzel bir şey olduğunun da farkındayım, çünkü, kim o yoldan geçmiş ve uzun zaman önce başarıya ulaşmış birinden daha iyi öğretebilir? Bildiğin gibi, spesifik bir alanda spesifik bir bilgiye ve doğru adımların neler olduğuna, yönlendirme olmadan, kimsenin yardımı olmadan ulaşmak bir hayli zor. Doğru adımları bilmiyorsanız karanlıkta yön bulmaya benziyor. Doğrudan kaynaktan bilgi almanın ise muhteşem olduğunu düşünüyorum.

Yeni müzik veya başka şeyler üretirken sana ilham veren şeyler neler?

Yeni müzik veya başka şeyler üretirken sana ilham veren şeyler neler?

İlhamımı genellikle kendi hayatım ve etrafımdaki insanların hayatlarından alıyorum. Yani, benim hikayem, başımdan geçenler, hayatımda olanlar, ve çevremin hayatlarında olanlar. “Whatcha Say” kardeşimin içinde olduğu bir durum ve o durumdan çıkış ile alakalıydı ve şarkılarımın çoğu benimle ve başa çıktığım şeylerle alakalı. Hayatımda olan eğlenceli şeyler, çılgın şeyler ya da havalı olduğunu düşündüğüm ve uydurduğum şeyler.

Büyük bir sanatçı olarak tabi ki, sıklıkla yollardasın. Dünyada kendini en çok evde gibi hissettiğin yer neresi?

Avustralya’da kendimi gerçekten evde gibi hissediyorum, Avustralya’nın inanılmaz olduğunu düşünüyorum, açık olmak gerekirse özellikle Sydney. Avustralya’da sevdiğim pek çok yer var ama Sydney dünyadaki favorilerimden biri. Evden bu kadar uzak olup da, evde gibi hissettiren bir yer.

Jason Derulo - Want To Want Me

Pandemi sırasında milyonlarca insan karantinada vakit geçirdi. Yaratıcılık ve üretkenliğin arttığını düşünüyor musun?

Pandemi sırasında milyonlarca insan karantinada vakit geçirdi. Yaratıcılık ve üretkenliğin arttığını düşünüyor musun?

Etrafımdaki dünyanın her zaman yavaşladığını görüyorum. Ve zamanı geldiğinde, kendimi düşüncelerimle baş başa kalmaya zorluyorum, böylelikle en iyi yanlarım ortaya çıkıyor. En düşük anlarım her zaman en yüksek anlarımın başlangıcı oluyor. 2014’te boynumu kırdığımda en başarılı albümünü yazdım, için 5 adet platinyum şarkı vardı. Pandemi sırasında ise plak şirketim ile yollarımı ayırdım ve kapıların benim için, istediğim anlaşmayı yapmak için açıldığını düşündüm. Başka bir gerçeklikle karşılaşınca bağımsız kalmaya ve şarkılarımı kendim yayınlamaya karar verdim. Sonunda bağımsız olarak yayınladığım “Savage Love” birinci sıraya yükseldi, “Take You Dancing” ise ilk beşe girmeyi başardı. Yeni yollar önüme serilince, dünya benim için bir açık büfeye döndü.

Bir sanatçıya içinde çıkılmaz anlar yaşadığında onlara ne yapmalarını tavsiye edersin? Bu zor zamanları nasıl aşmalılar?

Bence önemli olan kendinizi daha da düşürmemek. Yolculuğun kendisine yoğunlaşmalısınız. Yolculuğa yoğunlaşırsınız “Bana yazık” diye düşünmezsiniz, çünkü ulaşacağınız bir hedef vardır. Önce küçük hedefler belirlemeli, nereye gittiğinize ve nereye varmak istediğinize yoğunlaşmalısınız.

Sahnede çalarken seni en çok mutlu eden şey nedir?

Beni en çok mutlu eden anlar, kalabalığın mütevazı bir stüdyoda yazdığım şarkıya eşlik etmesi. Studyoda tek başıma ya da biriyle çalışırken ortaya çıkan şarkıların, dünyaca dinlenmesi, söylenmesi. İnsanların yazdığım şarkıları söylemesi en mutlu ve en yüksek anlarım.

Jason Derulo - Acapulco