Görüş Bildir
Haberler
Japon Kadınların İnceliğinin ve Zarafetinin Sırrı Olan Yeme Alışkanlıkları

etiket Japon Kadınların İnceliğinin ve Zarafetinin Sırrı Olan Yeme Alışkanlıkları

Hiç merak ettiniz mi dünyanın en zarif ve en güzel kadınları olarak kabul gören Japonlar, 30 yaşındayken 18, 40'larındayken 25 gibi görünmeyi ve uzun bir ömür yaşamayı nasıl başarıyorlar? Bright Side aracılığıyla bu meraka son verip, Japonların yeme alışkanlıklarını ve yemek kültürlerini sizler için hazırladık.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zengin ve Dengeli Bir Diyet

Zengin ve Dengeli Bir Diyet

Japonlar sanılanın aksine sadece suşi yemiyorlar tabii ki, fazlasıyla çeşitli olarak besleniyorlar aslında. Çoğunlukla, balık, deniz ürünleri, soya, pirinç, sebze ve meyve tercih ediyorlar öğünlerinde. Ve tabii ki yeşil çay! Çok yönlü ve dengeli beslenmeye özen gösteriyorlar, yüksek kalorili ve abur cubur diyebileceğimiz besin değeri düşük olan yiyeceklerden de mümkün olduğunca kaçınıyorlar.

Pişirme Yöntemleri

Pişirme Yöntemleri

Japonlar geleneksel olarak yemeklerini, ızgarada ya da buharda pişirmeye özen gösteriyorlar. Kızartma tercih edecek olsalar bile çok az miktarda yağ ile özel bir tepside pişiriyorlar. Sebzeleri, hem daha iyi göründüğü için hem de daha hızlı pişmesini sağladığı için dilimleyerek pişiriyorlar. Bu yöntemler sayesinde gıdaların besin değerlerini kaybetmemesini sağlıyorlar.

Yemeklerini çoğunlukla baharat yerine sebze sularıyla tatlandırıyorlar çünkü baharatın oranını ayarlayamadıklarında yemeğin ağırlaşacağını ve uzun vadede mide, karaciğer ve böbreklerde sorun yaşatacağını çok iyi biliyorlar.

Yemek Yeme Kültürü

Yemek Yeme Kültürü

Japonlar için yemek yemek adeta bir ritüel. Yemek tabaklarını küçük tercih ediyorlar, yavaşça ve mümkün olduğunca küçük parçalar halinde yiyorlar. Tabaklarında nadiren süslemelere yer verseler de genellikle, yiyeceklerin doğal tadını ve görünümünü korumaya çalışmaktadırlar. Aynı tabakta farklı yemeklere asla yer vermezler, her yemeğin kendi yeri vardır ve hepsi ayrı tabaklardadır. Tabaklarını asla ağzına kadar doldurmazlar, aslında bu ince olmalarını sağlayan çok önemli bir püf nokta.

Ekmek Yerine Pirinç

Ekmek Yerine Pirinç

Pirinç, her yemeğin önemli bir parçasıdır. Özellikle tuzsuz ve yağsız olarak pişirirler. Ekmek gibi unlu besinlere yer vermemeleri de ince kalmalarındaki önemli bir nokta tabii ki.

Günün En Önemli Öğünü "Kahvaltı"

Günün En Önemli Öğünü "Kahvaltı"

Japonların en önem verdikleri öğün olan kahvaltı, çeşit çeşit yemek içerir ve oldukça zengindir. Genellikle; balık, pirinç, omlet, miso çorbası, yeşilliklerle hazırlanmış soya, deniz yosunu ve tabii ki yeşil çay. Evet bunların hepsini tek bir öğünde yiyorlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeker İçermeyen Tatlılar

Şeker İçermeyen Tatlılar

Japonların tatlı kültürü çok fazla gelişmemiştir ve normalde de tatlıya çok fazla yer vermezler. Tatlıdan beklentileri de bizimkilerden çok farklı tabii ki. Bol çikolatalı ya da yağlı kekler değil ne yazık ki. Hatta inanması zor ama pirinçten yapılan dondurma onlar için tatlı sayılıyor. Japon tatlıları genellikle az yağlı, az şekerli ve çoğunlukla bizim tatlı anlayışımızdan oldukça uzaktır. Bu yüzden bu kadar fit ve ince olmalarına çok da şaşırmamak lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
81
49
33
28
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rabia Ayılmazdır

istediğiniz kadar tatlı yiyin ama beyninizi kullanırsanız kilo almazsınız. -ryuzaki(death note)

Tulpar

Sushi dışında Japon yemeklerini sevemiyorum ya. İlla uzak doğu yemeği yiceksek rameni tek geçerim :D Ya da bırakın hepsini kebap yiyin, boşverin sağlıklı bes... Devamını Gör

feyk

gecenlerde 9gag da bu konuda guzel bir espiri vardi: japonlar balik ve princ yiyorlar, kalb ve damar hastaliklari amerika ve ingiltereden cok daha az, fransi... Devamını Gör

meaculpa

:D :D