Görüş Bildir
Haberler
İzmir’deki Köylüler Enerjiyi Eşek Sırtında Üretiyor!

İzmir’deki Köylüler Enerjiyi Eşek Sırtında Üretiyor!

Teknofiber.net
16.07.2014 - 12:12 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 15:57

İzmir’deki Köylüler Enerjiyi Eşek Sırtında Üretiyor!

Genelde binaların çatılarına, geniş arazilere kurulur güneş panelleri. İzmirli girişimci enerjiyi eşek sırtında üretiyor. Özellikle kırsal kesimlerde, elektrik bulmak büyük problem. Bazı kişiler sorunu çözmek için cebinde çok sayıda batarya taşımak zorunda kalıyor. Cihazlarını ancak yerleşim yerlerine ulaşınca şarj edebiliyorlar. Kırsalda elektik olmadan üretim yapmakta zor. Ancak bir enerji sistemleri firması bu sorunu çözmek için bir yol buldu.

Telefonunuzun bataryasının belli bir ömrü var. Yani şarjı belli bir saate kadar dayanabiliyor. Siz köyde yaşayınca her gün şehre inip telefonunuzu şarj edemiyorsunuz. Bu yapılan sistemle bu sorun ortadan kalkmış oldu.

Firma 8 değişik paket hazırladı. Bazıları tamamen portatif. En küçük paketleri çoban çantası. Bir büyüğü göçer çantası, bir büyüğü çiftlik seti. Daha büyüklerini ise firma kendi aralarında modellendirmiş ve 8 farklı değişik paket yapmış. En küçüğü olan çoban çantası tamamen portatif. İstediğiniz yere götürebileceğiniz türden. Hiç elektiriğin olmadığı en uzak noktada televizyonunuzu seyredebilirsiniz. Telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Kaynak: http://teknofiber.net/2014/07/izmirde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın