Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Hava Kirliliği Alarm Veriyor

etiket İzmir'de Hava Kirliliği Alarm Veriyor

Onedio Medya
27.11.2016 - 11:12

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenli olarak paylaştığı 'Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı' verilerine göre, İzmir'de bazı bölgelerde hava kirliliği sınır değeri aşıldığı ve hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava kirliliği nedeniyle kentte gökyüzünü siyah bulutların kapladığı, başta İzmir'in simgesi tarihi Saat Kulesi olmak üzere sahiller ve ana arterlerde  görüş mesafesinde azalma yaşandığı belirtildi. Alsancak, Gaziemir, Şirinyer, Güzelyalı, çiğli, Karşıyaka ve  Bayraklı'daki hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan bilgiler doğrultusunda,  mevzuat gereği en fazla 90 olması gereken metreküp başına hava kirletici partikül  madde miktarı Güzelyalı'da 265, Gaziemir'de 263, Bayraklı'da 261 ve Şirinyer'de  de 208'e yükseldi.

UNESCO'nun kısa zaman önce paylaştığı veriler çarpıcı: Hava kirliliği nedeniyle her yıl 600 bin çocuk ölüyor!

"Şehrin üzerinde siyah bulut tabakası var"

"Şehrin üzerinde siyah  bulut tabakası var"

Arşiv

Karşıyaka sahilde balık tutan vatandaşlardan Ahmet Sarıçiçek, İzmir'de  hava kirliliğinin doğalgazın olmadığı bölgelerde odun ve kömür kullanılması  nedeniyle arttığını belirterek, 'İzmir'in üstünde korkunç derecede bir siyah  bulut tabakası var. Sahilleri temizlesek de esen rüzgarların etkisiyle pis kirli  hava maalesef sahillerimizi de çok ciddi bir şekilde kirletmekte. Burada bile  nefes aldığınızda o kirliliği hissedebiliyorsunuz.' diye konuştu.  

Şükrü Güler isimli vatandaş da kış mevsiminde sobaların yoğun  kullanımından dolayı hava kirliliğinin üst seviyelere çıktığını ve İzmir'in güzel  manzarasının bile hava kirliliğinden dolayı anlaşılmadığını kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
451
213
132
35
16
15
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şarköylü metalci

istanbul gibi çok göç almaya başladı anadoludan... tmm gelin, göç edin bişey demiyoz da hem "gevur izmir, ateist izmir" diye laflar kullan hem de çılgınlar g... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çok haklısın. Emlak sahibi bir tanıdık var. Son yılların zirvesine vuruyor diyor satışlar. Türkiye de bir yaşanılacak yer bura kaldı diye geliyormuş millet. ... Devamını Gör

kanveşeref

izmirin %55,4 dü pislik ondandır

kanveşeref

%46,8 + %8,6

Therewasauser

Bu arada galiba bizim ülkedeki insanların kafası biraz karışık. Hava kalitesinde bile siyaset yapıyorlar.