Görüş Bildir
Haberler
İz Bırakanlar Unutulmaz! Hayatımızı Derinden Etkileyen 11 İlk

İz Bırakanlar Unutulmaz! Hayatımızı Derinden Etkileyen 11 İlk

Öykü Parlak
27.09.2016 - 16:00

Artık son model cep telefonlarımız ve sosyal medya hesaplarımız sayesinde her anımızın fotoğrafını çekip paylaşıyoruz ve bu sayede anılarımızın çoğunu unutmuyoruz ama o anların bize hissettirdiklerini hiçbir yerde paylaşamayız. Yalnızca kendimiz hissederiz ve etkisi de kalbimizden hiç çıkmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk randevun

1 hafta önceden başlayan 'ne giysem' telaşı, heyecandan ne söyleyeceğini bilememe hatta ismini bile unutma halleri... Bir daha aynı kalp çarpıntıları yaşanır mı bilinmez.

2. İlk öpüşmen

Öpüşmenin öğrenilecek bir şey olmadığını anlamamızı sağlayan o ilk öpüşme. Sizi hislerinizin yönetmesine izin veriyorsunuz ve her şey kendiliğinden gelişiyor. Sonrasında uzun yıllar uygulama fırsatı bulacağımız bu olayın da ilki unutulmaz arasında.

3. Okulun ilk günü

Annesini özlediği için ağlayan çocuklar, çocuklardan daha telaşlı olan ebeveynler ve çocukların iki katı ağırlığındaki okul çantaları...

4. İlk iş günün

O gün mutlaka pek çok şey ters gider. Her zaman düzgün çalışan telefon alarmı o gün çalmayı reddeder. Aceleyle ütülediğiniz gömlek yanar, saçınız güzel olmamak için sizinle inatlaşır.

5. İlk aşkın

Bazı insanlar aşkın yalnızca bir kez yaşanacağını iddia etse de biz buna inanmak istemiyoruz. İnsan değiştikçe ve zaman geçtikçe pek çok insana aşık olabilir ama ilk aşkın izi kalbimizden asla silinmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ailenden ayrı çıktığın ilk tatil

Aile yapılarımızı düşününce, büyüdüğümüzü anlamanın en önemli yollarından biri de tek başına ya da arkadaşlarla tatile çıkmak için izin alabilmek

7. İlk maaş

Ortalama 16 yıl süren okul hayatı nihayet biter ve bu sefer de iş arama maceramız başlar. Çekilen onca çileden sonra elimize aldığımız ilk maaşın değeri ise paha biçilemez.

8. İlk evin

Ailenizden farklı bir şehirde yaşıyorsanız, ev tutmak sizi birden olgunlaştıracak şeylerden biri. Daha önce ailenizin üstlendiği tüm o fatura ve kira ödemeleri, yemek, bulaşık ve çamaşır işleri artık size aittir.  Yine de tüm zorluklarına rağmen, kapısını açıp girdiğinizde size huzur veren bir evinizin olması şahane.

9. İlk araban

Ne kadar eski olsa da, ayda bir kere servise gitse de, sizi çoğu zaman yarı yolda bıraksa da, emeklerinizin ilk karşılığı olan o ilk araba asla unutulmaz.

10. Çektiğin ilk ayrılık acısı

Ne yazık ki ayrılık, zamanla tecrübe kazandığımız ve her seferinde daha kolay atlatabildiğimiz bir acı değil. Keşke olsaydı ama değil. Yine de ilkinde yaşadığımız acı en tarifsiz olanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gittiğin ilk futbol maçı

Belki babanın belki abinin omuzlarında gittiğin o ilk maç. Daha ufacık yaşında televizyonda izleyip hayran kaldığın, mahallede futbol oynarken kendine onun ismini taktığın o futbolcuyu, kendi gözlerinle gördüğün o ilk an.

İlkleri ve sonlarıyla, acısıyla tatlısıyla, yaşamak güzel şey doğrusu

İlkleri ve sonlarıyla, acısıyla tatlısıyla, yaşamak güzel şey doğrusu
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
56
16
11
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

İlk tokatlanmanız, ilk dolandırılışınız, ilk kez birinin sizi keriz yerine koyması, ilk kez birinin size hakaret etmesi, ilk kez birinin size küfretmesi, ilk... Devamını Gör

Emre

Herkesin hayatına kimse karışamaz, ilkleri siktir edin, ilk 6 yı hatırlamıyorum bile, hatırlamaya da gerek yok bence, geçmiş geçmişte kalır gider, önemli ola... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Herkes hayatında bir kez ilk olmuştur (ya da öyle bişeydi)