Görüş Bildir
Haberler
İTÜ'den 'Misafir Akademisyen' Açıklaması: 'Bilim Evrenseldir, Tek Kriter Başarıdır'

İTÜ'den 'Misafir Akademisyen' Açıklaması: 'Bilim Evrenseldir, Tek Kriter Başarıdır'

Ulaş
18.07.2022 - 00:46

İstanbul Teknik Üniversitesi, yabancı uyruklu öğretim görevlileri ile ilgili sosyal medyaya yansıyan iddialara yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nde görev alacak yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nde görev alacak yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyada tartışma yaratmıştı.
ari24.com

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, üniversitede bulunan yabancı uyruklu öğretim elemanlarıyla ilgili şu bilgilendirme yapıldı:

'İTÜ olarak, misafir araştırmacılarımızla ilgili sosyal medya üzerinden kasıtlı olarak yayılan ırkçı söylemleri maalesef üzülerek takip ediyor ve bilimsel düşüncenin ırk, dil, din veya cinsiyet söylemleri üzerinden tanımlanmasını ve başarılarımıza gölge düşürülmek istenmesini kınıyoruz.

Unutulmamalıdır ki bilim evrenseldir. Dolayısıyla, evrensel düzeyde bilim üreten köklü bir eğitim kurumu olan İTÜ için tek kriter bilimsel başarıdır. Dünya’nın en iyi üniversitelerinde de durumun böyle olduğu bilinmelidir.

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250 yıllık bilgi birikimiyle evrensel bilimin, Ar-Ge’nin ve bilimsel bilginin öncüsü olmaya devam edecektir.”

Twitter hesabından da yayınlanan açıklamanın tamamını merak edenler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
33
19
11
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Düz dünyacılar bunu beğendi.

Ukela

Paralel evrencilerde yollarını şaşırmış buralarda klavye silahşörcülüğü yapıyor , artık şu ışınlanma makinesini keşfedinde gidin , bizde kafamızı dinleyelim.

BK

Bunlarin universiteye girmesine kizanlara sesleniyorum: Aptal terorist yoktur. Zaten zeki olduklari icin korkulmasi gerekir. En korkulmasi gerekenler de dagd... Devamını Gör

Sezgin Yilmaz

İTÜ 250 yıllık hala makina parkurlarının yüzde 90 ithal. Konfeksiyon makinalarınin bile ithal olduğu bir ülkede yerli otomobil fabrikası kuruyoruz.Devletin ... Devamını Gör