Görüş Bildir
Haberler
İsveç, 80 Bin Sığınmacıyı Sınır Dışı Edecek

İsveç, 80 Bin Sığınmacıyı Sınır Dışı Edecek

Onedio Medya
28.01.2016 - 11:00 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 13:26

İsveç’in sığınma başvurusu kabul edilmeyen 80 bin kadar kişiyi sınır dışı etmeye hazırlandığı bildiriliyor. İçişleri Bakanı Anders Ygeman charter uçaklarla birkaç yıl içinde bu göçmenleri sınır dışı edeceklerini belirterek, “Şu anda 60 bin kişiden söz ediyoruz. Ama bu sayı 80 bin’e çıkabilir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2015’te İsveç’e 163 bin göçmenin sığınma başvurusu yaptığı belirtildi.

İsveç, Avrupa’da nüfusuna oranla en fazla sığınma başvurusu yapılan ülke oldu.

Geçen yıl değerlendirilen 58.800 başvurudan yüzde 55’inin kabul edildiği açıklandı.

Avrupa ülkeleri geçen yıldan bu yana büyük bir göçmen akınıyla baş etmeye çalışıyor. Binlerce göçmen, zorlu kış koşullarına rağmen, ölüm tehlikesini göze alarak Yunan adalarına geliyor. 

Birleşmiş Milletler’e göre bu yıl Yunanistan’a 46 bin göçmen geldi. 170’ten fazla göçmen denizi geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

35 bin çocuk sığınmacı

35 bin çocuk sığınmacı

İsveç göçmen akını nedeniyle yakın bir zaman önce geçici sınır kontrollerine başlamıştı. İsveç, Almanya ile birlikte mülteciler ve AB'ye kaçak giren diğer göçmenlerin en fazla tercih ettikleri ülke.

Gothenburg kenti yakınlarında bu hafta başında 22 yaşındaki bir sığınma merkezi çalışanının 15 yaşındaki bir sığınmacı tarafından bıçaklanarak öldürülmesi İsveç’te göçmenlerle ilgili gerginliği artırmıştı.

İsveç’e geçen yıl ebeveynleri olmayan toplam 35.400 çocuğun sığınma başvurusu yaptığı belirtiliyor.

Komşu ülke Danimarka’da hükümet bu hafta mültecilerin değerli eşyasına el konulmasına izin veren yasa tasarısını onaylamıştı.

Mültecilerin altın ve diğer değerli eşyasına el konulması, Nazilerin Yahudi soykırımı sırasındaki uygulamalarına benzetilmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
56
15
10
8
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

katar'da milli gelir isveç'in bilmem kaç katı..kuveyt öyle, bahreyn öyle, arap emirlikleri öyle, arabistan öyle...peki bu ülkeler neden sığınmacı kabul etmiy... Devamını Gör

Alican Guler

o ulkelere siginmak istiyen yokki o yuzden siginmaci diyorlar...

infoguner

yarın stockholm'ün veya göteborg'un göbeğinde göt verenin biri allahu akkbaar diyerek kendini havaya uçursa ve onlarca kişi paris'te olduğu gibi hayatını kay... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Size kalsa Türkiye'deki Suriyeliler geri Suriye'ye gönderilsin.İşte bu kadar aşağılık bir varlıksın.Kalbinde bir gram merhamet kalmamış.

Şarköylü metalci

haber başlığı "isveç, bütün suriyeli suçluları ve psikopatları türkiyeye gönderecek" olsaymış daha doğru olurmuş.