Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'a Ayak Basan Herkesin Kesinlikle Görmesi Gereken 10 Renk

İstanbul'a Ayak Basan Herkesin Kesinlikle Görmesi Gereken 10 Renk

Bound tosee
02.08.2016 - 09:41

İstanbul'un renkleri başka nerede var ki! 💙

1. Boğaziçi’nin Turkuazı

Aslında ne kadar iki kıtayı ayırdığı söylense de İstanbul Boğazı, doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa'yı, Ortodoks ile Müslüman'ı, yeşil ile maviyi birleştiriyor. Bu yüzden belki de ona en çok turkuaz yakışıyor.

2. Haliç'in Altın Rengi

İstanbul'un baş tacı Haliç, tarihte de betimlendiği gibi bu güzel şehirde altın bir boynuz edasıyla parıldıyor. Gün batımında da bu güzellik daha çok ortaya çıkıyor. Bu yüzden altın rengini en iyi üstünde o taşıyor. ☀️

3. Yerebatan Sarnıcı'nın Siyahı

İstanbul'un tüm yükünü görkemli sütunları üzerinde taşıdığının havasını veren bu sarnıç kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Gizemli havasıyla siyahın bütün tonlarını yansıtıyor.

4. Ayasofya'nın Turuncusu

İstanbul'un fethinden önce kilise, fethinden sonra da cami olarak kullanılmış olan; günümüzde müze olan Ayasofya adeta yenilenmenin bir sembolü. Her medeniyetle birlikte güneşin doğuşu gibi parıldamış. Bu yüzden gün doğumunda ortaya turuncu renk en çok Ayasofya’ya yakışıyor.

5. Topkapı Sarayı’nın Yeşili

İstanbul’un tarihi yarımadasında yeşillikler içinde yükselen Topkapı Sarayı’nı gördüğünüzde,yeşille bu kadar güzel bütünleşen başka bir yapı olamayacağını düşünüyorsunuz. Doğal olarak, Topkapı Sarayı’nın rengi, yeşil.

6. Sultanahmet Camii’nin Mavisi

Sultanahmet Camii, Avrupalılar tarafından boşuna Mavi Cami (Blue Mosque) olarak adlandırılmamış. Türkiye’nin ilk altı minareli camisi olan Sultanahmet Camii’ne mavi rengini 20 bini aşkın paha biçilmez İznik çinisi veriyor.

7. İstinyePark’ın Beyazı

İstanbul’da lüksün adresi olarak bilinen İstinyePark, cam kubbesi ve ağaç gölgesi olan tek alışveriş merkezi olarak tanınıyor. Gündüz saatlerinde güneş ışığıyla aydınlanan İstinyePark, beyaz rengini bu aydınlığından alıyor. İstinyePark, dünyanın en ünlü markalarıyla dünya mutfağının en güzel örneklerini bir arada sunuyor.

8. Adalar'ın Erguvan Rengi

İstanbul'a gelince Adalar'a ayak basmadan olmaz. Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak da anılan Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası Helenistik döneme, Roma/Bizans dönemine, Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine tanıklık etmiş. Gerçek İstanbulluların hala Adalar'da yaşadığı da söylenmekte. Çiçek kokusunun ve doğal güzelliklerin hüküm sürdüğü Adalar'a en çok içinde bulunan erguvan ağaçlarının rengi yakışıyor...

9. Kariye Müzesi’nin Grisi

Kariye Müzesi, dışarıdan tuğla duvarlarıyla oldukça sade görünmekle birlikte içi en süslü kiliselerden biridir. Bizans döneminde kilise, fetihten sonra cami olarak kullanılan Kariye Müzesi’nin duvarlarındaki mozaiklerde gri renk baskındır. Kariye Müzesi, ziyaretçilere grinin aslında bir renk olduğunu yeniden hatırlatıyor.

10. Saint Antoine Kilisesi’nin Kahve Rengi

Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nin en eski betonarme yapılarından olan Saint Antoine Katolik Kilisesi, görkemli mimarisiyle mutlaka görülmesi gereken bir İstanbul değeridir. Kilisenin içine girdiğinizde, kendinizi huzur veren bir renkle, kahverengi ile çevrelenmiş bulursunuz.

İstanbul'un renkleri BoundToSee'nin yaratıcı videoları ve fotoğraflarıyla tüm dünyaya tanıtılıyor...

Çektiğiniz fotoğrafları #boundtosee hashtag'iyle paylaşın Boundtosee sizi de mutlaka keşfedecektir...

Çektiğiniz fotoğrafları #boundtosee hashtag'iyle paylaşın Boundtosee sizi de mutlaka keşfedecektir...
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İstanbul........... Pahalı ve aşırı kalabalık olmasa baya güzel şehir aslında.