Görüş Bildir
Haberler
İsrail ve Hamas Ateşkeste Anlaştı

İsrail ve Hamas Ateşkeste Anlaştı

İsrail ve Hamas bir süredir devam eden çatışmaları sona erdirmek üzere ateşkes ilan ettiler. Ateşkesin bu gece yarısından sonra yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: AA

DW Türkçe'nin haberine göre İsrail Başbakanı Netanyahu başkanlığında bugün Kudüs'te toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları durdurma kararı aldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda alınan kararda, ateşkesin bu gece saat 02.00'de başlayacağı bildirildi.

Karar çok sayıda İsrail basın yayın organı tarafından duyuruldu. İsrail'in kararını açıklamasından kısa bir süre sonra da Hamas 'karşılıklı ve eşzamanlı' olarak ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

'İşgal, Filistin direnişinin saldırılarının önünde duramadı ve kaçtı'

Anadolu Ajansı'na göre Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, 'İşgal, Filistin direnişinin saldırılarının önünde duramadı ve kaçtı. İstediğini elde edemedi. Direniş, halkımızın ve kutsal yerlerin koruyucusu olmaya devam edecek.' dedi.

Kanu, sözlerine şöyle devam etti:

'Direniş var olmaya devam edecek ve halkımıza karşı herhangi bir saldırı ile mücadele etmekten çekinmeyecektir. Halkımız bulundukları her yerde zafer kazandı. Siyonist işgal kırıldı, hayalleri dağıldı ve amaçları başarısız oldu.'

Gazze'de en az 63'ü çocuk 219 kişi hayatını kaybetti

Gazze'de en az 63'ü çocuk 219 kişi hayatını kaybetti

Doğu Kudüs'te İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginliğin sonrasında Hamas'ın geçen hafta pazartesi günü Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik başlattığı roket saldırıları ve İsrail’in buna karşılık vermesi bölgede şiddetin tırmanmasına yol açtı. 

Çatışmalarda, Gazze'de en az 63'ü çocuk 219 kişi hayatını kaybetti ve en az bin 530 kişi yaralandı. İsrail'de ise aralarında 5 yaşında bir çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi. 

Gazze Şeridi’nde 58 bin Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Yahu İsrail'in Allah binbir türlü belasını versin ama Allah aşkına korktu kaçtı demek nasıl bir halisinasyondur. Her sene aynı bok. 2-3 tane İsrailliyi öldür... Devamını Gör

Hector Hector

Çatışmaların başında evlerinden atılan Filistinliler eğer tekrar evlerine gittiler ise evet zaferdir yoksa İsrail bir adım daha işgal etmiştir. 60 yıldır böy... Devamını Gör

ortalık karışık

ev mı kaldı ortalıkta bır suru foto dolanıyor tum bınalar kullanılamaz hale getırılmıs

gaydırı guppak

Futbol maçındasın yenikken kendi sahandaki ataklara gol attırmadık diye seviniyorsun ama zaten 3-0 geridesindir. neyin başarısı kardeşim bu. ilk fırsatta tep... Devamını Gör