Görüş Bildir
Haberler
Isparta'da Çöpten Enerji Üretimi Başlıyor

etiket Isparta'da Çöpten Enerji Üretimi Başlıyor

Isparta’nın Koçtepe köyü mevkiinde bulunan günde 325 ton çöpün dökülerek, depolandığı alanda çöpten enerji üretilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir süre önce ihalesi gerçekleştirilen alanda sistemi kuracak olan firmanın yetkilileri ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çöp deponi alanında enerji üretilebilecek seviyeye ulaşıldığını kaydetti. Tesis kurulumu için temeli atmaya başlayacaklarını ve Nisan ayında tesisin bitirileceğini aktaran Günaydın, 2,5 megavatlık enerji üretileceğini ve bu rakamın 3,5 megavata kadar çıkabileceğini aktardı. Günaydın, belediye ve müteahhit firmanın teknik heyetlerinin ortaklaşa yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

Koku Sorunu Da Bitecek

İhaleyi alan firma ile yapılan anlaşma gereğince de belediyenin ciddi bir kazanç elde edeceğini, bu rakamın da üretime bağlı olarak aylık 250 bin lira civarında olacağını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihalede belediye menfaatlerinin ön planda tutulduğunu kaydetti. Türkiye’de bu sistemin kurulması amacıyla belediyelerin yüzde 37’den fazla pay alamadığını ancak kendilerinin bu rakamı yüzde 50’nin üzerinde olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Koçtepe köyümüzde de zaman zaman koku oluyordu. Bundan dolayı da üzüntü duyuyordum. Buradan Koçtepe halkımıza da müjde vermek istiyorum. Bu sistemin kurulmasıyla birlikte Koçtepemizde artık hiçbir koku hissedilmeyecek. Bunu da ilelebet çözmüş oluyoruz. Özenli, doğayla barışık bir tesis kuruluyor. Memleketimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

4 Bin Konuta Enerji Verilecek

Düzenli Çöp Depolama Alanı’ndaki enerji sistemini kuracak olan Arel Enerji firmasının Genel Müdürü Halim Dugan da, ülkenin enerji ihtiyacına dikkat çekti. Şeffaf bir ihale sonrasında Isparta’daki ihaleyi aldıklarını ve kazancın yüzde 52’lik diliminin Isparta Belediyesine ait olacağını söyleyen Dugan, Türkiye’de 4. tesisi Isparta’ya kuracaklarını belirtti. Böyle bir tesisi Isparta’ya kazandıracak olmaktan dolayı duyduğu heyecanını dile getiren Halim Dugan, “6 ay sonra burada güzel bir tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu sahada yeterli metan gazı bulunuyor. Canla başla belediye ile birlikte koordine içerisinde çalışacağız. Ülkemiz için doğalgaz ciddi bir sıkıntı. Ülkemiz enerjiye yılda 100 milyar dolar civarında bir ödeme gerçekleştiriyor. Bizde burada üreteceğimiz enerji ile Isparta’nın 3-4 bin konutuna enerji verebilecek bir üretim gerçekleştireceğiz. Bu da ülkemize bir katkı olarak görülebilir” diye konuştu.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
19
19
7
5
4
0