Görüş Bildir
Haberler
Islak Görünümlü Makyaj Tekniği: Strobing

Islak Görünümlü Makyaj Tekniği: Strobing

Makyaj.com
25.11.2015 - 10:27

Son dönemin en çok konuşulan makyaj tekniklerinden biri olan strobing, aslında yüzümüzün bazı noktalarını belirginleştirmek ve ıslak görünüm etkisi yaratmak demektir. Hollywood ünlülerinden, podyumlara kadar hemen hemen her yerde artık strobingin izlerini ve etkilerini görebiliyoruz. ''Peki bu yeni makyaj tekniği nasıl uygulanıyor ?'' dediğini duyar gibiyiz. İşte bunun cevabı da yazımızın devamında saklı!

Adım adım strobing tekniği

İlk adım: Cildini hazırla

Strobing tekniği temizlenmiş ve nemlendirilmiş cilde uygulandığında çok daha doğal görünür. Bu nedenle makyajına başlamadan önce cildini temizleyip ardından cilt tipine uygun nemlendiricini uygulamalısın.

İkinci adım: Ten makyajı

Işıltılı bir makyaj bazını tüm yüzüne uygulayarak işe başlayabilirsin. Sonrasında da ışıltılı bir makyaj altı bazı uygula. Ardından tenine aydınlık bir görünüm sağlayabilen ve ışıltı katan, cilt rengine uygun tondaki fondötenini uygula. Eğer akne izlerin veya gözaltı morlukların varsa, bu bölgelere kapatıcıuygulayıp, parmaklarınla hafif tampon hareketlerle uygulayabilirsin.

Yanaklarına renk katmak için de, sevdiğin renkte ışıltılı bir allığı elmacık kemiklerine uygulayabilirsin.

Üçüncü adım: Aydınlatmak

Şimdi sıra strobing makyajının sırrına geldi! Strobing yapmak için illa ki highlighter edinmene gerek yok! Açık tonda, ışıltılı bir göz farıyla da bu görünümü elde edebilirsin. Açık tonda göz farını, ilk önce makyaj fırçanla kaş kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine ve bu iki kısmın bağlandığı noktaya uygula. Parmak uçlarınla da dağıt.

İkinci olarak, burnun üzerine ve uç kısmına, dudaklarının üzerine, çenene bir miktar daha uygula. Son olarak da göz pınarlarına ve göz kapağının orta kısmına uygula.

Dördüncü adım: Göz ve dudak makyajı

Strobingde amaç cildin ışıltısını ortaya çıkarmak olduğu için göz ve dudak makyajının sade olması gerekir. Gözlerine bolca maskara, dudaklarına ise ıslak görünümü pekiştirmek için parlatıcı uygulayarak makyajını sonlandırabilirsin.

Makyaj yapmak hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan, Makyaj.com'a tıklayabilirsin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın