Görüş Bildir
Haberler
İŞKUR'dan İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR'dan İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elif Ateş
20.01.2022 - 10:00

İŞKUR, Türkiye'nin pek çok yerinde bulunan kurumlardan biridir. Bu kurum, iş ya da işçi bulmaya yönelik çalışır. Aynı zamanda günümüzde pek çok iş alanının gelişmesi ve yaygınlaşmasında önemli faktörleri bulunur. İşsizliğin önlenmesi içinde birtakım tedbirler alır. Kurum, meslek edinme kursları, çeşitli seminerler, geçici iş bulma ve sigorta desteği sağlamakla görevlidir. İş arayan kişilere ve işverenlere uygun şartlarda iş imkanı sunar. Peki, İŞKUR'dan iş başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kişinin başvurduğu kurumlardan biri olan İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'na bağlıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağlantılıdır. Özel hukuk kanunlarına göre düzenlenmiştir. İşsizlik ödeneği, işsiz maaşları gibi pek çok yardım bu kurum tarafından yapılır. İşsizlik maaşı, devlet tarafından sağlanan zorunlu bir sigorta fonu olarak geçmektedir. Bunun gibi daha birçok işlem İŞKUR'un internet sitesinden ve daha birçok yoldan gerçekleştirilebilir.  İŞKUR'dan iş başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

İŞKUR'dan İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR'dan İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye'de binlerce kişi İŞKUR üzerinden çeşitli işlere yerleştirilmektedir. İŞKUR'a pek çok yolla başvuru yapılabilir. İŞKUR'a iş başvurusu yapılacak ise ilk tercih edilen yöntem e- devlet üzerindendir. E- devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra İŞKUR seçeneğinden işlem yapılabilmektedir.  İŞKUR'un kendi sitesinden başvuru yapılabilmesi için ise ilk önce üye olunması gerekir. Resmi internet sitesinden iş arayanlar bölümünü seçip, e- mail ve telefon üzerinden kayıt olunabilir. 

İŞKUR'a üye olduktan sonra özgeçmiş hazırlanması gerekir. Özgeçmiş hazırlandıktan sonra iş arama durumu aktif hale getirilir. Üye kaydı ve cv tamamlandıktan sonra iş ilanları sekmesine tıklayarak başvuru yapılabilir. Aynı zamanda ALO 170 üzerinden bilgi alınılabilir ve başvuruda bulunulabilir.  Hemen her şehirde bulunan İŞKUR şubelerinden de iş başvurusu yapılmaktadır.

İş arayan kişilerin başvuruda bulunabilmesi için belirli birtakım şartlar bulunmaktadır. Bunlardan biriside yaş sınırıdır. 14 yaşından küçükler İŞKUR'a iş başvurusu yapamaz. Eski hükümlülerin ise kayıt yaptırırken durumlarını belirtmiş olması gerekir. Eğer kişi, son işlem tarihinden itibaren on iki ay boyunca hiçbir işlem yapmazsa kaydın geçerlilik süresi sona erer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın