Görüş Bildir
Haberler
12 Madde İle Özel Tasarım Marka Sesleri

12 Madde İle Özel Tasarım Marka Sesleri

cakyz
22.08.2015 - 12:36

İşitme duyusu, hayatta kalmamızı sağlayan ve doğuştan kazandığımız önemli bir yetenek. Öyle ki bu duyu kullanılarak belirli bilinçaltı kodlamaları bina etmek mümkün. Örneğin insanoğlu, mağarada yaşadığı dönemde yaklaşan tehlikeyi görmeden önce duyabiliyordu. Bugün bizlerin kuş seslerini rahatlatıcı ve huzur verici bulmamız, o dönemde edindiğimiz deneyimlere dayanıyor. Eğer ağaçlarda kuşlar ötüyorsa, etrafta herhangi bir tehlike yoktur inancı. Bu yüzden işitme duyusu, pazarlama dünyasında da oldukça önemli bir faktör. İşte bu savı destekleyecek, pazarlama uzmanı ve roman yazarı Mehmet Doğan'ın yazısından alınmış örnekler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Las Vegas kumarhanelerinde kullanılan slot makineleri

1. Las Vegas kumarhanelerinde kullanılan slot makineleri

1990'lı yıllarda, Las Vegas'ta kullanılan ve bozuk parayla çalışan kumar makineleri, kağıt para ile değiştirilmeye başlandı.Kumarhaneler, bozuk para yerine kağıt para ile insanların daha fazla para harcayacaklarına inanıyorlardı. Fakat bir marka olarak Las Vegas kumarhanelerinin en bilindik sesini ortadan kaldırınca kumarhanelerin geliri %24 düştü ve bu yüzden bozuk para ile çalışan makinelere geri dönüldü.

2. Kellogg's şirketinin mısır gevreği için tasarladığı ses

3. Nissan'ın Leaf için tasarladığı ses

4. Diğer otomotiv şirketleri

4. Diğer otomotiv şirketleri

Otomotiv şirketleri için ses, işin çok önemli bir parçası. Örneğin Ferrari marka arabaların egzozlarından çıkan ses ve Mercedes marka arabaların kapılarının kapanma sesi de yine özel olarak tasarlanmış marka sesleridir.

5. Pringles kutularının açılırken çıkardığı "pop" sesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. McDonalds bardaklarından çıkan ses

6. McDonalds bardaklarından çıkan ses

McDonalds bardaklarına pipet sokarken çıkan sese hepimiz aşinayızdır. Bu ses de özel bir tasarımdır. Bu tip seslere verilen genel isim 'sesli mnemonic'. Bir şeyi hatırlamamıza yarayan kısa yol, cihaz, harf ya da ses anlamına geliyor. Mesela 'Fıstıkçı Şahap' gibi...

7. Jeff Wayne - The Eve of War

8. Francisco Tárrega - Gran Vals

9. Macintosh açılış sesi

10. Burger King'in "Freeway of Love" reklamı

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Madonna'lı Pepsi reklamı

12. Garanti Bankası Sucu Çocuk Reklamı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0