Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Kendi Parasını Basıyor

IŞİD Kendi Parasını Basıyor

Fatih UZUN
14.11.2014 - 18:50

IŞİD, değerli metallerden kendi parasını basmaya başlayacağını duyurdu. Paralar altın, gümüş ve bakırdan üretilecek. 1 gümüş dirhem 1 dolara eşit olacak.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) 'Dinar, Dirhem ve Fils' adını taşıyacak ve altın, gümüş ve bakır’dan üretilecek yeni parasını sosyal medya üzerinden tanıttı.

IŞİD Devlet Hazinesi Divanı’nın açıklamasına göre, basımı yapılacak para, Müslümanlara empoze edilen ve onların birikimlerini ziyan eden uluslararası para ve sermaye piyasasından bağımsız olacak ve üretildiği metalden değerini alacak.

Açıklamada, para basma kararının çok uzun değerlendirme sürecinden geçtiği ve bu konuda uzmanlar tarafından Şura Meclisi’ne sunulan kapsamlı yasa tasarısının incelenerek onaylandığı ifade edildi.

IŞİD, paranın üç farklı birimden oluşacağını, üretim sürecinin ve para değeri biçmenin Hazine Divanı tarafından kararlaştırılacağını duyurdu.

En küçük para Fils, 10 ve 20'lik olarak bakırdan üretilecek. Gümüşten üretilecek Dirhem 5-10 ve 20'lik olarak basılacak. En değerli maden altından üretilecek Dinar ise 1 ve 5'lik olacak.

Altından üretilen 5 Dinar yaklaşık 1500 Türk lirasına tekabül edecek.

 Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/isid-ke...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0