Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Askerin Önünde Mayın Döşeyip Hendek Kazdı

IŞİD, Askerin Önünde Mayın Döşeyip Hendek Kazdı

Onedio Medya
29.06.2015 - 14:45 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 16:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Cerablus'un Suriye tarafına, kontrolü sağlayan IŞİD militanları tarafından mayın döşenerek hendekler kazıldı. 

Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı'nın yanındaki 20 metre uzaklıktaki Suriye tarafına kamyonetle gelen 3'ü kadın 7 IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.

Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi. Silahlı oldukları görülen IŞİD'liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. 

Türkiye tarafından çıplak gözle görülen yaşanan bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

IŞİD ve Türk bayrağı yan yana

IŞİD ve Türk bayrağı yan yana

Karkamış İlçesi'ndeki sınır kapısın ile hemen karşısındaki Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türkiye ile IŞİD bayrağı 30 metre mesafede dalgalanıyor.

Karkamış'ın hemen karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı 17 bin nüfuslu Cerablus ilçesi iç karışıklığın ardından 2012 yılında muhalif güçlerin eline 2014 yılının ilk günlerinde ise IŞİD denetimine geçti.

 IŞİD denetimine geçmesinin ardından Türkiye, güvenlik gerekçesiyle Karkamış Sınır Kapısı'nı kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 bayrağı yan yana görenler durumu şaşkınlıkla karşılarken, sınırın hemen yanındaki Çarşı Mahallesi'nde oturanlar ise duruma alıştıklarını ifade ederek, günlük yaşamlarına devam ettiklerini belirttiler.

Cerablus'ta bulunan IŞİD hedefleri ise son zamanlarda ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Zırhlı araçlar konuşlandırıldı

Zırhlı araçlar konuşlandırıldı

Öte yandan , 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı ekiplerin, sınır hattı boyunca devriye görevi yaptığı, Karkamış Sınır Kapısı çevresine ve bazı noktalara  zırhlı araçlar konuşlandırıldığı bildirildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0