Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Başika'da Türk Tankını Vurdu

IŞİD Başika'da Türk Tankını Vurdu

IŞİD, Irak'ta Türk ordusu tarafından yerel güçlere askeri eğitim verilen Başika kampını korumakla görevli Türk tankını füzeyle vurdu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından 32 IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör örgütü IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansı, vurulan Türk tankına ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaştı.

Savunma uzmanı Arda Mevlütoğlu’na göre görüntülerde vurulan tank TSK’ya ait M-60T modeli. İsrail’in 2013’te modernizasyonuyla yenilenen TSK’ya ait bu tanklara yeni nesil zırh dahil modern sistemler entegre edilmişti.

IŞİD’in yayınladığı videoda tankı vurmak için Rus yapımı 9M133 Kornet anti tank sisteminin kullanıldığı görülüyor.

Başika neresi?

Başika neresi?

Görsel: Al Jazeera Türk

Ölen ya da yaralanan yok

Gazeteci Özden Erkuş’un ulaştığı askeri kaynaklar tankın üst kısmının vurulduğunu, olayda ölen veya yaralanan olmadığını aktardılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre saldırı 'Corvet' tipi tanksavar silahı ile gerçekleştirildi. 

Tankın üzerinde bulunan reaktif zırhlar sayesinde (tankın ana gövdesini ve merminin içeri nüfuzunu önleyen özel bir zırh sistemi) mermiyi püskürttüğü, böylece tank ve içindekilerin zarar görmediği belirtildi. 

Tanktaki reaktif zırhların patlama etkisiyle havaya fırladığı ve periskopta hasar meydana geldiği belirtildi.

Vurulan tanka ait olduğu öne sürülen bir fotoğraf

'32 IŞİD'li öldürüldü'

IŞİD militanlarının hedefi olan tankın mevzi değiştirerek füzenin geldiği bölgedeki teröristlerin bulunduğu binayı 8 mermi ile havaya uçurduğu ve 10 teröristinin burada öldürüldüğü kaydedildi.

Bina çevresinde bulunan ve kaçmaya çalışan IŞİD'li teröristlerin bulunduğu araçların da hareket halindeyken imha edildiği belirtildi. Her iki operasyonda 32 IŞİD militanının öldürüldüğü ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Mete Çubukçu: Türkiye içeri çekilmeye çalışılıyor

IŞİD daha önce de Başika'yı hedef almıştı

IŞİD daha önce de Başika'yı hedef almıştı

26 Mart'ta IŞİD'in attığı roket sonucu 28 yaşındaki Üsteğmen İsmail Cazgır şehit olmuştu. 22 Mart’ta ise IŞİD'in saldırı girişimi Türk askerlerinin fırtına obüsleri ile karşılık vermesi sonucu engellenmişti. 8 Ocak ve 16 Aralık'ta da IŞİD kampa saldırmış 17 militan öldürülürken 4 asker de yaralanmıştı.

Türk askeri Başika’da uzun bir süredir yerel unsurlara eğitim veriyor. 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin buradaki varlığını genişletmesi Irak merkezi yönetiminin tepkisini çekmiş, bunun üzerine bazı askerler Türkiye’ye geri çekilmişti.

DHA, ZETE ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Tankta hasar çok az. Sebebi modernizasyon yapılmış olması. ERA yani reaktif zırhı var tankın. Olmasa idi füze tanka girip içindeki mühimmatıyla birlikte patl... Devamını Gör

ali veli

Sağa helal olsun !

Emre Aygün

90 yıllık enkaz dedikleri zamanda komşularımızla ve diğer dünya devletleriyle ilişkilerimizin standardı az çok belliydi.Yaptıkları en iyi şey bu galiba.Ülken... Devamını Gör

Bi Tengri Değil

ışidle dost olmayı mı bekliyodun kardeş :d ışid lan bu ışid kendisine katılmayan herkes ölmeyi hak ediyor onlara göre

Burak Işık

roketi atan yobazlar müslüman mı da "ALLAHU AKBAR" diyor ? onlar değilmi mekkeyi işgal edip kabeyi yıkmak isteyenler.!!!!!!!!!!!!!!