Görüş Bildir
Haberler
iPhone 6s Casusluk Yapmayacak

iPhone 6s Casusluk Yapmayacak

Piyasaya ne zaman ‘sürekli dinleme veya izleme yeteneğine sahip’ bir cihaz çıksa kişisel gizlilik ve mahremiyet endişeleri dile getirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple’ın son cihazı iPhone 6s de bunlardan nasibini almış durumda. Cihazın her zaman açık durumda kalan ve komut bekleyen Siri’sinin duyurulmasından sonra pek çok kullanıcı bunun sürekli dinlenmeyi mümkün hale getirdiği ve Apple’ın bu yöntemle kullanıcıları gizlice dinleyebileceğinden şüphe duyduğunu dile getirdi. Apple ise yaptığı açıklamada böyle bir şeyin mümkün olmadığını savundu.

Yeni Siri, aynı Moto X’de gördüğümüz gibi, duyduğumuz her şeyi kaydeden değil sadece bir anahtar kelime için bekleyen bir yapıya sahip olacak. Bu özellik için üzerine ses modellerinin kaydedildiği çok düşük boyutlu bir ara bellek kullanılacak ve bu bellek birkaç saniye içinde temizlenen bir yapıda çalışacak. Ayrıca her zaman açık Siri özelliği kapatılabilir olacak.

Apple gibi gizliliğe önem veren bir firmanın kullanıcılarını sürekli dinlenme endişesini gidermesi zor değil. Yine de bu örnek sayesinde teknolojinin bilim kurgu kitaplarında okuduğumuz “sürekli gözetlenme” dünyasını olanaklı hale getirdiğini görmek zor değil.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/09/12/ap...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0