Görüş Bildir
Haberler
İntihar Eden İsmail Devrim'in Haberini Yapmıştı: Gözaltına Alınan Gazeteci Ergün Demir Serbest

İntihar Eden İsmail Devrim'in Haberini Yapmıştı: Gözaltına Alınan Gazeteci Ergün Demir Serbest

Oğluna pantolon almadığı için intihar eden İsmail Devrim’in haberini yapan Astakos Haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Demir gözaltına alındı. İntihar eden İsmail Devrim’in eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ergün Demir savcılığa sevk edildi. Mahkemeye çıkan Demir, serbest kaldı. 

Öte yandan İsmail Devrim'in röportajı yaptığı sırada evde olan mahallenin muhtarı Halil Taş gözaltına alındı ve Taş da serbest bırakıldı. 

Ergün Demir'in haberleştirdiği İsmail Devrim'in intiharı tüm Türkiye'yi sarsmıştı...

Kocaeli Başsavcılığı ise Demir'in haberindeki pantolon iddiasını yalanlamıştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Güvenlik güçlerine kendim teslim oldum'

'Güvenlik güçlerine kendim teslim oldum'

Kocaeli Zirve gazetesinin ulaştığı Ergün Demir, gazete muhabirlerine verdiği bilgide güvenlik güçlerinin ilk olarak evine geldiğini ve ifade vermeye götürüldüğünü anlattı:

'Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şuanda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum.'

'Şu an konuşamıyorum'

'Şu an konuşamıyorum'

T24'ünde telefonla ulaştığı gazeteci Demir, şu an Körfez İlçe Jandarma Karakolu'nda olduğunu söyleyerek, 'Konuşamıyorum' dedi.

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Demir'in ifadesinin alındığını ve savcılığa sevkinin yapıldığını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demir ile görüştüğünü söyleyen Yarkadaş, Demir'e 'Hafize Devrim ile yaptığı görüşmeyi izin almadan kaydettiği ve yayınladığı suçlaması' yöneltildiğini, Demir'in ise 'Kaydı izin alarak yaptım; iki kişi şahittir' dediğini açıkladı.

Yarkadaş ayrıca röportaja şahit olan Mahalle Muhtarı Halil Taş’ın da gözaltına alındığını ve dosyaya gizlilik kararı getirildiği bilgisini paylaştı.

Mahkemece serbest bırakıldı

Mahkemece serbest bırakıldı

Kocaeli Zirve gazetesinin aktardığına göre, İntihar eden İsmail Devrim’in eşinin şikayeti üzerine gözaltına alındığı öğrenilen Demir, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, adli kontrol talebini de kaldırarak Devrim'i serbest bıraktı. 

Ergün Demir hakkında, TCKK 133/3 maddesinden (Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verileri hukuka aykırı olarak ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve dört bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur) soruşturma açıldığı öğrenildi.

Öte yandan Muhtar Halil Taş da serbest bırakıldı.

Gazeteci Ergün Demir'in gözaltına alınmasına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
42
24
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melkid

olan ölen garibana, geride kalan babasız kalan çocuğa ve dul kadına oldu. bu kötülere de hiçbir şey olmaz. zevki sefa içinde yaşarlar ejder meyvelerini de ye... Devamını Gör

Ali Günay

fetöcü damgasını da vururlar gazeteciye şimdi. şaşmam yani

thanos

asıl problem diğer büyük ve güçlü basın organlarında hepsi biat yerine gerçekleri yazma göstermw cesareti gösterseler 2 ay dayanamaz iktidar