Görüş Bildir
Haberler
İnternet ve Sosyal Medyayı Kendine Mesken Tutmuş 18 Troll Tipi

etiket İnternet ve Sosyal Medyayı Kendine Mesken Tutmuş 18 Troll Tipi

Dandy Warhol
19.08.2015 - 17:23

Trolller, trolllerimiz...Onlarsız bir sosyal medya dikensiz bir gül bahçesi olurdu ama itiraf etmem gerekir ki biraz da sıkılırdık...

Trolller internette insanları rahatsız eden tipler olarak çıktı. Siber kabadayılık yapıyor, insanların kalplerini kırıyorlardı. Zamanla sosyal medya geliştikçe ve çeşitlendikçe yeni yeni troll tipleri peydah oldu... 

Peki kimdir bu troll? Ben, sen, o, biz, siz, onlar. Hepimiz birazcık trollüz. Kimimiz de değiliz. Kah ağlatan kah güldüren, bu trolleri senin için tek tek tespit ettim güzel kardeşim. Haydi kop gel galeriye. Yalnız trolller ile ilgili evrensel birinci kuralı aklından çıkarma: 'Trolleri beslemeyin!' ☺️ 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gramer Nazi Troll

Gramer nazi trolller dile çok duyarlı trolllerdir. En ufak imla hatasına ya da anlatım bozukluğuna tepki gösterirler. Dil yanlışları üzerinden insanlara hadlerini bildirirler. İnsanları bu hatalarıyla aşağılarlar.

İyi niyetle insanlar bir şeyler öğrensin diye bunu yapanlar bu sınıfa girmez. 😉

2. Homofobik Troll

Bu trolller LGBTİ ile ilgili en hümanist, en sade, en duyarlı paylaşım ya da içeriğe bile sapıklık olarak tepki gösterirler. Lanet ve beddua ederler. 

Küçücük kız çocuklarına bütün köy tecavüz eder, ona ses çıkarmazlar. 🙈🙉🙊

3. Din ve Ahlak Polisi Troll

Bunlar kendi ahlakına ya da dini görüşüne aykırı bir şey görmesin. Veya biraz cinsel içerikli bir paylaşım ile karşılaşmasın. Ya da bir ateiste denk gelmesin. 

Hemen kendisine sanki vazifeymiş gibi din ve ahlak dersi vermeye kalkar. Ayet ve hadislerden alıntılar yapar. Bir de sana kendince acıdığı için 'Allah sana hidayet versin', gibi temennilerde bulunur. Olmayan bilimsel bilgisiyle konuşur. 'Hoodüü otoüstlöör bono do oçoklosoonn' en sevdikleri cümlelerdendir. 

'Bu sayfayı beğenecek 99.000.000 milyon Müslüman arıyoruz' vs. gibi sayfalar vazgeçilmezlerindendir. Ramazan Ayı'nda orucu bozan şeylerle ilgili paylaşımlarda bulunur.

4. İroni Anlama Özürlü Troll

İroni ya da şaka yaptığınızı söyleyene kadar meselenin ciddi olmadığını anlamazlar. Bununla da kalmaz küfür ve hakarete başlarlar. 

Durumu açıklığa kavuşturmak için ironi yaptığınızı söylemeniz gerekir ki, ironi bütün anlamını yitirir...😓

5. Herbokolog Troll

Bunlar herbokoloji alanında master derecesine sahiptirler. Her b.ku bilirler. Teknik direktörülükten de siyasetten de en iyi onlar anlar. 

Bu trolllerin lafının üzerine laf, p.kunun üzerine p.k olmaz. 😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Agresif Troll

Agresif trolller herhangi bir konuda insan gibi konuşamazlar. Hakaret, küfür paylaşım ve yorumlarının en önemli unsurudur.

Bi sakin olun laaan, adamı hasta etmeyin ! 😡

7. Fanatik Politik Troll

Her türlü politik konuda yorum, paylaşım yapmasa içi içini kemirir. İdeolojisi ne olursa olsun, bir tür militan gibi çalışır. Her konuyu kendi ideolojisine bağlar. En doğru siyasi görüş, en doğru ideoloji onunkidir.

Kimseye hoşgörü göstermez. Desteklediği partinin kurucusu ya da güncel lideri kimse ondan iyisi yoktur. Profil resmine bu liderleri ya parti sembolü veya benzeri işaretler vs. koyar. Kapak fotoğrafını Rabia sembolü yapar ya da profil isminin başına TC veya başka kısaltmalar yazarlar. 

Bunlarla tartışmaya girmeyin birader, galip gelemezsiniz! 😉 

8. Bildiğin Gerizekalı Olan Troll

Bildiğin gerizekalıdır. Trollük yapmak gibi bir niyeti yoktur. Troll nedir onu da bilmez. Yaptığı her trolllük tamamen iradesi dışındadır. İstese troll olamaz çünkü o kapasitesi yoktur. 

Bunları kendi hallerine bırakın... 😄

9. Goygoycu Troll

Aslında en kafa ve en zararsız trolller bunlardır. Bu trolller mizah yapmak için fırsat kollarlar. Eğlenir ve eğlendirirler. Tek kusurları en ciddi konularda bile goygoy yapmalarıdır. Çünkü insan bazen derin bir analiz ister ya da biraz sessizlik...

Yine de yaşadığımız ülke, siyasetçilerin bütün ülkeyi trollediği Türkiye olunca, kızamıyor insan bu arkadaşlara. Adam goygoy da yapmasa kafayı yiyecek belki. Aynen devam arkadaşlar. 👍

10. Yorum Yapmasa Ölecek Hastalığından Muzdarip Troll

Nerede kim ne paylaşmış ise bir abimiz ya da ablamız, bu trolller illa ki yorum yapacaktır. Yapmasa içine dert olur. Bi de saçma sapan yorumlar yapar ki, en güzel postlar bile heba olup gider bunların yüzünden...

Nalet olsun bunlara, sinirlendim bak. 😡

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Profesyonel Troll

Bir kurum veya kuruluş adına maaşlı olarak çalışan trollerdir.

Bunun ülkemizde de örnAKları vardır.  😎

12. Stalker Troll

Bunlar tehlikeli olabilecek, hafiften psikolojik sorunları olan arkadaşlardır. Sosyal medya hesaplarınızı ilk açtığınız günkü tarihe kadar gidip incelerler. 

Bütün fotoğraflarınızı, tweetlerinizi, durum güncellemelerinizi, yorumlarınızı vs. didik didik ederler. Sonra aralarında falsosu olanlar varsa bunları aleyhinize delil olarak kullanırlar. 

Maazallah iş şantaj yapmaya, sizi işten attırmaya, eşinizle/sevgilinizle aranızı bozmaya kadar gidebilir. Uzak durulması gerekir bu manyaklardan! 😱

13. Ergen Troll

Adı üzerinde ergendir. Paylaşımlarıyla olsun, yorumlarıyla olsun tüm ergenliğiyle her türlü sosyal medya mecrasında fink atar. Can sıksa da büyüyecekler abisi, biraz sabır. 😊

14. Ünlü Troll

Trollük yaparak sosyal medya fenomeni olanları kast etmiyorum. Bu troller bir sebepten dolayı zaten ünlü olmasına rağmen bir de sosyal medyada trolllük yaparak ünlülerine ün katmaya ya da gündemde kalmaya uğraşırlar. Olan bizim beyinlerimize olur hepsi bu.

Bu ekolün Türkiye'de de meşhur temsilcileri vardır...

15. Paylaşmasa Ölecek Hastalığından Muzdarip Troll

Bu Troller inanılmaz bir paylaşım yoğunluğuna sahiptir. Bütün ana sayfayı, bütün haber akışını vs. bunların paylaştıkları kaplar.

Ne bulsa, ne görse, ne yapsa, nereye gitse paylaşır, adama illallah ettirir! İnsan arkadaşı ya da takipçisi olduğuna pişman olur.

Öldükten sonra, öldüğünü paylaşabilecek olsa onu bile paylaşır. Böylesine ağır trolldür bunlar.

'Kankilerle cehennem qeyfii 👹👺' 😜

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yalancı Troll

Tehlikeli troll tiplerindendir. İki türü vardır:

a-) 70 yaşında dede olmasına rağmen, sosyal medya platformlarında kendini 27 yaşında, 1.85 boyunda, esmer, yakışıklı, kaslı, zengin erkek olarak tanıtan, potansiyel sapıktırlardır ve bunun da kendi içinde çeşitli versiyonları vardır.

b-) İnternette yalan söyleyerek halkı galeyana getirenler: 'Camide içki içtiler.', 'Üstleri çıplak, deri eldivenli Brazzers ekibi sağda solda bacılarımıza saldırdı.', 'Bunlar Frankenstein'ın ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlardır.', gibi. 😎

17. Trolllerde Mücadele Eden Duyarlı Troll

Bunlar kendilerini, beyaz atlarına binip insanları kurtarmaya gelen birer prens ya da şövalye sanırlar.

Sanal alemdeki haksızlıklara karşı mücadele ederler. Sosyal medyayı trolllerden temizlemeye çalışırlar. 

Bir de bunların duyarlı görünüp aslında öyle olmayanları vardır: Masum bir genç kıza biri trolllükmüş yapmış olsun, hemen trolle müdahale edip, hatuna oradan yürürler. Çakaldır bunlar vesselam. 😄

18. İlgi Bağımlısı Troll

Son olarak ilgi bağımlısı troll tipi ile bitiriyoruz. Bunlar için başka bir şey daha deniyor ya neyse. Bu troller son derece narsist olup attıkları her tweet, paylaştıkları her fotoğraf, yazdıkları her yorum daha çok 'takipçi' içindir. 

Kendi kişiliklerini yitirmişlerdir. Takipçi edinmek onlar için ab-ı hayat olmuştur. Takipçileri olmadan onlar birer hiçtir. Takipçi, arkadaş, beğeni sayıları ile övünüp, egolarını şişirirler. Eğer takipçileri azalacak olsa, ya da paylaşımları beğeni alamasa depresyona girerler. Troller ile ilgili ilk kuralı bir kez daha hatırlatayım: 'Trolleri beslemeyin!'

Sen de troll müsün yoksa başkan ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
319
142
98
32
25
24
11