Görüş Bildir
Haberler
Instagram'da Beğeni ve Takipçi Kazanmanın 10 Püf Noktası

Instagram'da Beğeni ve Takipçi Kazanmanın 10 Püf Noktası

Instagram özellikle sosyal medya siteleri arasında en aktif, en fazla takip edilen, en çok kullanılan ve hayatımızdan en fazla paylaşımlar yaptığımız sitelerin başında geliyor. Twitter belirli bir kitle tarafından kullanılırken, Facebook halen etkisini sürdürüyor olsa da, geçmiş aylarda yapılan açıklamalar ile Instagram'ın çok daha önde olduğunu ve ciddi kullanıcı sayısına ulaştığını öğrendik. 

Cep telefon kullanımının yüksek olduğu ülkemizde, haliyle Instagram kullanımı da oldukça yüksek. Üstelik herkes yapmış olduğu paylaşımlarına beğeni almak ister. Takipçi sayınızın yüksek olması, tabii ki paylaşımlarının daha fazla beğeni almasını sağlayacaktır. Kısacası ne kadar takipçiniz varsa, o kadar beğeni alırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Instagram Nedir? Neden Bu Kadar Popüler?

Instagram Nedir? Neden Bu Kadar Popüler?

Instagram Ekim 2010 yılında kurulduğunda, sadece kişilerin çekmiş oldukları resimleri paylaştıkları bir platform olarak karşımıza çıkıyor. 2012 yılında Facebook tarafından satın alınana kadar, sanatsal çalışmaların paylaşıldığı, oldukça etkili ama az kullanıcıya sahip bir sosyal mecraydı. Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alınan Instagram, satın alındığı tarihte, sadece 30 milyon üyeye sahipken, 2018 yılına gelindiğinde bu rakam 1 milyar kullanıcıya ulaştı. 

Facebook doğru pazar stratejisi ile kısa süreler içerisinde, Instagram'ı dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitesi haline getirdi. Sanat dünyasından, spor dünyasına ve siyasetten, eğitim alanına kadar bir çok kurum, kuruluş ve kişi, artık aktif olarak bu mecrayı kullanıyor.

10. Etkili Bir Profile Sahip Olun

10. Etkili Bir Profile Sahip Olun

Instagram'da iyi bir takipçi kitlesine sahip olmak istiyorsanız, profilinizin buna uygun olması gerekiyor. Tek bir paylaşım yaparak, bu paylaşım ile binlerce kişinin sizi takip etmesini beklemek yanlış olacaktır. İstikrarlı olmanız ve paylaşımlarınızı aynı etki ve kalitede yapmanız gerekiyor. Şunu belirtelim ki, takipçi kazanmanın en etkili yolu, sevdiğiniz alanı belirlemek olacaktır. Örneğin doğayı seviyorsanız, doğa ile ilgili paylaşımlar yapmanız, sizin gibi doğa tutkunlarının, sizi takip etmesine ve Instagram paylaşımlarınıza beğeni almanıza imkan sunar.

9. Bilgi Verici Paylaşımlar Yapın

9. Bilgi Verici Paylaşımlar Yapın

Her ne kadar görsel ve video üzerine paylaşımlar yapılıyor olsa da, herkes bir sanatçı ya da spor adamı değil. Bu nedenle paylaşım yaparken, bilgi verici olmak, artı puan almanızı sağlar. Doğa ile ilgili yaptığınız paylaşımlarda, çekilen görselin neresi olduğunu, nasıl gidileceğini ve etkinlik olarak neler yapılacağını paylaşımınız da belirtmelisiniz. Özellikle farklı yerler görmek isteyen yurdum insanı için, bu gibi paylaşımlar çok daha fazla beğeni toplamaktadır. Bu tür bilgi verici paylaşımları her alanda yapabilirsiniz. Önemli olan doğru bilgileri vermek ve sağdan soldan, bulduklarınızı 'sizin tecrübeniz' gibi yayınlamamak olacaktır.

8. Düzenli Paylaşım Yapın

8. Düzenli Paylaşım Yapın

Kendi tecrübelerinizi paylaştığınız Instagram hesabınızdan, düzenli olarak paylaşımlar yapmalısınız. Her gün paylaşım yapabileceğiniz gibi, bu günde bir, iki günde bir şeklinde de olabilir. Evet çok paylaşım yapmak, daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar. Ancak bunu yaparken, kendi tecrübelerinizin dışına çıkmamanız gerekiyor. Eğer bilgi veren, özgün ve güzel içeriklere sahip olursanız, burada yaptığınız paylaşımların etkisi daha yüksek olur.

7. Günlük Hayatınızdan Enstantaneler

7. Günlük Hayatınızdan Enstantaneler

Tabii ki paylaşım yaptıkça, daha çok kişi sizi takip etmeye başlayacak ve sizi merak edeceklerdir. Takipçilerinizi üzmeyin ve kendiniz ile ilgili paylaşımlarda yapın. Yediğiniz yemekler ya da giydiğiniz elbiseler de bu paylaşımlarda yer alabilir ama daha çok sizi takip edenlerin, eğlenecekleri, tecrübe edecekleri çeşitli paylaşımlar yapmalısınız. Zaten zaman içerisinde giderek artan takipçi kitleniz için bunları yapmanız gerekecektir. Şunu unutmayın siz bir sanatçı veya futbolcu değilsiniz. Yani insanlar sizi neden takip etsin? Bu soruyu kendinize sormalı ve paylaşımları buna göre yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günlük Yaşantınız İçin Hikayeleri Kullanın

6. Günlük Yaşantınız İçin Hikayeleri Kullanın

Instagram hikaye servisini kullanarak, anlık yaptıklarınızı takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Instagram'ın bu özelliği çıkarmasının ana nedeni, hikayeler 24 saat sonra silindiği için, kişi yapmış olduklarını burada paylaşsın ve profilini daha temiz ve daha sade tutsun diyedir. Bunu da çok iyi bir şekilde başarmıştır. Hikayelere bakarsanız, genel olarak kişilerin günlük yaşamları ile alakalıdır. Bu nedenle sizde günlük yaptıklarınız için hikayeler hazırlayabilirsiniz.

5. Vlog Yayınları Yapın

5. Vlog Yayınları Yapın

Video günlükleri, kısacası vlog yayınlarını profilinizde paylaşın. Doğa severler için gezinti sırasında çekmiş oldukları videolar ve anlatımlar etkili olacaktır. Bu durum eğitim verenler için, eğitimler hakkında videolar, yemek yapmayı sevenler için, yemek yapım videoları gibi çeşit çeşit vloglar olabilir. Sadece takipçileriniz ile konuşmak için de bu tür videolar çekebilir ve 'bugün başına ne geldi biliyor musunuz?' diye vloglar yapabilirsiniz. Ancak bunlar size takipçi kazandırmaz. Tam aksine takipçi kaybetmenize neden olur. Kısacası bu tür geyikleriniz için hikaye servisini kullanın.

4. Takipçileriniz İle Etkileşimde Bulunun

4. Takipçileriniz İle Etkileşimde Bulunun

Yaptığınız paylaşımlar size ait olduğu için, sorumluluk almayı bilin. Olumlu ya da olumsuz gelen eleştirilere cevap vermek, sizden bir eksiltmez. Ancak takipçiniz sizinle konuştuğu için mutlu olur. Hatta paylaşımınız altında tartışma dahi çıkabilir ve kaybeden siz olabilirsiniz. Önemli değil. Önemli olan 'istemiyorsanız takip etmeyin' veya 'burası benim özel alanım' gibi triplere girmeyin. Yaptığınız paylaşımlar artık kullanılabilir hale geleceği için, sizin özelinizden çıkmış olacak. Zaten Instagram üyelik sözleşmesini de okursanız eğer, profilinizi gizlemek ya da paylaşım yapmanın tüm sorumluluğu sizdedir. Eğer birilerinin sizi olumsuz eleştirmesini istemiyorsanız, hesabınızı gizleyerek paylaşım yapmalısınız.

3. Takipçi Satın Alın !

3. Takipçi Satın Alın !

Şunu unutmayın ki, ünlüler, ünsüzler herkes takipçi alıyor. Hatta iş öyle çığırından çıktı ki, çekiliş yapılarak takipçi kazanma dönemine geçildi. Çok güzel paylaşımlar yapmak, bilgi verici vloglar paylaşmak yeterli olmayacaktır. Dürüst olalım ve daha fazla takipçiye ulaşmak için takipçi alalım. Özellikle alacağınız takipçilerin, sizin paylaşımlarınızı beğenmesi en önemli kriter olacaktır. Daha fazla izlenmek, daha çok beğeni almak, daha fazla takipçiye ulaşmak için,takipçi alabilirsiniz. Yapılan çekilişleri takip ederseniz eğer, bunların tamamı takipçi kazanılmak için yapılıyor. Sizde daha fazla takipçiye ulaşmak için, çekiliş yapabilir veya takipçi satın alabileceğiniz servislerden yararlanabilirsiniz.

2. Paylaşımlarınız İçin Beğeni Satın Alın!

2. Paylaşımlarınız İçin Beğeni Satın Alın!

Paylaşımlarınız için beğeni satın alabilirsiniz. Bu sayede paylaştıklarınız Instagram keşfet bölümünde yani arama kısmında öne çıkacağı için, sizin paylaşımınız daha fazla kişiye ulaşacaktır.Instagram beğeni servisleri ile bunu kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ya da çekiliş seçeneğini değerlendirerek, paylaşımlarınızın beğenilmesini sağlayabilirsiniz. Instagram'ın aramalarda öne çıkarma algoritması, beğenilme ve izlenme üzerine kuruludur. Hiç takipçisi olmayan birinin dahi, bir paylaşımı çok beğeni alarak bu kısımda çıkabilir. Bunu sağladığınız zaman, doğal olarak hem sizin paylaşımınız daha fazla kişi tarafından görünecek ve hemde insanların sizi takip listesine almasını sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ezberleri Bozun! Fenomen Olun!

1. Ezberleri Bozun! Fenomen Olun!

Bazıları 'ezberleri bozun' denildiğinde çok farklı anlıyor. Bu farklı anlamalar ne yazık ki, o kadar saçma sapan paylaşımlar yapılıyor ki, bir süre sonra bunlar herkese normal gelmeye başlıyor. Ezberileri bozun ve bildiklerinizi, doğrularınızı insanlar ile paylaşın. 'Benim yeteneğim bu kadar, daha fazlasını yapamam' diyebilirsiniz. Siz yeteneğiniz kadarını yapın. Siz ne kadar iyi olursanız, sizi takip edenler de o kadar tecrübe edinmek ister. Ağzından renkli ve şekilli duman üfleyen, sürekli şakalar yapan ya da twerk yaptığı için milyonlarca takipçiye ulaşan kişiler var. 

Bu kişilerin tamamı yanlış ya da doğru fark etmeksizin, sadece yapabildiklerini yapıyorlar. Bizde durum ne yazık ki vücut hatları görünen kişiler hiç bir şey yapmadan, sadece vücutlarını gösterdikleri fotoğraflar ile milyon takipçiye ulaşabiliyor. Fenomen olmak istiyorsanız iyi paylaşımlar yapıp, dikkat çekici videolarınızı ve resimlerinizi durum ve post olarak paylaşmalısınız. Ancak bu durumda Instagram’da tek başına yeterli değil. Fenomen olma yolunda mutlaka teknik destekte almanız gerekiyor diyebiliriz. Tamda bu noktada, videolarınızın ve resimlerinizin daha geniş kitlelere ulaşarak beğeni sayısının artması için Instagram takipçi satın al ve Instagram beğeni satın al gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Tabii ki bu tarz hizmetleri alacağınız servisin güvenilir olması gerekiyor. Doğru yerden doğru beğeni ve takipçi hizmetini aldığınızda sizinde fenomen olmanız içten bile değil.

Kaynak : takipci.com.tr

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
6
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?