Görüş Bildir
Haberler
İnsanın Nabzını Fırlatacak Kadar Ürkütücü Sahnelere Sahip 9 Korku Filmi

İnsanın Nabzını Fırlatacak Kadar Ürkütücü Sahnelere Sahip 9 Korku Filmi

Korku filmleri yalnız başına izlemekten çekineceğiniz sahnelere ev sahipliği yapar. Korku filmlerini de eşsiz yapan zaten bu değil midir? En beklenmedik anda her dakika bir şeyler olacağını hissettirir. Biz de bu listemizde en ürpertici sahneleri ile nabzınızı fırlatacak korku filmlerine yer verdik. En sevdiğiniz atıştırmalıklar hazırsa, başlayalım!

Not: Açıklamalar Beyazperde ve Netflix'ten esinlenerek yazılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Babadook (2014)

1. The Babadook (2014)

IMDb: 6.8

Yönetmenliğini Jennifer Kent'in üstlendiği bu filmde metaforların korkunçluğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve oğlu Samuel'i yalnız büyüten Amelia, oğlunun kitapları arasında Mister Babadook masal kitabını buluyor. Bunu okuduktan sonra Babadook canavarı rüyasına giriyor. Bugünden sonra da esrarengiz olaylar yaşanmaya başlıyor.

2. The Ritual (2017)

2. The Ritual (2017)

IMDb: 6.3

Uzun soluklu ama gergin bir ilişkiye sahip olan bir arkadaş grubu İsveç'in vahşi doğasında yürüyüşe çıkar. Yakın arkadaşları ölen üniversiteli 4 yakın arkadaşı takip eden tehditkâr ve belalı birisi vardır.

3. Blood Red Sky (2021)

3. Blood Red Sky (2021)

IMDb: 6.1

Gizemli hastalığı olan Nadja ve 10 yaşındaki oğlu filmin ana karakterleridir. Nadja tedavisine çare bulamayınca son umudu New York'ta aramak için bir yolculuğa çıkar. Yayınlandığı ilk ayda 50 milyonu aşan izleyicisi olan filmde, heyecanlı bir uçak yolculuğu yaşanır.

4. Doctor Sleep (2019)

4. Doctor Sleep (2019)

IMDb: 7.3

Danny filmin ana karakterlerinden biridir ve travmaları nedeni ile alkole bağımlıdır. Psişik yeteneklere sahip olan küçük bir kız, Danny'yi şeytani bir topluluğa karşı uyarır. Hatta bu küçük kız, Danny'yi şeytanlarla yüzleştirerek onu bir savaşa sürükleyecektir.

5. It (2017)

5. It (2017)

IMDb: 7.3

Film 1989 yazında geçer. Stephen King'in kitaplarından yapılan bir uyarlamadır. Film, Maine'nin kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alır. Bu 7 arkadaş zaten okullarında dışlanmaktadır. Bir de başlarına beklenmedik bir bela gelir. Kurbanların korkularına göre şekle giren ürkütücü palyaço dehşet saçar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Exorcist (1973)

6. The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilediğini fark eden Chris MacNeil, kızını doktora götürüyor. Ancak doktorlar da beyninde hasar olabileceğini söyler. Bu durum rastlanmamış türdendir. Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Annesi son çare kızını psikiyatra götürür. Regan'ın içine şeytan kaçtığı tespit edilir. Annesi bu durumdan Regan'ı kurtarmak için iki rahibin yardımını ister.

7. Get Out (2017)

7. Get Out (2017)

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir gençtir ve sevgilisi ile mutlu ilişkisi vardır. Sevgilisi Rose Chris'i bir gün ailesinin evine davet eder. Sevgilisinin ailesinde tuhaflık olduğunu sezen Chris, mülkte kalan siyahi kişilerin esrarengiz bir şekilde kaybolduğunu öğrenir. Başka bir siyahi adam iş işten geçmeden gitmesini söyler. Ancak her şey için çok geçtir.

8. Annihilation (2018)

8. Annihilation (2018)

IMDb: 6.8

Kocası gizli bir görevde kaybolmuş olan biyolog Lena, ABD yönetimi tarafından yalıtılmış keşif görevine katılıyor. Yanında başka insanlar da vardır. Ancak akıl almaz topografik anomalilere şahit olurlar. Doğa yasaları burada geçerli değildir. Filmde daha evvel buraya keşfe gelenler ya intihar etmiştir ya da kanser olup ölmüştür. Bakalım filmde Lena ve arkadaşlarını neler bekliyor!

9. The Others (2001)

9. The Others (2001)

IMDb: 7.6

II. Dünya Savaşı'nda kocasını kaybeden Grace bir konakta iki çocuğu ile yaşar. Çocuklarının güneş ışığına hassasiyeti vardır. Perdelerin sımsıkı olduğu eve bir gün esrarengiz varlıklar ziyaret eder. Grace evin perili olduğuna ikna olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
30
23
19
15
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pinacolada

"Mama" bunların hepsini donunda sallar.

Mert Soylu

8. favorim