Görüş Bildir
Haberler
Inhumans Kimdir?

Inhumans Kimdir?

Baran Akbaş
10.09.2016 - 17:53

MCU’nun gelecekteki filmlerine bir hazırlık olarak gördüğümüz kahraman tanıtımları yazı dizisine tam gaz devam ediyoruz. Bugün ise çizgi romanlarla fazla içli dışlı olmayanların adını bile film açıklandığında duydukları bir halk var. Inhumans… Her ne kadar Agents of S.H.I.E.L.D. bunu açıklamaya kendini adamış olsa da bir biyografi yazısı olmadan olmaz.

Efendim Inhumans, Avengers tarzı bir araya gelmiş kahramanlardan oluşan bir ekip değil. Bir millet… Kendi şehirleri, kralları ve düzenleri var. Biz de içini dışını inceleyeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi. En iyisi en baştan almak…Inhumans’ın kökeni uzaylı Kree İmparatorluğuna dayanır. Ronan The Accuser’ın başında olduğu Kreeler savaş konusunda zora düştükleri bir dönem başka ırkları ordularına katma projesine giriştiler. Bu projenin başında Dünya ve içindeki İnsanlar geliyordu. Terrigen kristali adını verdikleri bir bombayı Dünya’ya bıraktılar. Bu kristal insan DNA’sına uzaylı geni karıştırarak onlara uzaylı güçleri kazandırıyordu. Böylece insanlardan bir süper ordu oluşturulacaktı.

Ama bazı sorunlar projeyi sonlandırdı. Kristaller ve özel güç kazanan insanlar dünyada kaldılar. Ama küçük bir kesim olan bu grup gittikçe büyüdü ve Inhumans adı altında bir toplum oluşturdu. Terrigen kristaline mağruz kalmış ve yarı uzaylıya dönüşmüş bu insanlar kendi krallıklarını kurdular ve bir medeniyet oluşturdular. Inhumans da bu halka verilen isimdi.Kreelerin Inhumans’ı görmesi ve projeyi yeniden başlatmak istemesi işe yaramadı. Kree-Inhumans savaşını Inhumans kazandı ve halk bağımsızlığını ilan etti. Krallığın başında Kral olarak Black Bolt, kraliçe olarak Medusa bulunuyordu. Dünya’dan kendini ayıran krallık Attilan isimli bir şehir kurdular. Kendisi uçabiliyor ve çok şekil bir görünüşe sahip.Inhumans halkı kraliyet ailesi, görev edinmiş halk ve Terrigen’den istediğini alamamış Alfa Primitifler’den oluşuyor… Bizi filmde en çok krallık ailesi ilgilendiriyor olacak. O yüzden kısaca bahsedelim. Şöyle ki:

Black Bolt: Inhumans Kralı. Aynı zamanda bir Avenger. Gücü ise hipersonik sesi. Fısıltısıyla bir gezegeni yok edebilecek güce sahip. Bu yüzden ihtiyaç duymadıkça konuşmuyor kendisi.

Medusa: Inhumans Kraliçesi. Black Bolt’un söylemek istediklerini karşıya aktarır. En büyük gücü kırılmaz sertlikte saçlarıdır. Uzar, kısalır, her türlü kullanıma uygundur.

Karnak: Black Bolt’un kuzeni. Bir yakın dövüş uzmanıdır. Karşısındaki insanın zaaflarını sezebilir.

Crystal: Medusa’nın kardeşi. Element malipünasyon gücü var. Zamanında Quicksilver ile evlenmiş ve bir de çocuk yapmıştır.

Triton: Karnak’ın kardeşi. Balık şeklinde bir karakterdir. Bu onu su altında rahatça nefes alabilen bir Inhuman’a dönüştürmüştür.

Gorgon: Black Bolt’un diğer kuzeni. Şok yaratabilen dalgalar çıkarabilir. 

Lockjaw: Kraliyet ailesinin köpeğidir. Kendisi teleport bir köpektir. krallığın ışınlanma aracı gibi bir görevi vardır.Inhumans, Dünya ile ilişkilerini her zaman iyi tutmuştur. Özellikle Black Bolt ve Medusa kahraman ekiplerine sıkça katılmışlardır. Genel olarak halkın en içli dışlı oldukları kahramanlar Avengers, Fantastic Four ve X-Men’den oluşuyor.

Inhumans, MCU’ya 12 Temmuz 2019’da giriş yapacak. Ayrıca başta da söylediğimiz gibi Agents of S.H.I.E.L.D. kendileriyle epey ilgileniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0