Görüş Bildir
Haberler
İngilizcenizi Advance Seviyesine Kadar Çıkarmanıza Yardımcı Olacak 15 Efsanevi Dizi Önerisi

İngilizcenizi Advance Seviyesine Kadar Çıkarmanıza Yardımcı Olacak 15 Efsanevi Dizi Önerisi

Begüm
15.01.2021 - 07:15

Altyazıyı açın, kulağınızı diyaloglara verin yeter 😎

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Friends

Zaten oldukça keyifli bir dizi olan Friends diyalogları ile İngilizcenizi geliştirmenizi sağlayacak. Günlük konuşmalar ve deyimlere yer veren diyaloglar ile hem yeni kelimeler öğrenebilir hem de dinleme yeteceğinizi geliştirebilirsiniz.

Ama unutmayın İngilizce altyazı ile izlemeniz gerekiyor.

2. The Big Bang Theory

Yine günlük konuşmalar ile İngilizcenizi en derinden fethedecek olan The Big Bang Theory vaktinizi kaliteli geçirmenize de imkan sunuyor.

3. How I Met Your Mother

Yıllar geçse de hiçbir şekilde eskimeyecek bir dizi olan How I Met Your Mother tam olarak İngilizce 101 için yapılmış bir dizi. Tıpkı Friends gibi günlük diyaloglara ve deyimlere yer veren dizi zaman zaman teorik kelimelere de yer veriyor.

4. Suits

Bol bol yakışıklı beyefendi göreyim, kendimi takım elbise sevdalısı yapayım diyorsanız ve biraz da iş dünyasına dair kelime öğreneyim diyorsanız Suits tam sizlik! Amerikan hukuk ve iş dünyası hakkında rahatlıkla konuşabilecek seviyeye gelebileceğinizi söyleyebiliriz.

5. That '70s Show

1998 yapımı olan That '70s Show tamı tamına 8 sezon süren efsanevi bir dizi! Eski yapımları seve seve izleyebilirim diyorsanız bu dizinin de 8 sezon sonunda İngilizcenizi arşa çıkaracağına yemin edebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grey's Anatomy

Tam 17 sezon süren bu klasiği sevmeyen yoktur sanırım. Hastane temalı dizileri ve filmleri seviyorsanız Grey's Anatomy tam size göre. Bolca terimsel kelime de öğrenmenize olanak sağlayan dizinin Emmy ve Altın Küre ödülü bulunuyor.

7. Stranger Things

Ben biraz daha A2-B1 seviyesindeyim, bunu sağlamlaştırdıktan sonra İngilizce seviyemi geliştireyim diyorsanız Stranger Things size mükemmel ve basit düzeyde Amerikan İngilizcesi sunuyor.

8. The Americans

Gerçek bir KGB ajanının hikayesine dayanan The Americans sunduğu tarihi bilgiler ile hem size genel kültür hem de bol bol İngilizce kelime katacak. Ama şimdiden söyleyelim kelimeler biraz sizi zorlayabilir.

9. Glee

srv.onedio.com

Müzikal sevenleri buraya alalım! Hem müziğe sonuna kadar doyup hem de İngilizce öğrenmek istiyorsanız hemen izleme listenize ekleyin.

10. Sherlock

Kendinizi İngiliz aksanına boğmak istiyorsanız Sherlock tam size göre! Sürükleyici mi sürükleyici, mükemmel bir dizi izleyerek İngilizce seviyenizi arşa çıkaralım bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Black Mirror

Hem günümüze yaklaşalım hem de her sabah kahvaltıda çerez niyetine birbirinden bağımsız bölüm izleyeyim diyorsanız Black Mirror tam sizlik! Distopik  kurguları ve geniş kelime haznesi ile 10/10'luk bir dizi.

12. Doctor Who

İngilizce zamanda yolculuk ile çok daha keyifli bir hale gelebilir diye düşündük! Siz de bir bilim kurgu sevdalısıysanız ve İngilizce öğrenmek istiyorsanız sizi şöyle 12 sezon boyunca Doctor Who izlemek için koltuğa alalım.

13. American Crime Story

Advance seviyesinde bir İngilizce istiyorsanız ve kendinizi biraz zorlamaya hazırsanız sizi American Crime Story dizine alalım. İnanın hiç pişman olmayacaksınız.

14. Vikings

İskandinav kültürüne aşık olurken İngilizce öğrenmek de pek ala mümkün! Dizi boyunca neredeyse hep İngilizce konuşuluyor, bazen değişik aksanlarda olması da sizin dinleme yeteneğinizi artırıyor.

15. House of Cards

Diplomasiye doyalım, yabancı dilimizi de Beyaz Saray'da yetecek kadar geliştirelim diyorsanız doğru yerdesiniz. Hem öğretici hem de sürükleyici bir dizi!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
14
11
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

türkçe advance seviyesine ulaşırsak bakarız ingilizceye

feyk

kendi tecrubem sitcomlar dil ogrenmede daha faydali oluyor. ozellikle friends gibi diziler ana hikayeden ziyade parca parca komik olaylardan olusuyor. bir ye... Devamını Gör

Osman Değirmenci

HIMYM 'ı 3 kez izledim. Yani ay ken sippik ingiliş şakır şakır