Görüş Bildir
Haberler
Influencer Nedir, Nasıl Olunur? Influencer Olmanın Şartları Nelerdir, İnfluencer’lar Nasıl Para Kazanır?

Influencer Nedir, Nasıl Olunur? Influencer Olmanın Şartları Nelerdir, İnfluencer’lar Nasıl Para Kazanır?

Son dönemde sıkça duyulan ınfluencer kelimesinin anlamı merak ediliyor. Özellikle sosyal medyayı yakından takip edenlerin bilgi sahibi olduğu ve karşılaştıkları Influencer ile detaylar araştırılıyor. Peki, Influencer nedir, ne demek? Çağın mesleği İnfluencerlar nasıl para kazanır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Influencer, sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte dijitalleşen hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Sosyal medya kullanmayan insan sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Sosyal medyada sıklıkla bir ürün tanıtımı veya hizmet hakkında paylaşımlarda bulunan insanlara sıklıkla rastlıyoruz. Bu kişiler marka ve aldıklar ürün ile ilgili yaşadıkları deneyimleri sosyal medya hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşarak aslında o ürünü bizlere veya takipçilerine pazarlıyor. Influencer kelime anlamı olarak etkileyen anlamına gelmektedir. Sosyal medyanın ortaya çıkardığı Influencer sektörü her geçen gün daha da büyümekte ve gelişmektedir. Peki nasıl Influencer olunur?

İnfluencer Nedir, İnfluencer Ne Demek?

İnfluencer Nedir, İnfluencer Ne Demek?

Influencer, kelime anlamıyla etkileyen kişi demektir. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarıyla binlerce kişiye ulaşan Influencer adı verilir. İnfluencer’lar takipçilerinin satın alma kararlarında oldukça başarılı olan, bu nedenle markaların işbirliğinde bulundukları kişilerdir.

Etkileyici pazarlama ya da özgün adıyla Influencing, sosyal etkiye sahip olan İnternet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması türüdür. Etkileyici içeriğe örnek olarak İnfluencer'ların potansiyel bir alıcının rolünü oynadıkları veya üçüncü şahıslar olarak yer alabilecekleri referans reklamlar gösterilebilir. E-ticaretin olmazsa olmazı sosyal medya ağlarında, birçok marka Influencer’lar ile çalışıyor.

Kimler İnfluencer Olabilir?

Kimler  İnfluencer Olabilir?

Bir kimsenin influencer olabilmesi için sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde ve doğru olarak kullanması gerekir. Kişi kendi alanında uzman olduğu göstermelidir. Bir kişinin influencer olmasındaki en önemli nokta erişim noktalarıdır.

Markalar bu kişilerin kendisini takip eden kitlesinin sadakatini kullanarak kendi ürünlerinin tanıtımı ve satışını yapar. Aynı zamanda markalar bir farklı yöntem olarak influencer olan kişinin markaya ait ürünlerin denenmesini abartı olmadan da ürünün avantajlarının objektif şekilde kitlelerine sunulmasını ve markaya ait olan diğer ürünlerinde değerlendirilmesi yapılması sağlanarak bunu kullanırlar.

İnfluencer'lar Nasıl Para Kazanır?

İnfluencer'lar Nasıl Para Kazanır?

Bir kimsenin İnfluencer olabilmesi için sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde ve doğru olarak kullanması gerekir. Kişi kendi alanında uzman olduğu göstermelidir. Bir kişinin Influencer olmasındaki en önemli nokta erişim noktalarıdır. İnfluencer’ların takipçilerinin de beğeni ve yorumları talep edilir ve ürünün pazarlanması sağlanır.

İnfluencer olmanın ilk yolu başta da söylenildiği gibi sosyal medya platformlarında paylaşım yapmaktır. Kendilerinin iyi olduğu ve sevdikleri alana dair yapılan paylaşımlarını sürekli olarak devam ettirmeliler. Bu alanlara ilgi duyan kişileri zaman içinde toplayarak belirli bir kitle kazanmalıdırlar. Influencerlar farklı yöntemler kullanarak gelir elde eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ergün Şükrü

👎👎👎👎👎👎