Görüş Bildir
Haberler
İllüstrasyon ile Yeni Bakış: Günümüzde Farklı Bakış Açılarıyla Bildiklerimize Yeniden Şekil Veren Sanatçılar

İllüstrasyon ile Yeni Bakış: Günümüzde Farklı Bakış Açılarıyla Bildiklerimize Yeniden Şekil Veren Sanatçılar

Çocukluk yıllarınında bulutları, etrafımızdaki ağaçları, nesneleri, yapıları bir şeylere benzetmek birçoğumuzun yaptığı keyifli oyunlardan biriydi. Bazen arkadaşlarımızla birlikte bi oyun olurdu bu hayal gücü gerektiren aktiviteler... Zaman geçip büyüdükçe bu özelliğini kaybetti bir çoğumuz ya da aklımıza gelmez oldu gökyüzünü seyretmek, etrafı incelemek, onlara şekil vermek. Bazılarımız ise hayal kurmaktan hiç vazgeçmedi hatta onu sanata dönüştürdü.

İllustrasyon sanatçıları yeni çalışmalarıyla bazen romantik bazen eleştirisel bazen de animasyon karakterleriyle her gün gördüğümüz gökyüzüne, klasik sanat eserlerine, şehirlerin ikonik yapılara farklı gözle bakmamızı sağlıyorlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Resul Ertaş

Sanatçı Resul Ertaş, Osman Hamdi Bey’in ‘Müzisyen Kızlar’ tablosunu farklı karakterle yansıtırken, tabloyu gördüğümüzde aklımızda yankılanan müziği de çalışmasına eklemeyi ihmal etmemiş.

2. Robin Yayla

Sanatçı Robin Yayla, Four Seasons Hotels İstanbul ile yaptığı çalışmasında Doğu’nun Batı ile kucaklaştığı kadim İstanbul’un her köşesinde yeni bir hikaye yaratmış. Milano’daki Navigli Kanalı’nda da genç bir kadını görmemizi sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Hakan Keleş

Sanatçı Hakan Keleş, Çamlıca Kulesi’ni Istanbul sıcaklarında bi vantilatöre benzetirken, Bergama Zeus Sunağı’na ve kültür miraslarımıza dikkatli davranılması gerektiğini eğlenceli bir dille bize yansıtıyor.

#işbirliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
15
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın