Görüş Bildir
Haberler
Somalı Betül İlk Uçuşunu Babasına Armağan Etti

Somalı Betül İlk Uçuşunu Babasına Armağan Etti

Onedio Medya
31.07.2015 - 16:09 Son Güncelleme: 31.07.2015 - 17:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren babası Ali Yüksel'in mezarına, 'Pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım' yazılı mektup bırakan kızı Betül Yüksel ile faciada babalarını kaybeden 14 çocuğun uçma hayali gerçeğe dönüştü.  9 yaşındaki Betül, 'Bu uçuşu babama hediye ediyorum' dedi.

Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin çocuklarına; 'En büyük hayalin ne?' diye soruldu. 'Özgürce uçmak' diye cevaplayan 15 çocuk için Türk hava Kurumu, Eskişehir İnönü ilçesinde bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında 15 çocuk aileleriyle birlikte THK tesislerinde misafir edildi. Aralarında Soma'da yaşanan maden faciasında babasını kaybeden ve cennette olduğunu düşündüğü babasına yazdığı mektupla Türkiye'yi duygulandıran minik Betül'ün de olduğu çocuklar ve aileleri hayatlarında ilk defa uçuş deneyimi yaşadı.

"Gökyüzüne babamın yanına gidiyorum"

"Gökyüzüne babamın yanına gidiyorum"

Planörle uçmadan önce konuşan minik Betül, en büyük hayalinin pilotluk olduğunu belirterek, 'Babamın yanına gideceğim. Çok mutluyum. Annem 'babana mektup yaz' dedi. Ben de babama mektup yazdım. Ancak hayallerimin gerçek olacağını düşünmemiştim. THK benim hayallerimi gerçekleştireceğini söyledi. Buraya geldik. Uçakların bir gösterisi olmuştu. Ben de orada pilot olmaya karar verdim. Babamın mezarına gittik. Orada yazdığım mektubu bıraktım. Bana daha sonra THK ulaştı. 18 yaşımda hayallerimin gerçek olacağını söylediler. Bugün hayallerime ilk adımı atıyorum. Çok mutluyum babamın yanına gidiyorum.' dedi.

Cihan ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0