Görüş Bildir
Haberler
İlk Buluşmalarda Hangi Renk Kıyafetler Giydiğimizde Kendimizi Daha Çekici Hissediyoruz?

İlk Buluşmalarda Hangi Renk Kıyafetler Giydiğimizde Kendimizi Daha Çekici Hissediyoruz?

Beste İçten
23.05.2018 - 18:40

Elbette hepimiz ilk buluşmadan önce ayna karşısında 50 farklı kıyafet giyip çıkarmayı deneyimlemişizdir. Peki böyle durumlarda genellikle ne tarz kıyafetler giymeyi tercih ediyoruz? Bu sorunun cevapları için Psychology Today'i inceledik.

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/us/bl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacıların hipotezine göre, kadınlar ve erkekler kırmızı giydikleri zaman daha çekici olduklarını düşünüyorlar!

Bu yüzden insanların çoğu, önemli olaylarda kırmızı bir kıyafet giymeyi tercih ediyor. Ya da bundan sonra önemli bir yere giderken kırmızı bir kıyafet giyme olasılığınız çok yüksek.

Araştırmacılar, İngiliz randevu programının bölümlerini izleyerek hipotezlerini incelemeye devam ettiler.

TV programı, yarışmacıları buluşma öncesi ve buluşma sırasında kayda alıyor. Ayrıca yarışmacıların kendi kıyafet tercihlerini yapmasına da izin veriyor. Böylece araştırmacılar, kişilerin buluşma öncesi ve buluşma günü tercih ettikleri giysileri karşılaştırabildiler.

Araştırmada 546 erkek ve kadın yarışmacı değerlendirildi.

Araştırmada 546 erkek ve kadın yarışmacı değerlendirildi.

Sonuçta yarışmacıların buluşma sırasında ve buluşma sonrasında kırmızı kıyafet giyme oranlarının bariz bir şekilde arttığını gördüler.

Yoğun olarak tercih edilen diğer renkler ise mavi ve siyah.

Araştırmacılar, kırmızı renkten sonra yarışmacıların mavi ve siyah renklerini tercih etme oranlarını incelediler. Mavi de kırmızı gibi artış göstermesine rağmen kırmızı kadar fazla bir orana sahip değildi. Siyah rengi inceleyen araştırmacılar ise yarışmacıların buluşma sırasında siyah rengi çok fazla tercih ettiğini, buluşma öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında giyilme tercihinin kırmızı rengi bile geçtiğini  gördüler.

Siyah, buluşma ortamlarında kırmızıya göre daha çok uygunluk sinyalleri veriyor.

Dahası, araştırmacılar renk tercihlerinin cinsel tercihlere (heteroseksüel, eşcinsel) ve cinsiyete göre tutarlılık gösterdiğini söylüyor. Başka bir deyişle, cinselliğe ve cinsiyete bakılmaksızın kurul önüne çıkarmış gibi giyineceğiniz zaman tercih ediceğiniz renkler muhtemelen kırmızı ve siyah olacaktır.

Bir dahaki sefere giyinirken dikkat edin, eliniz kırmızı ve siyah kıyafetleriniz arasında gidip gelebilir. ;)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
19
8
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın