Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerinde Yanlışı Nerede Yapıyorsun?

İlişkilerinde Yanlışı Nerede Yapıyorsun?

Bir ilişkiyi yürütebilecek bilince sahipken bir türlü flörtten ileriye gidemiyorsan seni testimize alalım. İlişkilerinde hatayı nerede yaptığını söylüyoruz!

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım bir hata yaptığında nasıl telafi edersin?

4. Peki insanlarla yaşadığın tartışmalarda ne kadar süre sonra barışıyorsun?

5. Sevgilinle ayrıldın ve o sırada sevgilinin hayatına bir başkası girdi ama kısa sürdü ve tekrar seninle barışmak istiyor ne yaparsın?

5. Sevgilinle ayrıldın ve o sırada sevgilinin hayatına bir başkası girdi ama kısa sürdü ve tekrar seninle barışmak istiyor ne yaparsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki yakın arkadaşına bir doğum günü sürprizi hazırlıyorsun ama o sevgilisiyle kutlayacağını söyledi. Ne yaparsın?

6. Diyelim ki yakın arkadaşına bir doğum günü sürprizi hazırlıyorsun ama o sevgilisiyle kutlayacağını söyledi. Ne yaparsın?

7. Senin için öncelik bunlardan hangisi?

8. Son olarak kırıldığını nasıl belli edersin?

Geri adım atmamakta hata yapıyorsun...

Senin ilişkilerinde yaptığın en büyük hata geri adım atmamak. Bazen fazla inatçılaşabiliyor ve karşındaki kişi ne derse tam tersini yapıyorsun. Her ilişki de tartışma olabilir. Bu hayatındaki bütün insan ilişkilerinde var olacak. Önemli olan tartışma sonrası yapılan davranış. Sen tartışmadan sonra da tartışmayı devam ettirecek şeyler yapıyorsan burada yanlış yapıyorsun demektir. Bazen alttan almayı bilmelisin. Karşındaki kişiye verdiğin değerle orantılı olarak ona karşı hassaslığında artar. Karakterin gereği zor özür dileyen birisin. İnsanları kırmamak için fazla çaba gösterirsin ama kırdıysan da aranızda mutlaka bir soğukluk kalır. Bazı davranışlara tahammülün yok. Bunları affedemediğin için de insanlara yaklaşamıyorsun. Bazı şeyleri karşındaki kişiden bekliyorsun. Seni yönlendirebilmeli, kararlarına ortak olmalı... Kısaca gerektiği zaman senden daha baskın bir karakter olmalı. Yaşadığın problemleri çözmek için gerçekten çabalarsan ilişkilerinde de olduramayacağın pek bir şey yok. Bazı şeylerin senin elinde olduğunu unutmamalısın. Biriyle inatlaşmak veya bir konuda haklı çıkmak senin ilişkini bir yere götürmeyeceği gibi kötü de etkiliyor olabilir.

Karşındaki kişiyi hayatının merkezine koyarak hata yapıyorsun...

Senin ilişkilerindeki yanlış karşındaki kişiyi hayatının merkezine koymaktan geçiyor. Sevince etrafını ve kendini unutan birisin. Her şey sevgilin olurken hayatının odağına da onu koyuyorsun. Yanlışı da burada yapıyorsun. İlişki iki kişilik bir şeyken kendini yok saymak veya sadece karşındaki kişiye göre hareket etmek bir ilişki olmuyor. Sen başkasına göre yaşıyorsun. Belki çok sevmekten belki alışkanlıklardan belki de kurduğun bağdan emin değiliz. Emin olduğumuz şey ilişkilerinde senin olmadığın. Onu her şeyin yaparsan onun yokluğunda da ayakta durmak senin için çok zor olacak. Yeri gelince farklı planlar yapabilen ve özel alanlarına saygı duyabilen iki kişi olmalısınız. Kendi isteklerini ve hayallerini yok saydığın veya görmezden geldiğin her an karşındaki kişinin gitmesi için bir neden doğuyor. Belki fazla ilgiden belki de fazla egodan o kişi o ilişki de artık olmuyor. Senin bazı kuralların, kararların, isteklerin ve hayallerin olmalı. Bunu karşındaki kişiye sık sık anlatmalı ve ilişkide iki kişi olduğunu hissettirmelisin. Kendini görmezden geldiğin her ilişki senin için bir yıkımla sonuçlanır.

Gururunu ön planda tutmakta hata yapıyorsun...

Senin ilişkilerinde yaptığın yanlış gururunu ön planda tutmak... Ne kadar istesen de karşındaki kişiye adım atamıyorsun. Her zaman onun sana yaklaşmasını bekliyorsun. Yaşanılan bir tartışma sonrası karşındaki kişinin sana gelmesini bekliyorsun. Bu da senin yanlış yaptığını gösteriyor. Bazen hislerine göre hareket edebilmeli ve o an içinden o şeyi yapmak geliyorsa yapabilmelisin. Seni engelleyen şeyler aslında birçok şeye kavuşmanı da engelliyor. Gururun ön plandayken de senin dilediğin gibi hareket etmen zorlaşıyor. İlişkilerinde daha kapalı birisin. En başında kendini anlatmak yerine karşındaki kişiyi dinlemeyi tercih ediyorsun. Onun hakkında bilgi sahibi olmak ve kafanda bir şeylerin olabilirliğini ölçmek istiyorsun. Karşındaki kişiye hislerini anlatamadığın veya anlatmakta zorlandığın her an daha da o kişiden uzaklaşıyorsun. İlişkilerindeki bu yanlışı düzetmek yine sana kalıyor. Yapmadığın şeyler için değil de yaptığın şeyler için pişman olmak daha iyi olabilir.

Sen net olmamakla hata yapıyorsun?

Senin ilişkilerinde yaptığın hata net olmamak... Hissettiklerini, bildiklerini, duyduklarını anlatamamak ilişkinin yüzeysel bir şekilde kalmasına neden oluyor.  Bu hem karşı tarafı hem de seni zorluyor. Etkili bir iletişim biraz da net olmakla hayata geçer. Senin kendine sakladığın her duygu her durum daha sonra tekrar karşına çıkıyor. Yaşanmayan her şey bir süre sonra daha şiddetli bir şekilde yaşanmak zorunda kalıyor. İlişkilerinde gereksiz problem yaratmak istemiyor biraz da bu nedenle bazı şeyleri içine atıyorsun. İlişkin bozulmasın isterken aslında bozduğunun farkında olmuyorsun. Karşındaki kişiye her zaman net olmalısın. Rahatsız olduğun veya mutlu olduğun, hissettiğin her şeyi açık bir şekilde paylaşmalısın. Herkes senin ne hissettiğini anlayamayacağı gibi rahatsız olduğun davranışları da anlayamayabilir. Net olmak her zaman tavrını ortaya koyar. Kendi doğrularının ve fikirlerinin olması seni daha güçlü gösterir. Net olmadığın ve içine attığın her şey daha büyük bir şekilde karşına çıkacaktır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
12
10
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Haklıysam haklıyımdır. Gereksiz yere alttan almaya gerek yok

Necla Kaplan

Gururunu ön planda tutmakta hata yapıyorsun...

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

Karşındaki kişiyi hayatının merkezine koyarak hata yapıyorsun...