Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerin Sonunu Getiren Yeni Nesil Bir Psikolojik Rahatsızlık: Retroaktif Kıskançlık

etiket İlişkilerin Sonunu Getiren Yeni Nesil Bir Psikolojik Rahatsızlık: Retroaktif Kıskançlık

Aburoski
06.04.2018 - 17:18 Son Güncelleme: 21.09.2021 - 12:32

Birçok kişi eşini ya da sevgilisini kıskanır. Bazen insanların hoşuna gitse de, bu durum saplantılı bir hale dönüştüğünde çekilmez bir hal alır! Şimdi size bu kıskançlık durumunun en saplantılı olanını yani ilişki düşmanı 'Retroaktif Kıskançlığı' anlatıyoruz! Kim bilir belki sizde de bu kıskançlık var ve adını koyamıyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle Retroaktif kıskançlığın ne demek olduğunu ilk kez duyanlar için açıklayalım!

Retroaktif kıskançlığı, kadın ya da erkeğin partnerinin geçmişini takıntılı biçimde sorgulaması ve cinsel hayatı ya da yaşadığı ilişkileri sürekli merak etmesi olarak tanımlayabiliriz.

Birçok kişi partnerinin geçmişini ve yaşadığı ilişkileri merak eder. Bu normal bir durumdur. Fakat saplantılı kişiler için bu durumun hiç de normal olmadığını söyleyebiliriz.

Birçok kişi partnerinin geçmişini ve yaşadığı ilişkileri merak eder. Bu normal bir durumdur. Fakat saplantılı kişiler için bu durumun hiç de normal olmadığını söyleyebiliriz.

Retroaktif kıskançlığı bulunan kişiler, geçmişi sürekli gündeme getirip bunu büyük bir sorun haline dönüştürebilir!

Retroaktif kıskançlık, "Geriye Dönük Kıskançlık" olarak da bilinir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geriye dönük kıskançlık yaşayan kişi zamanla, olmayan durumları kafasında kurar ve partnerinin geçmişinde yaşadığı ilişkilerle kendi ilişkisini kıyaslar.

Olumsuz düşüncelerle sürekli beynini meşgul ettiği için bu kişiler birçok sıkıntıyla da karşılaşıyor.

Bu sıkıntılardan en önemlisi korku! Bu kişiler genelde sevgilisinin ya da eşinin kendisini diğer ilişkisiyle kıyasladığı için terk edeceğini düşünüyor.

Bu korku ve kaygı durumunun sonucunda anksiyete atakları da bu kişilerin peşini bırakmıyor.

Şüphe de bu kişilerin vazgeçemediği duygulardandır! Sevgilisinin ya da eşinin yeteri kadar geçmiş ilişkilerini anlatmadığını düşünüyor ve kişisel alanlara kadar müdahale ediyor. Gizli gizli sosyal medya hesaplarına girmek gibi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geriye dönük kıskançlık yaşayan insanların da bundan kurtulması kolay değil. Bu düşünceler sürekli akıllarının bir köşesinde oluyor. Yani partneri ona her şeyi anlatsa da onun için hiçbir şey ifade etmiyor.

Sürekli sevgilisini ya da eşini olmadık yerlerde, olmadık şeyler yaparken zihninde canlandırıyor ve bunları düşünmek istemese de bu saplantılı bir durum olduğundan düşünmeye devam ediyor.

Uzmanlar, Retroaktif kıskançlığın Obsesif Kompülsif Bozukluğa benzeyen birçok yanı olduğunu da söylüyor.

Şimdi bir düşünün bakalım! İlişkilerinizde hiç böyle bir şey yaşadınız mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
262
112
85
19
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

her sabah 3 kere partnerinizin yüzüne yav senin ben geçmişini s......diyerek kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum...

Uygar Aytun

Bi bayram akşamı kayınvalidenin balkonda bir kaç misafir adam olarak oturuyoruz. Benim hanım, diğer arkadaşın hanımı geldiler balkona dediler "napıyonuz?"... Devamını Gör