Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dalga: İran'da Günlük Koronavirüs Vaka Sayısı Rekor Kırdı

İkinci Dalga: İran'da Günlük Koronavirüs Vaka Sayısı Rekor Kırdı

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetildiği İran'da dün 3 bin 574 yeni vaka tespit edildi. Bu, salgının başından bu yana 24 saat içinde kaydedilen en yüksek sayı.

İran'da dün son açıklana son 24 saat verilerine göre, tespit edilen yeni koronavirüs vaka sayısının 3 bin 574. 

Bu, salgın başladığından beri 24 içinde tespit edilen en yüksek sayı oldu.

Can kaybı 8 bini aştı

Can kaybı 8 bini aştı

İran’daki toplam koronavirüs vaka sayısı 167 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 bini aşmış durumda.

Önlemlerin gevşetilmesinin ardından vakalar arttı

Önlemlerin gevşetilmesinin ardından vakalar arttı

İran'da koronavirüs vakaları Nisan ayında zirveye ulaştıktan sonra Mayıs ayında azalmış, fakat ayın ikinci yarısında tekrar artışa geçmişti.

Ülkede daha önce kaydedilen en yüksek sayı, 30 Mart tarihine aitti. Bu tarihte kaydedilen 3 bin 186 yeni vaka ardından ülkede vaka sayısında düşüş başlamış, 2 Mayıs’taki 802 vaka, en düşük günlük rakam olarak kayıtlara geçmişti.

Ancak atılan normalleşme adımları ardından İran’da günlük yeni vaka sayısı yeniden yükselişe geçere günlük 3 bin seviyesinin üzerine çıktı.İran devlet televizyonlarında yayınlanan haberlerde koronavirüsü yeterince ciddiye almayan insanlar eleştirildi.

İran'a yük taşımacılığı yeniden başladı

İran'a yük taşımacılığı yeniden başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla İran ve Irak’a yönelik gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldığını duyurmuştu. Pekcan şunları kaydetmişti:

'Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapılarımız uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmıştır.

Kovid-19 ile mücadelede tüm dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran'da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamalar kaldırılmıştır.

Böylece, diğer gümrük kapılarımızda uygulanmakta olan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verilecektir.

Türkiye'nin önemli ticaret ortakları olan Irak ve İran'a açılan gümrük kapılarımızın uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılması ile birlikte, ticaretimizin aksamaması için devreye alınmış olan “temassız ticaret” uygulamasına da son verilecektir.

Söz konusu kararın ihracatçılarımıza, nakliyecilerimize, ulaştırma sektörümüze ve tüm ticaret camiamıza hayırlı olmasını dilerim.'

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Biz de İRAN olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz... HER ANLAMDA... 🦍🐒🐵 🐧🐧🐧

ufukdiyo

Çarşı pazar tıklım tıklım. Bizde de işler karışık. Bakalım ne olacak.

Vahide Yildirim

24 içinde neler olmuş. 167 bin ölü falan. Klavye eskimesin aman dikkat edin.

Mr Logical

24 diye bir dizi vardı. Ondan bahsediyordur belki. Orada da en az o kadar ölü olmuştur...