Görüş Bildir
Haberler
İhlas Suresi: İhlas Suresi Faziletleri Nelerdir? İhlas Suresi'nin Anlamı, Arapça ve Türkçe Okunuşu...

İhlas Suresi: İhlas Suresi Faziletleri Nelerdir? İhlas Suresi'nin Anlamı, Arapça ve Türkçe Okunuşu...

İhlas Suresi Kur'an-ı Kerim'in 122. suresidir. Ezberlemek kolay olduğu ve büyük anlamlar içerdiği için beş vakit namazda okunabilecek sureler arasında yer alır. İhlas, kelime olarak dine içtenlikle bağlanmak anlamını taşır. Surede tevhid inancı tam anlamıyla benimsenmiştir. Günümüzde ''kul hüvallahu ehad'' olarak da bilinen İhlas Suresi okunuşu da sıkça araştırılır. Peki, İhlas Suresi nedir? İhlas Suresinin faziletleri nelerdir? İhlas Suresi'nin Arapça, Türkçe okunuşunu, Diyanet mealini ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kur'an-ı Kerim'de yer alan en faziletli surelerden birisidir. Aynı zamanda en kısa surelerden birisi olan İhlas Suresi, 4 ayettir. Mekke döneminde nazil olmuştur. İhlas, kelime olarak dine içtenlikle bağlanmak anlamını taşır. Surede tevhid inancı tam anlamıyla benimsenmiştir. Halk tarafından surenin başlangıcı olan Kulhuvallahu Ehad ismiyle bilinir. İhlas Suresi ezberlemek isteyenler için Türkçe okunuşu, Diyanet meali, anlamı ve arapça yazılışı gibi tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

İhlas Ne Demek?

İhlas Ne Demek?

İhlas, samimi olmak, dine içtenlikle bağlanmak demektir. Allah’a bu surede anlatıldığı şekilde inanan, tevhit inancını tam anlamıyla benimsemiş ihlaslı bir mü'min olacağı için sure bu adla anılmaktadır.

İhlas Suresi Arapça Okunuşu

İhlas Suresi Arapça Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul hüvellâhü ehad

2- Allâhüssamed

3- Lem yelid ve lem yûled

4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İhlas Suresi Türkçe Anlamı

İhlas Suresi Türkçe Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- De ki; O Allah bir tektir.

2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).

3- Doğurmadı ve doğurulmadı

4- O'na bir denk de olmadı.

İhlas Suresi Faziletleri

İhlas Suresi Faziletleri

İhlas Suresi, Kur'an-ı Kerim'de yer alan en faziletli surelerdendir. Ayetel Kürsi, Felak ve Nas Sureleriyle beraber okunduğunda daha faziletli olduğu belirtilen sure hakkında hadis kaynaklarında da geniş bilgiler yer almaktadır. İhlas Suresi faziletleri şöyle;

1- Enes bin Mâlik -radıyallahu anh-'tan rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

'Her birinizin, her gece bir «Kul hüvallâhu ehad» okumasına engel olan şey nedir? Çünkü o, bütün Kur'ân'a muâdildir (denktir).' (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân, 11)

2- Abdullah ibni Ömer -radıyallâu anh-'tan rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir:

'-Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'i ir ay boyunca takip ettim. Sabah namazının sünnetinde Kâfirûn ve İhlâs sûrelerini okuyordu.' (Müslim, Salâtü'l-Müsâfirîn, 14; Tirmizî, Salât, 308; Ebû Dâvud, Salât-ı Tatavvu, 2)

Câbir -radıyallâu anh-'tan rivayet edildiğine göre, 'Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, Kâfirûn ve İhlâs Sûresi'ni iki rekât tavaf namazında okurdu.' (Müslim, Hacc, 19)

3- Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'in şöyle buyurduğu da rivayet edilir:

'Kim uyumak istediğinde yatağı üzeirnde sağ yanına yatar, sonra İhlâs Sûresi'ni yüz kere okursa, kıyamet günü Rabbi ona şöyle diyecektir:

«Ey kulum! Sağından cennete giriver.»' (Tirmizî, Fedâilu'l-Kur'ân, 11; Dârimî, Fedâilu'l-Kur'ân, 27)

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhlas Suresi'nin Önemi

İhlas Suresi'nin Önemi

İhlas Suresi muhtaç olanın Allah değil insan olduğunu bize hatırlatır. O yerleri ve gökleri yaratan, alemlerin efendisidir. İnsan, takva sahibi olup günahtan sakınmalıdır. Sorumluluklarının bilincinde olmalı ve geçici dünya hayatında Allah'a yönelmelidir. Surede Allah'ın doğurmadığı ve doğurulmadığı da geçer. Hiçbir varlığın onun eşi ya da benzeri olmadığı aktarılır.

İslam'da en büyük günahların başında şirk geliyor. Allah'a ortak koşmak, onun yanında başka ilahlar edinmek, kesinlikle affedilmeyecek tek günahtır. Bu nedenle bu sure sık sık okunmalı, Allah'ın tek yaratıcı ve alemlerin Rabbi olduğu sık sık hatırlanmalıdır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın